Páva Adorján 2019. október 10., csütörtök

Beledöntötte magát a horvát késbe a magyar fociválogatott, hárommal megúszta a Rossi-csapat

A magyar labdarúgó-válogatott 3-0-ra kikapott Horvátország vendégeként az Európa-bajnoki selejtezők E csoportjának csütörtök esti mérkőzésén.

Páva Adorján 2019. szeptember 28., szombat

„Egyáltalán nem érzem azt, hogy csak én vagyok” – Hosszú Katinka a Krónikának dühről és szeretetről, Erdélytől Tokióig

Hosszú Katinka már harmincévesen élő legenda. Így hát nem csoda, hogy első kolozsvári látogatását is telt ház övezte szombaton az Universitas úszóközpontban, ahol a háromszoros olimpiai és kilencszeres világbajnok magyar úszónő volt a sztármeghívottja az Univer 24 – Az úszás ünnepe 2019 elnevezésű rendezvénynek.

Páva Adorján 2019. szeptember 26., csütörtök

Iskolabuktatás: eljárást indított a nép ügyvédje, mivel sérülhet az oktatáshoz való jog

Magyarázatot vár a tanügyminisztériumtól a nép ügyvédjének hivatala annak a rendeletnek az ügyében, amely szerint nem indíthatnak kilencedik osztályt a nyári érettségin kivétel nélkül bukott diákokat „szállító” középiskolák. Molnár Zsolt helyettes ombudsman szerint több sebből vérzik az intézked&am

Páva Adorján 2019. szeptember 25., szerda

Kincsátadás a Kolozsvár melletti „magyar szigeten”: az anyaországi pénzből épített györgyfalvi ovinak a román állam is örülhet

RIPORT – Erdély egyik legmodernebb óvodaépületével gazdagodott Györgyfalva. A szerdán átadott Kolozs megyei ingatlan magyar kormánytámogatásnak köszönhetően épült fel a régi helyén, mégpedig különleges körülmények között.

Páva Adorján 2019. szeptember 19., csütörtök

Meglepetésre hajt a CFR és a Fradi – A kolozsváriak a Laziót fogadják ma az EL-ben, a zöld-fehérek Barcelonában kezdenek

Elitbajnokságok csapatai ellen kezdi meg szereplését ma a Kolozsvári CFR és a Ferencváros az Európa Liga csoportkörében. A román és a magyar bajnok is lát esélyt a meglepetésszerzésre.

Páva Adorján 2019. szeptember 09., hétfő

Románia sötétlő napos oldala

Ma újabb fejezet kezdődik a Románia egyik legnépszerűbb lakosságtámogató programját övező idegeskedésben.

Bíró Blanka , Páva Adorján 2019. augusztus 29., csütörtök

„Felvirrad” a napelemprogram: a lakosság másfél hét múlva szerződést köthet a kiválasztott szakcéggel, ám még sok a kérdőjel

Több hónapos várakozás után szeptember 9-én a magánszemélyek is bekapcsolódhatnak a lakosság számára kiírt napelem-telepítési programba, amelyben legtöbb 20 ezer lejes állami támogatást kínálnak az érdeklődőknek. A lebonyolítás azonban még most sem teljesen világos.

Páva Adorján 2019. augusztus 12., hétfő

Dorin Florea végelgyengülése

Dorin Florea az elmúlt bő két évtizedben bebizonyította, miben jó.

Páva Adorján 2019. június 18., kedd

Bemutatták a Puskás Akadémiánál Fülöp Lorándot, az FC Botoșani-tól érkező erdélyi focistát

Hivatalosan is bemutatták kedden az NB I-ben szereplő Puskás Akadémia labdarúgócsapatánál Fülöp Lorándot, aki a román élvonalban szereplő FC Botoșani-tól érkezett a magyar bajnokságba.

Páva Adorján 2019. május 28., kedd

Győzött a székelyudvarhelyi piros-fehér-zöld: jogerősen eltörölték a tavaly március 15-ei prefektusi bírságot

A Hargita megyei törvényszék keddi, jogerős ítéletében érvénytelenítette azt a bírságot, amelyet Hargita megye prefektusa szabott ki Székelyudvarhely polgármesterére a tavaly március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából városdíszítésként használt piros-fehér-zöld jelképek miatt.

Páva Adorján 2019. május 26., vasárnap

Johannis lemondásra szólította fel a kormányt, Dragnea nemet mond – Cioloș a magyarok mozgósításáról beszélt

Az európai parlamenti választások után a Szociáldemokrata Pártnak (PSD) le kell mondania a kormányzásról – jelentette ki a vasárnap esti urnazárást követő sajtótájékoztatóján Klaus Johannis.

Páva Adorján 2019. április 26., péntek

Kolozsváron népszerűsíti az úszást Hosszú Katinka, a magyar sport büszkesége

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka lesz a sztármeghívottja az Univer 24 – az úszás ünnepe elnevezésű kolozsvári sportrendezvénynek, amelyet október 12-13-án tartanak a Iuliu Hațieganu-parkban található Universitas úszóközpontban.

Páva Adorján 2019. április 10., szerda

Rendszeresen hülyét csinálunk a gyerekekből

Igencsak felbosszanthatták a Kovászna megyei főtanfelügyelőt a tavaszi próbavizsgák gyenge eredményei. Kiss Imrével elszaladt a ló, amikor úgy fogalmazott: nem kell ujjal mutogatni az oktatási rendszerre, a gyenge minősítésekért elsősorban a diákok tehetők felelőssé.

Páva Adorján 2019. március 22., péntek

Györke Zoltán a belügyminiszterhez fordult, mert továbbra sem gyakorolhatja alprefektusi tisztségét

Györke Zoltán Kolozs megyei alprefektus átiratban kérte Carmen Dan belügyminisztertől, sürgősségi eljárással tegye meg a szükséges jogi lépéseket, hogy a kormánymegbízott helyettese ismét a törvényes előírásoknak megfelelően gyakorolhassa alprefektusi jogköreit.

Páva Adorján 2019. március 21., csütörtök

Március 15-ei hazugságok

Románia miniszterelnöke jobban tenné, ha Klaus Johannis államfőhöz hasonlóan meg se szólal március 15-én mindaddig, amíg nem igaz, amit mond.

Páva Adorján 2019. március 15., péntek

Munkabeszüntetés az autópályákért: több száz demonstráló leállította a forgalmat Kolozsváron

Több száz demonstráló 15 percre leállította a forgalmat a kolozsvári Magyar utcában. A spontán megmozdulás résztvevői az autópálya-építést követelő, a közösségi oldalakon meghirdetett mozgalomhoz csatlakoztak.