Remény és bizonytalanság övezi az esküvőszervezést: hiába a nagy várakozások, idén is elmaradhat a nagy „lagziáttörés”

Bálint Eszter 2021. május 25., 11:51

Még nem lélegeztek fel sem a házasodni vágyó fiatal párok, sem az esküvőszervezésben érdekelt vállalkozók a koronavírus-járvány terjedésének megfékezését célzó intézkedések meglebegtetett lazítása hallatán. Sokan reménykednek abban, hogy idén lesznek lagzik, az óvatosabbak viszont inkább jövőre vagy 2023-ra halasztják életük nagy napját. Az esküvőszervező cégek viszont egyre nehezebben húzzák, sokukat fenyegeti csőd, ha nem kezdhetik mielőbb újra tevékenységüket.

Remény és bizonytalanság övezi az esküvőszervezést: hiába a nagy várakozások, idén is elmaradhat a nagy „lagziáttörés”
galéria
Még mindig csak álom a nagy nap. Sok fiatal reméli, hogy idén eljön a rég várt pillanat, ám egyre többen inkább jövőre halasztják az esküvőt Fotó: Pixabay

Továbbra is a fokozott bizonytalanság jellemzi a házasodni vágyó fiatalok és az esküvőszervezésben érdekelt vállalkozók mindennapjait. Igaz, ma már pislákol némi reménysugár, hogy a párok a közeljövőben barátaik, rokonaik körében esküdhetnek örök hűséget egymásnak, és egy nagyobb lakodalommal ezt meg is ünnepelhetik. A legfrissebb bejelentések értelmében

június elsejétől beltéren 50, szabadtéren pedig 70 fő részvételével lehet lagzit szervezni, és amennyiben minden résztvevő beoltatta magát koronavírus ellen, nem lesz létszámkorlát.

Az új szabályok azonban még nem hozták el a több mint egy éve várt felszusszanást egyik fél számára sem – tudtuk meg az esküvőszervező ágazatban tevékenykedő Rádi Melindától és Szabó Teklától, akikkel a tavaly tavaszi első lezárás óta több ízben is beszélgettünk.

Bő egy éve, a teljes leállás idején még sokan abban bíztak, hogy augusztustól meg lehet tartani a pandémia miatt elmaradó tavaszi, nyár eleji lagzikat. A nyár végén viszont már jól látszott, hogy a 2020-as évben már biztosan nem lesznek olyan esküvők, amilyennek azokat megszoktuk, és december végén be is igazolódott a pesszimista jóslat.

Sok még a kérdőjel

„Aligha találnánk a Földön olyan embert, aki a jelenlegi vírushelyzet első napjaiban vagy akár heteiben egy fillért is feltett volna fogadásként arra, hogy ez az áldatlan állapot közel másfél év elteltével is aktuális, sőt napi szinten emlegetett téma lesz, közvetlenül korlátozva mindnyájunk életének alakulását” – fogalmazta meg megkeresésünkkor Rádi Melinda, a nagyváradi Mlinda Wedding Planner cég tulajdonosa. A helyzet drámaiságát illusztrálva pedig rámutatott,

olyan párok is vannak, akik már a negyedik lagziidőpontnál tartanak másfél év alatt.

„Állíthatnánk, hogy nehéz periódus végéhez közeledünk, hiszen sokaknak a vakcina lehetősége automatikusan a megoldást jelenti. Elfogultság nélkül – a vendéglátóipar és a turizmus után – az esküvők és más rendezvények a következő hatalmas szektor, amely felmérhetetlen károkat szenvedett az elmúlt egy évben – és sajnos itt nem csak anyagi kiesésről beszélünk. Eszmei és soha vissza nem hozható pillanatok maradtak el, mint például egy meg nem tartott esküvő, amelyen még ott lehetett volna a menyasszony nagymamája, aki azóta már nem él, viszont ha tavaly megtarthatták volna az esküvőt, akkor a mama is büszkén ölelhette volna meg unokáját” – osztotta meg velünk tapasztalatait az esküvőszervező.

Hozzátette: ezek azok a szempontok, amelyekről kevés szó esik, akárcsak az újratervezés okozta, szűnni nem akaró nyugtalanságról, az össze nem egyeztethető szolgáltatók miatti fejfájásról,

És akkor nem is beszéltünk még arról, hogy milyen érzékeny pontot fogunk érinteni, mikor a meghívottak nagy része esetlegesen nem lesz beoltva, és vissza kell utasítaniuk az esküvői meghívást,

mert egy, a feleken túlmutató faktor akadályozza a több évtizedes, mindenki által elfogadott és kedvelt hagyomány megtartását. Nagyon érzékeny területen lépkedünk, még ha az emberek csakis az oltást látják a szemük előtt. Sajnos nagyon sok konfliktusba és akadályba fognak ütközni az emberek a rendezvények helyszínein. Ki fogja ellenőrizni az oltási igazolást? Külföldi vendég külföldön kiállított igazolását hitelesnek tekintik-e, ha nincs egy európai szintű, központosított adatbázis, ahol az leellenőrizhető lenne a román hatóságok által? Aki egészségügyi problémák miatt nem oltathatja be magát, akkor ő élete végéig a diszkrimináció tárgyává válik?” – sorolta az ágazatban tevékenykedőknek és a fiatal pároknak, családjaiknak mostanság fejfájást okozó kérdéseket Rádi Melinda.

„Kint tágasabb”. A szabadtéri lagzik résztvevői tekintetében megengedőbbek a romániai hatóságok Fotó: Urmánczy Events

Pislákol a remény

Amúgy amint a korlátozásokból is feloldottak néhányat, egyre több ember tekint pozitívan a 2021-es esküvői szezonra. A váradi szakember szerint viszont egy dolgot muszáj letisztáznunk az elején:

amennyiben az idei év sem kompenzálja valamennyire a tavalyi kieséseket, és valami miatt mégsem lehet esküvőket tartani, az a szolgáltatók nagyon nagy részére nézve a konkrét csődöt jelenti,

nincs már több tartalék, nem lehet húzni tovább az időt, a párok türelme is elfogy, és borul a teljes kártyavár. „Viszont ha egy pillanatra eljátsszunk a pozitív szcenárió gondolatával, akkor talán mégis csak van egy kis remény, hogy idén végre önfeledten szórakozó embereket lássunk esküvőkön” – mondta az esküvőszervező. Rögtön hozzá is fűzte azonban, hogy csábító ugyan az ajánlat, hogy beoltott személyek korlátlan számban vehetnek részt a lagzikon, ám szerinte „ez az idei évben a lehetetlen teljesítés határát súrolja”.

Sok pár már maga be van oltva, és a szűk családi körük is elmondhatja ugyanezt magáról, így vannak olyan párok, akik erre alapozva mernek bátrabban szervezkedni, mert tudják, hogy néhány tucat hozzájuk közel álló személy már biztosan ott tud lenni a nagy napon.

A rendezvénytermek is biztatják a fiatalokat, hiszen mindenki azt szeretné, hogy ne kelljen újabb és újabb dátumokat keresni. Így idén a házasodni vágyó párok egy része biztos megtartja az esküvőjét, mert a türelme sajnos mindenkinek fogytán van, és bizonytalan helyzetre senki nem szeretne építeni” – mutatott rá Rádi Melinda. Tapasztalatai szerint amúgy összességében elmondható, hogy a párok is és a rendezvényszervező szolgáltatók is mind arra hajlanak, hogy idén végre meg lehet tartani ezeket a rendezvényeket. „És bár a gyakorlati kivitelezés nagyon sok akadályt fog még elénk gördíteni, mindenki bizakodik a legjobb eset elkövetkeztében” – fogalmazta meg bizakodóan az esküvőszervezésben érdekelt szakember.

Sokan inkább még várnak

Sokan viszont még mindig inkább a kivárást választják, és a jelenlegi bizonytalan helyzetben inkább 2022-re halasztják a nagy napot – osztotta meg velünk tapasztalatait Szabó Tekla, a maroshévízi székhelyű Urmánczy Events tulajdonosa. „A tavalyi év korlátozásait vizsgálva épp ezekre a lazításokra lehetett számítani, nem túl jelentős az eltérés. Nagyobb bizonytalanságot hoz viszont, hogy a tervezett lazításokat a helyszín fertőzöttségi rátájához tervezik igazítani. Aki ezekkel a várható feltételekkel is bevállalja az esküvőt, az már többnyire elkezdte a szervezést. De inkább az a jellemző, hogy a párok még mindig kivárnak, és 2022-re teszik át a nagy esemény dátumát” – válaszolta a dolgok jelenlegi állását firtató kérdésünkre az esküvőszervezésben érdekelt vállalkozó. Rámutatott:

az augusztusra meglebegtetett maximum 150 fő kültéren kevés, de ekkora létszámmal azért már kihozható nyereségesen egy esküvő, és ez sok fiatal párnak fontos.

„A legtöbb házasulandó beltéri helyszínt foglalt még 2020 nyarára, így nekik ezek a lazítások nem számítanak, kivéve ha megelégszenek augusztusban 100 meghívottal. Ebbe a számba a vendégekkel találkozó személyzetet is bele kell számolni, tehát inkább 90 fős beltéri lakodalom lenne. Sokan már harmadszorra szervezik át az esküvőjüket, kevesen számoltak azzal, hogy az idén nyáron sem lesz vége a pandémiának. Jellemzően elmarad a lagzi, szinte lehetetlen a 2020-ra megálmodott csapat, a kedvenc fotós, videós, DJ vagy zenekar, gazda összeverbuválása. Sokuknál már a gyerek keresztelője esedékes.

Egyszerűbb most last minute esküvőket összehozni, mint a tavalyi eseményeket újraszervezni, főleg ha kötöttségek vannak, foglalókat fizettek ki.

A mi cégünknek is van még szabad időpontja a nyárra, pedig a kültéri rendezvények szervezése, a sátorbérlés a fő tevékenységi körünk” – ecsetelte Szabó Tekla.

Fotó: Pixabay

A kizárólag beoltottakból álló násznéppel zajló lagzi ugyanakkor meglátása szerint „nem túl életszerű, nehéz megszervezni”. „Klienseim körében ez nem jelent megoldást, a leendő vendégek 80 százaléka nincs beoltva. A Székelyföldön köztudottan alacsony az oltakozási kedv. Egy esküvőért biztos nem fogják meggondolni magukat. Ugyanakkor télen, tavasszal még valós problémának látszott, hogy hiába akar valaki oltást, főleg ha fiatal, nem tud hozzájutni. Ez a kérdés szerencsére megoldódott. Aki ilyen esküvőt szervez, számítson arra, hogy kevesebb vendége lesz, mint amennyire számított” – hívta fel a figyelmet a szakember. Hangsúlyozta egyúttal, hogy

a meghívottak engedélyezett alacsony száma miatt 2022–2023-ban vesz nagyobb lendületet az esküvői piac, holott tavaly még mindenki az idei évre várta a boomot.

„Ha túl sok esküvő lesz egy dátumra szervezve, az emberek fizikailag nem fognak tudni részt venni. Sokuknak nem lesz elég pénze sem az ajándékra. A szolgáltatók szemszögéből nézve pedig kevés lesz az a cég, amely kibír két év kényszerszünetet, és ilyen hosszú ideig meg tudja tartani az alkalmazottakat. A cégeknek a fizetések nagyon sokba kerülnek. Ha felpörög a piac, nem lesz elég ember aki dolgozzon, és ez a jelentős színvonalcsökkenéshez vezethet. További problémákat okoznak a lazítások azon cégek körében, amelyek eddig segélyt kaptak a kényszerszabadságra küldött alkalmazottak fizetésére. Június elsejétől elméletileg szervezhetnek magánrendezvényeket, így az állam nem folyósít számukra több segélyt, pedig ezek a lazítások nem elegendők a vállalkozás gazdaságos működéséhez” – sorolta a felmerülő gondokat Szabó Tekla.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport