Oltári nagy összeomlás az esküvőszervezésben: az idei évre betervezett lakodalmak bő 90 százalékát jövőre halasztották

Bálint Eszter 2020. december 31., 09:30 utolsó módosítás: 2020. december 31., 09:46

Az újratervezés újratervezése jellemezte idén a koronavírus-világjárvány miatt mindennapjainkat és a gazdaság szinte valamennyi ágazatát. Nem kivétel ez alól az eseményszervezés, ezen belül pedig az esküvőszervezés sem. Két, az ágazatban tevékenykedő vállalkozónővel végigkövettük az idei évet, most pedig mérleget vonunk a 2020-as évről, és próbálunk előretekinteni arra, hogy mi várható, miután elérhetőnek tűnő távolságba került a koronavírus elleni vakcina.

Ritka pillanat. Leginkább csak szabadtéri esküvőket lehetett tartani nagyobb vendégsereggel idén, de a legtöbben halasztottak Fotó: 123RF

„Függetlenül attól, hogy milyen területről beszélünk, ha tavaly szilveszterkor valaki hasonló felfordulást jósolt volna a nagyvilágban – pánik, a gazdaság összeomlása, munkanélküliség, agonizáló szolgáltatói szektor és beteg emberek az intenzív osztályokon –, biztos nagyot kacagtunk volna rajta, s egy lebecsülő kézlegyintéssel nyugtázzuk. Ám most nyakig benne vagyunk…” – foglalta össze frappánsan idei évünket Rádi Melinda nagyváradi esküvőszervező, akit év végi mérlegvonásra kértünk, akárcsak Szabó Teklát, a maroshévízi székhelyű Urmánczy Events tulajdonosát.

Mint ismeretes, a két vállalkozónővel előbb a tavasszal, a teljes leállás idején beszélgettünk, amikor még sokan abban bíztak, hogy augusztustól meg lehet tartani a pandémia miatt elmaradó tavaszi, nyár eleji lagzikat. Majd a nyár végén újra megkerestük őket, amikor jól látszott, hogy az idei évben már biztosan nem lesznek olyan esküvők, amilyennek azokat megszoktuk.

Néhány bátor pár nem menti meg a szezont

„Szinte felfoghatatlan, hogy egy olyan stabil és menetrendszerűen évekkel előre megtervezett gépezet és iparág, mint az esküvői szektor, hogyan tud szinte egyik pillanatról a másikra összeomlani.

A helyzet hullámzóként jellemezhető: az elején mindenki félt a vírustól, de bizakodóan igyekezett átszervezni az esküvőjét egy őszi időpontra. A későbbiekben a félelem alábbhagyott, és inkább az elkeserítő racionalitás kezdett kibukkanni, mely azt diktálta: idén sajnos semmi szín alatt nem jöhet létre az az esküvő, amit a párok megálmodtak”

– avatott be a kulisszák mögötti valóságba Rádi Melinda.

Kérdésünkre kitért ugyanakkor arra is, hogy az idei évben voltak természetesen bátrabbak és kitartóbbak is, akik a rendezvények korlátozása ellenére mégis találtak megoldást, hogy miként tartsák meg esküvőjüket.

Természetesen a létszám csökkentése volt az egyetlen kiút, és mivel, időszaktól függően, de nagyjából egy tucat embert engedett meg, ezért

a világra szóló lakodalomból csendes és elegáns vasárnapi ebéd kerekedett.

Olyan pár is volt, aki csakis a polgári ceremóniát tartotta meg mérsékelt számú meghívottal, akiket azután egy étterem teraszán látott vendégül. Értelemszerűen ilyen szűk körű rendezvényekre zenekart sem volt igazán érdemes hívni, hiszen mulatozni úgysem volt megengedett, így anyagilag nem érte volna meg a szervezkedés. Egy halk, laptopról lejátszott aláfestő zene bőven megtette a dolgát, míg az emberek az asztaloknál beszélgettek, örültek, hogy ily módon is kicsit összejöhettek.

Ők voltak a bátrabbak, ám belőlük kevés volt, illetőleg az esküvői szektort ez aligha mentette meg a csődtől”

– összegezte az idei évet Rádi Melinda.

Gördülékeny átszervezés, zsúfolt 2021-es év

A 2020-as évben megálmodott esküvők 90 százalékát pedig a párok átütemeztették 2021-re, jövő évben „szinte egy tűt sem lehet most már leejteni”. „Egyszerű, hiszen mindenki, aki eredetileg is 2021-re tervezte az esküvőjét, és azok, akinek 2020-ról egy évet kellett halasztaniuk, mind 2021-ben kötöttek ki.

A zenekarok, fotósok, termek mind-mind teljesen le vannak foglalva – talán néhány pénteki nap maradt meg, mert ugye az a legkevésbé kedvelt napok közé tartozik, ha esküvőkről van a szó”

– ecsetelte az esküvőszervező.

Tapasztalata szerint amúgy az átszervezés meglepően gördülékenyen ment, mivel minden szolgáltató nyitott volt az új időpontokra, „a csodával határos módon” szabadok is voltak a potenciális új dátumon, illetve sem többletköltséget, sem bürokratikus hercehurcát nem erőltettek a párokra, hanem szóban sikerült megállapodni az új dátumokról.

„Megváltást” hoz-e az oltás?

Kérdésünkre, hogy mi jellemzi ma a házasulni vágyó párok lelkiállapotát, a szakember elmondta,

már egyáltalán nincs félelem a párokban, abban bíznak, hogy „lecseng ez az egész hisztéria”, és végre jövő tavaszra zöld jelzést kapnak az esküvők.

Sokan az oltásban látják az egyetlen kiutat, azt gondolván, hogy utána már nem érkezhet újabb állami korlátozás, amely akadályt szabhatna a lagziknak. „De ott van az érme másik oldala is, vannak, akik egyáltalán nem szeretnék megkapni az oltást, mert számukra gyanús ez az egész felfordulás, amely minket mindnyájunkat körbe vesz. Így hát maradunk dupla drukkal” – fogalmazott a nagyváradi esküvőszervező.

Elmondása szerint különben az oltások karnyújtásra kerülése különösebben nem befolyásolja a párok döntését, vagyis aki mostanra sikeresen átszervezte az esküvőjét, az örül mindennek, de új párok nem keresgélnek izgatottan dátumokat 2021-re csupán azért, mert hamarosan rajtol a lakosság beoltása.

A legtöbb ember figyel, készenlétben áll, hogy miként alakul az esküvők sorsa, és amint jön a jelzés, hogy indulhat a játék, akkor lesz egy hirtelen roham a szervezés terén.

Addig csupán potenciális dátumokról és idő előtt kiadott előlegekről szinte teljesen felesleges beszélni” – vallja Rádi Melinda.

A legtöbb pár elhalasztotta ebben az évben a boldogító igen kimondását és a lagzit Fotó: Gábos Albin

Tanulságos év volt

Az idei év tanulsága pedig szerinte, hogy sosem szabad 100 százalékban biztosra venni semmit. „Ajánlott jól futó időkben megtakarításokra gondolnunk, valamint több lábon állni is egyre szükségesebb manapság.

A legtöbb szolgáltató irodája/bemutatóterme üresen áll, a menyasszonyi ruhák érintetlenek, a limuzinok fényes ajtóit porréteg alakítja mattá,

valamint a szabók, dekorációval foglalkozó, gyűrűket készítő vállalkozások, pincérek, és még estig sorolhatnánk, tehetetlenül várakoznak arra, hogy mikortól gyakorolhatják újra azt a vállalkozást, amit szívesen végeznek, értenek hozzá, és amely sok esetben a megélhetés jelenti. Addig, hogy ki, miből és hogyan él meg? No, pont ez a bizonytalanság az egyik legelszomorítóbb pontja ennek a jelenlegi globális őrületnek” – summázott a nagyváradi esküvőszervező.

Az átszervezések éve

Hasonló tapasztalatokról számolt be megkeresésünkre Szabó Tekla, a maroshévízi Urmánczy Events tulajdonosa, jelezve, az idei évre tervezett valamennyi esküvőjük elmaradt. Az augusztusi beszélgetésünk óta eltelt időszak kapcsán aláhúzta:

a sokkhatást fokozta, hogy a járvány második hulláma, annak súlyossága némileg meglepő volt.

Emiatt viszont október 15-től országos szinten tiltott a magánjellegű rendezvények szervezése, a tiltás a beltéri és a kültéri helyszínekre egyaránt vonatkozik, bár a téli hideg időjárás amúgy is korlátozná a szabadtéri ünnepségeket.

„Utólag visszanézve a szeptemberi hónap állt legközelebb a normalitáshoz, de a szeptemberi lazítások csak kevés párnak jelentettek megoldást, bár ekkor kültéren 100 és beltéren 50 ember lehetett volna. A fő baj az volt, hogy az intézkedéseket hirtelen, egyik napról a másikra jelentették be, egy esküvőt azért minimum egy hónap megszervezni. De kevesen vállalták be annak a felelősségét is, hogy az ő rendezvényük miatt betegedjenek meg az idős rokonok” – részletezte a vállalkozónő.

Rámutatott ugyanakkor, hogy a rendezvényhelyszínek, amire már a legtöbb pár letette az előleget, jellemzően beltériek voltak.

Az ötvenfős esküvő pedig a párok legtöbbjének nem volt megoldás, hiszen ez szinte csak a szűkebb családot jelenti, és semmiképpen sem egyenlíti ki a rendezvényhelyszín bérleti díját.

Azok a párok jártak a legrosszabbul, akik klasszikus, nagy létszámú beltéri esküvőjüket 2020 őszén, telén tartották volna, vagy akkorra szervezték át.

A 2021-es naptár a legtöbb szolgáltatónál már szinte betelt. Szabó Tekla tapasztalata szerint pedig különösen nehéz az eltérő szolgáltatókat összeszervezni. „Ha van is egy elfogadható, jó időpont a rendezvény helyszínére, az sok esetben azt is jelentheti, hogy le kell mondani a fotósról vagy éppen a zenekarról. Sokan végül inkább lemondanak az esküvő megszervezéséről” – ecsetelte a szakember. Hozzátette: a párok átlagban legalább egy évvel az esemény előtt elkezdenek szervezkedni, de a kedveltebb helyszínek esetében nem ritka a két év várakozási idő sem. Ha tavaly nyárra volt az esküvő beütemezve, akkor ez azt jelentheti, hogy 2021 nyarán lenne négy éve, hogy megszületett az elhatározás.

Mit hozhat a jövő?

„Mi fiatal cég vagyunk, így a 2020-as kalendáriumunk nem volt betelve, az újraütemezésekkel együtt is tudunk új felkéréseket fogadni. Előny lehet, hogy kültéri sátrainkat bárhová el tudjuk vinni, a telítődött klasszikus helyszínekhez képest reális alternatívát tudunk nyújtani.

2021-ben várhatóan a kültéri vagy a kombinált kültéri-beltéri rendezvényeket lehet a legnagyobb valószínűséggel, a járvány szempontjából biztonságosan megszervezni”

– fejtette ki a vállalkozónő. Egyelőre viszont még várják a további megkereséseket, no, meg a vakcinát.

„Az oltást várjuk, most úgy tűnik, tavasz előtt nem lesz lazítás a magánrendezvények terén. Az eddigi tapasztalatok alapján a rendezvényeket fogják a legtovább korlátozni. Sajnos ma még azt sem garantálhatja senki, hogy 2021 nyarán korlátozások nélkül lehet ünnepelni. A bizonytalanságot az esküvőt tervező, szervező párok is érzik, akik tehetik, kivárnak, nem ugrott még meg az érdeklődés” – összegezte a jelenleg zajló folyamatokat Szabó Tekla, aki szerint a rendezvényszervező cégek kivárnak, a legtöbb ilyen vállalkozás szünetelteti a tevékenységét, vagy megpróbáltak 2020-ban más munkát vállalni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport