Krónika 2019. július 17., szerda

Megfelelő minőség: már a jövő évi Szent László Napokra készülnek a szervezők Nagyváradon

Alig ért véget a 7. Szent László Napok, a szervezők már a rendezvénysorozat 8. kiadására készülnek – hangzott el azon a szerdai nagyváradi sajtótájékoztatóján, amelyen kiértékelték az idén június 24–30. között lezajlott kulturális fesztivált.

Krónika 2019. július 17., szerda

Hevesen tiltakoznak az ügyészek és bírák a specális nyugdíjak különadója ellen

Negatívan befolyásolja az ügyészek és bírák jogállását a kormány által a speciális nyugdíjak esetében tervezett szolidaritási adó a bukaresti Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) szerint.

Krónika 2019. július 17., szerda

Európai főügyészség: Franciaország beállhat Laura Codruța Kövesi mögé Dacian Cioloș szerint

A párizsi kormány a francia jelölt, Jean-Francois Bohnert helyett végül riválisát, Laura Codruța Kövesit fogja támogatni az európai főügyészi tisztségre – mondta Dacian Cioloș, az Újítsuk meg Európát centrista-liberális EP-frakció vezetője.

Krónika 2019. július 17., szerda

Főtitkár helyett helyettes: Mircea Geoanát nevezték ki a NATO második emberévé

Mircea Geoană volt román külügyminiszter látja el ezentúl a NATO főtitkárhelyettesi tisztségével járó teendőket, ő az első román tisztségviselő, aki betölti a magas rangú pozíciót a katonai szövetség élén.

Krónika 2019. július 15., hétfő

Üres a kormánykassza? Szolidaritási adó a különnyugdíjakra, korlátoznák az ingyenes vasúti utazásokat

A kormány szolidaritási adót tervez kivetni a tízezer lejnél magasabb különnyugdíjakra – jelentette be hétfőn Eugen Teodorovici pénzügyminiszter.

Krónika , MTI 2019. július 14., vasárnap

Teniszparádé Wimbledonban: Djokovic maratoni összecsapáson diadalmaskodott Federer fölött

Novak Djokovic egy néhány perc híján öt órán át tartó, ötszettes csata és történelmi rövidítés végén, 6:7 (5–7), 6:1, 6:7 (4–7), 6:4, 12:13 (3–7) arányban legyőzte Roger Federert a wimbledoni tenisztorna férfi egyes döntőjében vasárnap.

 
 

Krónika 2019. július 14., vasárnap

Kalotaszegi Magyar Napok: a tájegység huszonnégy települése népviseletbe öltözött hagyományőrzői szavalták Ady egyik versét

Kalotaszeg huszonnégy települése népviseletbe öltözött hagyományőrzői szavalták vasárnap Bánffyhunyadon közösen Ady Endre Karácsony című versének az egyik részletét, a harmadik Kalotaszegi Magyar Napok rendezvénysorozata keretében.

Krónika 2019. július 14., vasárnap

Negyvenöt gólos mérkőzésen hódították el a bronzérmet a magyar férfi pólósok az Universiadén

A magyar férfi vízilabda-válogatott rendkívül fordulatos mérkőzésen, büntetőkkel legyőzte Oroszország csapatát a felsőoktatásban tanuló sportolók olimpiájának tartott Universiade vasárnapi döntőjében, Nápolyban.

Krónika 2019. július 13., szombat

Taljánverés Nápolyban: aranyérmet szerzett a magyar női vízilabda-válogatott az Universiadén

A magyar női vízilabda-válogatott a házigazda olaszok legyőzésével aranyérmet szerzett a felsőoktatásban tanuló sportolók olimpiájának tartott Universiade szombat esti döntőjében Nápolyban.

Krónika 2019. július 13., szombat

Nyolc méter magasról lezuhant egy magyar túrázó a Bihar-hegységben

Mentőhelikopterrel szállítottak Nagyváradra szombaton egy magyar állampolgárságú túrázót, miután nyolc méter magasból lezuhant a Bihar-hegységben Jádremete környékén.

Krónika 2019. július 13., szombat

Megszületett Simona Halep élete győzelme: elhódította a trófeát Wimbledonban

Simona Halep 6-2, 6-2-re legyőzte Serena Williamset a wimbledoni teniszbajnokság női egyes versenyének szombati döntőjében.

Krónika 2019. július 12., péntek

Viorica Dăncilă nem támogatja Laura Kövesi európai főügyésszé történő kinevezését

Amíg kételyek merülnek fel Laura Codruţa Kövesi személyével kapcsolatban, addig nem helyénvaló az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) volt főügyészének támogatása, hogy elnyerje az európai főügyész tisztséget – jelentette ki Viorica Dăncilă.

Krónika 2019. július 12., péntek

Kolozsvári család tragédiáját okozta a Görögországban végigsöprő vihar

Sajtóértesülések szerint kolozsvári család járt szerencsétlenül az összesen hét halálos áldozatot és több tucatnyi sérültet követelő görögországi ítéletidő során.

Krónika 2019. július 12., péntek

Búvárfelszerelések és alumíniumszállítmány között bukkantak határsértőkre a román határrendészek

Búvárfelszerelések között elbújt iraki határsértőkre bukkantak a román hatóságok a Vidin-Calafat közúti határátkelőnél. A nagylaki átkelőnél ugyanakkor iraki, szíriai és iráni határsértőket találtak egy Németországba tartó kamion rakterében.

Krónika 2019. július 11., csütörtök

Traian Băsescu pártjának elnöke szerint a magyarok örüljenek, hogy használhatják az állam nyelvét

A Népi Mozgalom Pártja (PMP) a nép ügyvédjéhez fordul a módosított közigazgatási törvénykönyvvel kapcsolatban – jelentette be csütörtökön az alakulat elnöke, Eugen Tomac.

Krónika 2019. július 11., csütörtök

Cél a hosszú távú fejlesztés: 66 székelyföldi pályázat nyert támogatást a magyar államtól

Hatvanhat székelyföldi pályázat nyert támogatást a magyar állam által finanszírozott erdélyi gazdaságfejlesztési program új fejezete keretében. A mezőgazdasági nagyberuházásokat támogató program fő célja integrátorjellegű ipari egységek létrehozása.