Páva Adorján 2020. január 22., szerda

Dorin Florea megbuktatói

Már a vak is látja, hogy Dorin Florea bajban van. Tisztában van ezzel a lassan 20 éve regnáló marosvásárhelyi polgármester is, aki a gyermekvállalás korlátozásáról szóló, hajmeresztő ötletelésével gyakorlatilag beismerte kétségbeesését.

Páva Adorján 2020. január 04., szombat

Készen áll a rajtra Gyenes Mani, „a Dakar legendája” az újabb kontinenst meghódító ralin

Vasárnap reggel elrajtol Gyenes Emánuel az ezúttal Szaúd-Arábiában megrendezendő Dakar Ralin.

Páva Adorján 2020. január 02., csütörtök

Egyidősek a rendszerváltással: Apjok Norbert szerint élni kell a szülők által kiharcolt lehetőséggel

„Mindig hálát adok, hogy nem ebben éltem” – jelentette ki a Krónikának Apjok Norbert. Az idén 30 éves parlamenti képviselőt a romániai forradalom 30. évfordulója alkalmából faggattuk: a Krónika újabb sorozatában a rendszerváltással egyidős nemzedék tagjait szólaltatjuk meg.

Páva Adorján , Iszlai Katalin 2019. november 25., hétfő

Johannis, Dăncilă? – Autonómia! Beszédesek a Hargita megyei választási adatok

„Az autonómiára szavaztam!” – osztották meg sokan sajátos voksopciójukat a közösségi oldalakon, baráti társaságokban az államfőválasztás vasárnapi második fordulója során.

Páva Adorján 2019. november 25., hétfő

Hátat fordítottak az erdélyi magyarok a román politikai elitnek

Látványos távolmaradással üzentek a székely megyék lakói a román politikai elitnek az államfőválasztás vasárnapi második fordulójában, amely a hivatalban lévő Klaus Johannis elsöprő győzelmével zárult.

Páva Adorján 2019. november 20., szerda

Csótányország szóvivője

Semmi ok a pánikra, nincs vészhelyzet, mindenki nyugodjon meg – hangoztatják egészségügyi illetékesek. Hiszen semmi különös nincs abban, hogy néhány óra leforgása alatt egy 10 napos csecsemő és egy hároméves gyerek is meghal egyazon városban. 

Páva Adorján 2019. november 11., hétfő

Kelemen Hunor több megyében is dobogós lett, de gyűltek a szavazatok a Kárpátokon túlról is

Sportkifejezéssel élve két arany-, három ezüst- és egy bronzérmet szerzett Kelemen Hunor a vasárnapi államfőválasztáson, ha azt nézzük, hogy megyei lebontásban milyen és hány dobogós helyezéseket ért el. Az RMDSZ jelöltje ezúttal is sok szavazatot kapott a Kárpátokon túlról.

Páva Adorján 2019. október 25., péntek

Köszönte szépen a vendéglátók ajándékait a CFR Franciaországban, a Fradi is nyert Moszkvában

A Kolozsvári CFR és a Ferencváros labdarúgócsapata is idegenben nyert az Európa Liga csütörtöki játéknapján.

Páva Adorján 2019. október 10., csütörtök

Beledöntötte magát a horvát késbe a magyar fociválogatott, hárommal megúszta a Rossi-csapat

A magyar labdarúgó-válogatott 3-0-ra kikapott Horvátország vendégeként az Európa-bajnoki selejtezők E csoportjának csütörtök esti mérkőzésén.

Páva Adorján 2019. szeptember 28., szombat

„Egyáltalán nem érzem azt, hogy csak én vagyok” – Hosszú Katinka a Krónikának dühről és szeretetről, Erdélytől Tokióig

Hosszú Katinka már harmincévesen élő legenda. Így hát nem csoda, hogy első kolozsvári látogatását is telt ház övezte szombaton az Universitas úszóközpontban, ahol a háromszoros olimpiai és kilencszeres világbajnok magyar úszónő volt a sztármeghívottja az Univer 24 – Az úszás ünnepe 2019 elnevezésű rendezvénynek.

Páva Adorján 2019. szeptember 26., csütörtök

Iskolabuktatás: eljárást indított a nép ügyvédje, mivel sérülhet az oktatáshoz való jog

Magyarázatot vár a tanügyminisztériumtól a nép ügyvédjének hivatala annak a rendeletnek az ügyében, amely szerint nem indíthatnak kilencedik osztályt a nyári érettségin kivétel nélkül bukott diákokat „szállító” középiskolák. Molnár Zsolt helyettes ombudsman szerint több sebből vérzik az intézked&am

Páva Adorján 2019. szeptember 25., szerda

Kincsátadás a Kolozsvár melletti „magyar szigeten”: az anyaországi pénzből épített györgyfalvi ovinak a román állam is örülhet

RIPORT – Erdély egyik legmodernebb óvodaépületével gazdagodott Györgyfalva. A szerdán átadott Kolozs megyei ingatlan magyar kormánytámogatásnak köszönhetően épült fel a régi helyén, mégpedig különleges körülmények között.

Páva Adorján 2019. szeptember 19., csütörtök

Meglepetésre hajt a CFR és a Fradi – A kolozsváriak a Laziót fogadják ma az EL-ben, a zöld-fehérek Barcelonában kezdenek

Elitbajnokságok csapatai ellen kezdi meg szereplését ma a Kolozsvári CFR és a Ferencváros az Európa Liga csoportkörében. A román és a magyar bajnok is lát esélyt a meglepetésszerzésre.

Páva Adorján 2019. szeptember 09., hétfő

Románia sötétlő napos oldala

Ma újabb fejezet kezdődik a Románia egyik legnépszerűbb lakosságtámogató programját övező idegeskedésben.

Bíró Blanka , Páva Adorján 2019. augusztus 29., csütörtök

„Felvirrad” a napelemprogram: a lakosság másfél hét múlva szerződést köthet a kiválasztott szakcéggel, ám még sok a kérdőjel

Több hónapos várakozás után szeptember 9-én a magánszemélyek is bekapcsolódhatnak a lakosság számára kiírt napelem-telepítési programba, amelyben legtöbb 20 ezer lejes állami támogatást kínálnak az érdeklődőknek. A lebonyolítás azonban még most sem teljesen világos.

Páva Adorján 2019. augusztus 12., hétfő

Dorin Florea végelgyengülése

Dorin Florea az elmúlt bő két évtizedben bebizonyította, miben jó.