Temesvár polgármestere pontosította a miccssütés és a manele betiltásáról szóló rendeletét

Krónika 2019. november 30., 20:15 utolsó módosítás: 2019. november 30., 20:22

A Facebookon reagált Temesvár polgármestere azokra a hírekre, miszerint a bánsági városban betiltották volna a manelét és a miccsként ismert román nemzeti ételt.

Nicolae Robu, Temesvár polgármestere

Nicolae Robu közölte, tiszteletben tartja mindenkinek a saját zenei ízléshez való jogát, függetlenül a műfajtól, tehát a manele kedveléséhez való jogot is. Arról biztosította a közvéleményt, hogy minden állampolgárt tisztel, zenei ízléstől függetlenül, így a manele-rajongókat is.

Az elöljáró pontosított: nem tiltotta be a manelét Temesváron, ilyet senki nem tehet egy demokráciában.

Temesvár polgármestere felidézte, csak annyi történt, hogy bizonyos tiltásokat foganatosított ennek a zenei műfajnak az előadására és lejátszására vonatkozóan közterületen, olyan nyílt tereken, mint például a Győzelem (Victoriei) tér, a Dóm-tér (Unirii), a Szent György-tér, a Traian, a Rózsapark (...) „Kérdem én: ki az a temesvári, aki nem ezt akarná? Hogyan értékelné az illetőt a temesvári közösség? A maneléket továbbra is gond nélkül elő lehet adni és le lehet játszani Temesváron, magánterületeken, sőt még közterületeken is, a polgármesteri hivataltól kapott engedéllyel, zárt terekben” – idézte Nicolae Robu szombati Facebook-bejegyzését az Agerpres hírügynökség.

A parázson sütött miccsről a polgármester kifejtette, a lakosság számtalan esetben panaszkodott a füstre és a sülő miccsek jellegzetes szagára, ezért azt tiltotta meg, hogy ezeket a város közterületein süssék szén- vagy faparázson. Az elöljáró hozzátette, magánterületekre nem vonatkozik a tiltás, valamint olyan előállítási módszerekre sem, amelyek nem járnak együtt a miccssütésre jellemző erős füst- és szagképződéssel.

„Kérdem én: normális, hogy a mi gyönyörű tereinket és parkjainkat füst lepje el?” – teszi fel a kérdést a közösségi oldalon Robu.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat