A járvány frontvonalában az idegenforgalom

Bálint Eszter , Bíró Blanka 2020. március 17., 15:14

Továbbra is az idegenforgalomban érintett vállalkozásokra, az utazási irodák, szálláshelyek tevékenységére hat ki az egyik legnagyobb mértékben a koronavírus-járvány. Az érintettek megértőek az aggódó polgárokkal, de lemondás helyett inkább az utazás későbbi időpontra való halasztását tanácsolják.

Egyelőre marad a tervezés. Manapság a legtöbben nem mernek útra kelni Fotó: Pixabay

Nincsenek új foglalások, és a következő harminc napra lefoglalt utakat, kirándulásokat majdnem kivétel nélkül lemondják – vontak mérleget a Krónika megkeresésére a turizmusban érdekelt vállalkozók. „A következő hetekben ezzel foglalkoznak az utazási irodák, próbálják megoldani a meglévő foglalásokat. Új rendelések nincsenek” – összegezte a helyzetet László Endre, a székelyföldi Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) klaszter elnöke, aki maga is utazási irodát működtet. Hozzátette,

jelenleg a legjobb forgatókönyv, ha a turisták elhalasztják az utazást, a legrosszabb az, ha lemondják.

„Próbáljuk a lehető legrugalmasabban kezelni a helyzeteket, májusra, szeptemberre, októberre keresünk időpontokat, és arra biztatjuk az ügyfeleinket, hogy inkább halasszák, de ne mondják vissza az utazást” – osztotta meg velünk tapasztalatait a vállalkozó. Mint hangsúlyozta, mindenre próbálnak megoldást keresni, még akkor is, ha a turista egy nappal az indulás előtt szól, hogy nem vállalja az utat, inkább itthon maradna.

Fokozatosan romlik a helyzet

Különben azokba az országokba, ahol nincsenek a járvány miatti korlátozások, továbbra is csak a szerződés feltételei szerint lehet lemondani a lefoglalt utat, ez általában anyagi veszteséget jelent a turistának, tehát elveszítik a befizetett összeg egy részét. Ám Európában már egyre több országban léptetik érvénybe a szigorításokat, ilyen esetekben is inkább a halasztást szorgalmazzák.

Olaszországba már minden, erre az időszakra foglalt utat következmények nélkül le lehetett mondani, ám hasonló a helyzet Spanyolországban, Franciaországban, Németországban és Ausztriában is.

A lemondott vagy elhalasztott foglalások intézése különben hatalmas munkát ró az ügynökségekre, annál is inkább, mert az április hónap különben nagyon jónak ígérkezett, az év elején, a járvány kitörése előtt nagyon sokan foglaltak erre a periódusra külföldi és belföldi utat is – mondta László Endre. Jelenleg azt várják, hogy a szükségállapot bevezetésével még milyen megszorítások lépnek életbe. Várható, hogy a romániai szállodák, panziók működését is szüneteltetik, például a brassópojániai sípályákat hétfőtől már leállították, bár erre nem volt hatósági utasítás. László Endre elmondta, az ügynökségén keresztül Ausztriába mentek el korábban síelni turisták, ők a hétvégén hazatértek. „Már pénteken unszolta őket a szállásadó, hogy menjenek haza, bár vasárnapig szólt a foglalásuk. Végül szombaton hazajöttek” – mondta el a szakember.

Mentenék a menthetőt. Az utazási irodák a halasztást javasolják a foglalások lemondása helyett Fotó: targuldeturism.ro

Készülnek a visszarendeződésre is

Az utazások későbbi időpontra való halasztására biztatja ügyfeleit Joós Ștefan, a Christian Tour utazási iroda háromszéki képviselője. Mint hangsúlyozta, ha nincs zárlat, és indulnak járatok egy adott országba, fennáll a veszélye, hogy lemondás esetén a turista elveszíti a pénzét, ezért próbálnak későbbi időpontot találni számára. A külügyminisztérium ajánlotta ugyan a külföldön tartózkodó romániai turistáknak, hogy térjenek haza, ám erre nincs határidő. Ezért általában kivárják a menetrend szerinti járatot, ám ilyen helyzetben már nagyon kevesen vannak, mert a legtöbben korábban visszamondták vagy elhalasztották az utazást. „Arra összpontosítunk, hogy minél előnyösebb ajánlatot tudjunk összeállítani az ügyfeleinknek arra az időszakra, amikor az élet visszatér a normális kerékvágásba” – mondta a vállalkozó.

Az ágazatban dolgozók a normalitás helyreállása mellett ugyanakkor arra várnak, hogy a kormány milyen intézkedésekkel segíti a vállalkozókat, hiszen a turizmus került a járvány „frontvonalába”.

Egyelőre nincs semmi kézzelfogható, csak ígéretek hangzottak el, bízunk benne, hogy kapunk támogatást, hiszen a turizmusban vállalkozókat erőteljesen sújtja a világjárvány miatt kialakult helyzet”

– mondta Joós Ștefan.

Mélypont a romániai szállodákban

A romániai szállodaüzemeltetők 86 százaléka úgy gondolja, hogy a koronavírus valós fenyegetést jelent a belföldi turizmusra, mint mondják, március–áprilisra lényegesen kevesebb foglalásuk van, mint a korábbi években, ráadásul egyre nő a visszamondott foglalások száma – derül ki az TravelMinit.ro hotelfoglalási internetes platform által a március 10–12. között készített felmérésből. A közvélemény-kutatás eredményei szerint

az ötven szobánál nagyobb szálláshelyek a leginkább kitettek a járvány miatt kialakult helyzetnek,

főként ha nagyobb városokban találhatók, ahol már jelentettek fertőzéseket. A kisebb szállók, panziók a múlt héten még azt mondták, hogy nem érezték meg a vírus negatív hatását. Valamennyi szállásadó azt válaszolta ugyanakkor, hogy a vírus terjedésének hírére fokozták a közös helyiségek és a vendégszobák fertőtlenítését.

A nyaralásra még optimizmussal tekintenek. Az utazási irodák számára a tavaszi időszak lesz a mélypont Fotó: Veres Nándor

Ami a foglalások visszamondását illeti, a legtöbb szálláshely üzemeltetője annak érdekében, hogy növelje az áprilisi foglalások számát, a korábbinál jóval rugalmasabb politikát alkalmaz: 41,3 százalékuk kész meghosszabbítani az előleg befizetésének határidejét, 36,2 százalék kész a későbbiekben részben vagy egészben visszafizetni az előleget, 34,6 százalék pedig még az előlegről is lemondana, csak érkezzenek a vendégek. A TravelMinit.ro platformon több mint 2600 olyan szálláshelyet találhatunk, amelyben előleg nélkül foglalhatunk, vagy 100 százalékban visszajár a befizetett pénz.

A koronavírus-járvány miatt különben annyira visszaestek a foglalások, hogy még mindig bő választékból válogathat az, aki húsvétra vagy május elsejére elutazna, holott máskor márciusban már reménytelen volt ilyenkor megfelelő szálláshelyet találni. Úgy tűnik ugyanakkor, hogy

egyelőre inkább csak a közeljövő kapcsán aggodalmaskodnak az utazni vágyók, és a nyaralásra még optimizmussal tekintenek.

A szállásadók 86 százaléka szerint éppen ezért a március–áprilisi időszak lesz a mélypont.

Ingyenes visszamondás az Airbnb-nél

Közben a koronavírus okozta helyzetben rendkívüli intézkedést vezetett be az Airbnb online szállásfoglalási platform: minden foglalását ingyenesen lemondhatóvá tette országtól függetlenül, hogy az emberek ne érezzék azt, hogy azért kell utazniuk, mert nem fogják visszakapni úgysem a pénzüket – idézi a Bloomberg hírügynökséget a Portfólió.hu gazdasági hírportál. Ezáltal minden vendég és házigazda minden további díj és büntetés nélkül törölheti az airbnb-s foglalását. A szabályozás viszont egyelőre csak a március 14-én vagy az előtt véglegesített foglalásokra vonatkozik, amennyiben az utazás időpontja április 14-e előtt történik. „Nem szeretnénk, hogy a vendégek csak azért utazzanak, mert nem kapják vissza a pénzüket” – nyilatkozta Brian Chesky, az
Airbnb vezérigazgatója.

A turisták hazatérését, a kint dolgozók maradását kérik

A külügyminisztérium azt tanácsolja a külföldön tartózkodó romániai turistáknak, hogy – figyelembe véve a koronavírus-járvány alakulását és a más államok által meghozott intézkedéseket – rövidítsék le ott-tartózkodásuk idejét, és térjenek haza. A külügy felhívja a figyelmet, hogy a különböző országok által foganatosított intézkedések kihathatnak a légi közlekedésre, ami egyik napról a másikra változhat, ezért azt javasolják a külföldön üdülő turistáknak, hogy keressék meg az utazási irodát, amelytől a csomagot vásárolták, illetve a légitársaságot, hogy azonosítsanak alternatív megoldást a hazatérésre. A szaktárca közleménye kiemeli, a jelenlegi körülmények között felelősen meg kell gondolni, minden külföldi utazást, mérlegelni kell a kockázatokat, ehhez pedig azt ajánlják, hogy a polgárok tájékozódjanak többek között a külügyminisztérium, valamint a külképviseletek honlapján. A külföldön élő vagy életvitel-szerűen ott tartózkodó román állampolgároktól a bukaresti külügy azt kéri, hogy szigorúan tartsák be a helyi hatóságok ajánlásait, és nem tanácsolja, hogy elinduljanak Románia irányába. Ezeket az utazásokat ugyanis befolyásolhatják a tranzitországok által foganatosított intézkedések, ugyanakkor hozzájárulhatnak a koronavírus terjedéséhez, veszélybe sodorva ezáltal az itthoniakat.

Egymás után állnak le a légitársaságok világszerte

A különböző országok és légitársaságok által a koronavírus-járvány miatt foganatosított és fontolóra vett intézkedések miatt is elég kockázatos manapság útra kelni, tegnap például Európa legnagyobb fapados légitársasága, a Ryanair jelentette be, hogy nem zárja ki összes járatának a felfüggesztését. Becsléseik szerint az elkövetkező 7–10 napban flottájuk nagy része nem száll fel. A légitársaság illetékesei arra számítanak, hogy április–májusban a személyszállítás 80 százalékkal visszaesik. A Ryanair ugyanakkor nincs egyedül, már több légitársaság felfüggesztette részben vagy egészen járatait: az Eurocontrol európai forgalomszervező adatai szerint pénteken átlagosan 17 százalékkal közlekedett kevesebb repülőgép az európai légtérben, de országonként nagyok az eltérések. A legsúlyosabban Olaszország és Németország érintett, előbbi légterében 77, utóbbiéban mintegy 30 százalékkal volt kisebb a forgalom, mint egy évvel korábban. Portugáliában 7 százalékos csökkenést mértek. A légitársaságok közül az Alitalia csökkentette a legnagyobb mértékben kapacitását, a járatok 70 százalékát mondták le, a Lufthansa-csoport az előre meghirdetett járatok 40 százalékát nem indította el, a Ryanair 28 százalékkal kevesebb kapacitást kínált fel. Egyre több ország tiltja meg a belépést valamilyen formában a külföldiek számára, Olaszország után Spanyolország, Lengyelország, Lettország, Csehország, Dánia, Norvégia, valamint Katar és az Egyesült Államok is korlátozást vezetett be. Az Egyesült Államok csütörtökre virradóra először a schengeni övezet, vasárnapra már az Egyesült Királyság és Írország területéről is megtiltotta a külföldiek beutazását egy hónapra, emiatt a legtöbb európai és amerikai légitársaság is jelentős kapacitáscsökkentést hajtott végre, a nyugati parti városokba alig lesz európai közvetlen járat, de teljesen nem szűnt meg a transzatlanti forgalom.

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV

Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.