Jóváhagyták az 500 millió euróból felépítendő Kolozs megyei regionális kórház megvalósíthatósági tanulmányát

Hírösszefoglaló 2019. augusztus 09., 16:34 utolsó módosítás: 2019. augusztus 09., 16:37

Jóváhagyta pénteken az országos érdekeltségű munkálatokat elbíráló minisztériumközi tanács a Kolozs megyei regionális sürgősségi kórház építésének megvalósíthatósági tanulmányát – közölte az egészségügyi tárca.

Fotó: 123RF

A Kolozs megyei regionális sürgősségi kórház 849 ágynak ad majd helyet, és alkalmas lesz a magas szintű technológiát igénylő, bonyolult esetek ellátására – számolt be az Agerpres.

Az egészségügyi létesítmény Szászfenes községben épül majd fel, az egészségügyi tárca által adminisztrált területen. A beruházás összege hozzávetőleg 500 millió euró, ennek javát állami költségvetésből fedezik az egészségügyi minisztériumon keresztül.

Sorina Pintea egészségügyi miniszter közölte, a következő lépés a beruházás műszaki-gazdasági mutatóinak jogszabályba foglalása, ezt követően ki lehet írni a versenytárgyalást a tervekre, illetve a kivitelezésre. Közben a iaşi-i, illetve a craiovai regionális sürgősségi kórház építését előkészítő lépéseket is megteszik, tette hozzá a miniszter.

A három projekt megvalósításában egy júniusi megállapodás értelmében az Európai Befektetési Bank szakemberei fognak tanácsokkal segíteni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat