Hírösszefoglaló 2019. augusztus 23., péntek

Kihallgatták a caracali gyilkos családját – az egyik áldozat ügyvédje szerint a feleség hazudott az ügyészeknek

Csaknem kilenc órán át hallgatták ki csütörtökön a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészségen (DIICOT) Gheorghe Dincă feleségét és gyerekeit a caracali gyilkosságok kapcsán.

Hírösszefoglaló 2019. augusztus 22., csütörtök

Ketten haltak meg az idei szezonban a nyugat-nílusi vírus okozta betegségben, a hatóságok tizenegy fertőzést azonosítottak

Június harmadika óta 11 személy fertőződött meg a nyugat-nílusi vírussal Romániában – jelentette honlapján az Országos Közegészségügyi Intézet fertőző betegségeket ellenőrző központja.

Hírösszefoglaló 2019. augusztus 22., csütörtök

A romániaiak termelik a legkevesebb háztartási hulladékot az Európai Unióban

2017-ben egy romániai állampolgár 272 kilogramm háztartási hulladékot termelt, azaz a legkisebb mennyiséget az Európai Unió tagállamainak lakói közül, figyelembe véve, hogy az uniós átlag 486 kilogramm hulladék volt személyenként, derül ki az Eurostat adataiból.

Hírösszefoglaló 2019. augusztus 22., csütörtök

Săpocai vérengzés: két páciens továbbra is súlyos állapotban van az ámokfutó áldozatai közül

A săpocai neuropszichiátriai kórházban lezajlott támadás két áldozata továbbra is súlyos állapotban van, tájékoztatott csütörtökön az egészségügyi minisztérium.

Hírösszefoglaló 2019. augusztus 21., szerda

Putyin: válaszolni fogunk, ha Amerika manőverező robotrepülőt telepít Romániába

Az Egyesült Államok földről indítható új manőverező robotrepülőgépet telepíthet Romániába és Lengyelországba, amit Oroszország olyan fenyegetésként értékelne, amelyre válaszolnia kell – jelentette ki Vlagyimir Putyin.

Hírösszefoglaló 2019. augusztus 21., szerda

Elektronikus rendszer bevezetésével gyorsítaná meg a cégbejegyzési eljárást a kormány

A kormány pénzt különített el arra, hogy az Országos Cégbíróság (ONRC) egy integrált elektronikus rendszert vezessen be, amely lerövidíti a cégbejegyzéshez szükséges időt – jelentette be a szerdai kormányülés elején Viorica Dăncilă miniszterelnök.

Hírösszefoglaló 2019. augusztus 21., szerda

Nemi erőszak elkövetésének gyanújával őrizetbe vették az Apák Diszkriminációja Elleni Szövetség elnökét

A bukaresti törvényszék ügyészei őrizetbe vették Bogdan Drăghiciot, az Apák Diszkriminációja Elleni Szövetség (T.A.T.A.) elnökét, akit kiskorú lány ellen elkövetett nemi erőszakkal gyanúsítanak.

Hírösszefoglaló 2019. augusztus 21., szerda

A meteorológiai előrejelzések szerint kánikulára számíthatunk a hét hátralevő részében

Kánikulára figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. A kellemetlen hőérzet az ország területének nagy részét érinti az elkövetkező három napon.

Hírösszefoglaló 2019. augusztus 20., kedd

Levélben szavazna a külföldön élő románok többsége: már több mint húszezren regisztráltak a választási hatóság honlapján

Meghaladta a húszezret azoknak a román állampolgároknak a száma, akik regisztráltak a www.votstrainatate.ro portálon; közülük több mint tízezren a levélszavazást jelölték meg opcióként – közölte az Állandó Választási Hatóság (AEP).

Hírösszefoglaló 2019. augusztus 20., kedd

Post mortem kitüntetésben részesítette Török Zsolt hegymászót Klaus Johannis államfő

Klaus Johannis államfő Az érdemért érdemrend lovagi fokozatával tüntette ki post mortem Török Zsolt hegymászót – közölte kedden az Államelnöki Hivatal.

Hírösszefoglaló 2019. augusztus 19., hétfő

Az Eurostat jelentése szerint az európai átlagnál háromszor magasabb az infláció Romániában

Júliusban 4,1 százalékkal nőttek a fogyasztói árak Romániában, ami növekedést jelent az egy hónappal korábban jegyzett 3,9 százalékos éves inflációhoz képest. Az Európai Unió országai közül ezúttal is nálunk regisztrálták a legnagyobb mértékű árnövekedést.

Hírösszefoglaló 2019. augusztus 19., hétfő

Ötre emelkedett a săpocai tragédia áldozatainak száma – az intézmény igazgatója lemondott, a minisztérium ellenőrzésekbe kezd

Lemondott a săpocai kórház igazgatója az egészségügyi minisztérium által az intézménynél végzett vizsgálat eredményeinek bemutatása után – jelentette be hétfő reggel Sorina Pintea tárcavezető.

Hírösszefoglaló 2019. augusztus 18., vasárnap

Lehozták az éjszaka a Fogarasi-havasokból Török Zsolt holttestét a hegyimentők

Lehozták a hegyről vasárnapra virradó éjszaka a Fogarasi-havasokban elhunyt Török Zsolt alpinista holttestét – közölte a Szeben megyei hegyimentő-szolgálat vezetője, Adrian David.

Hírösszefoglaló 2019. augusztus 17., szombat

Fél év alatt 92 millió lejt költöttünk parlamenti képviselőinkre

Összesen 91 849 485 lejt tettek ki az idei első félévben a parlamenti képviselőkkel kapcsolatos kiadások – derül ki az alsóház honlapján közzétett adatokból.

Hírösszefoglaló 2019. augusztus 16., péntek

Meddig húzzák? Ismét kisiklott a máramarosi kisvonat, ezúttal megúszták a turisták

Kisiklott pénteken a máramarosi Vasér völgyében közlekedő, keskeny nyomtávú vasúti szerelvény (mokanyica) egyik kocsija, egy utas sem sérült meg – jelentette ki Dan Benga, a Máramaros Megyei Hegyimentő-szolgálat igazgatója.

Hírösszefoglaló 2019. augusztus 16., péntek

Cuc: stratégiai jelentőségű országos projektnek nyilvánítjuk a Marosvásáhely–Iaşi-autópálya megépítését

„Stratégiai jelentőségű országos projektnek nyilvánítjuk a Marosvásáhelyt Iaşi-sal összekötő Nagy Egyesülés sztrádát” – jelentette be Răzvan Cuc szállítási miniszter pénteken.