Kicserélték a horogkereszttel meggyalázott Márton Áron-portrét Kolozsváron, keresik a tettest

Páva Adorján , Krónika 2019. március 14., 16:17 utolsó módosítás: 2019. március 15., 08:48

Kicserélték a horogkeresztes Márton Áron-portrét a kolozsvári Deák Ferenc utcában, új került annak helyébe, amelyet ismeretlen tettesek telefirkáltak a náci jelképpel – adta hírül a Romkat.ro portál.

Az új portré Fotó: Veres Stelian/Romkat.ro

A tavaly ősszel nyílt szabadtéri kiállítás száz képének egyike Kolozsvár főterének szomszédságában, Márton Áron egykori szolgálati és püspökké szentelési helye, a Szent Mihály-templom közelében található, a fotógalériát az Erdélyi Történeti Múzeum állította össze. A portálon az olvasható, hogy a Romkat.ro jelzésére és a Szent Mihály-plébánia megkeresésére

a kolozsvári polgármesteri hivatal azonnal reagált, és a térfigyelő kamerák segítségével próbálják a firkálót kézre keríteni.

Nem vártak az igazságszolgáltatási procedúra vagy más jogi eljárás végére, hanem azonnal intézkedtek, a kiállítást szervező Erdélyi Történeti Múzeum illetékesei gyors közbelépésének köszönhetően a Márton Áron portréját tartalmazó pannó megújult, nemcsak lemosták a dicstelen firkát, hanem újranyomtatták a képet.

Horogkeresztet firkáltak Márton Áron portréjára Kolozsváron
Horogkereszttel csúfították el Kolozsváron Márton Áron püspök portréját, amelyet az Erdélyi Történeti Múzeum által szervezett szabadtéri fotógaléria képei között állítottak ki – tájékoztatott kedden a Romkat.ro portál.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat