Szijjártó Péter a Krónikának: megvédjük a külhoni magyarok megerősödését

Rostás Szabolcs 2020. március 27., 09:10 utolsó módosítás: 2020. március 27., 09:15

Közép-Európa népei nem ellenségei, hanem szövetségesei egymásnak, ha Magyarországnak jól megy, az jó Romániának is, és ugyanez fordítva is igaz – jelentette ki a Krónikának adott interjúban Szijjártó Péter. A napokban Kolozsváron járt külgazdasági és külügyminiszter úgy vélekedett: a koronavírus-járvány jelentette nehéz időszakban nyújtott gesztusok hosszú távon pozitívan fogják befolyásolni a kétoldalú kapcsolatokat.

Szijjártó Péter: mindig azokat a pontokat keresem, amik összekötnek bennünket Fotó: Kiss Gábor

– Feltételezem, hogy a koronavírus terjedése rendkívüli kihívás elé állítja a magyar Külgazdasági és Külügyminisztériumot is. Világjárvány idején miként lehet irányítani a magyar diplomáciát, ellátni a megsokszorozódott feladatokat?

– Most az eddigiektől teljesen eltérő módszerekre kell felkészülni a külügyi kapcsolattartásban is, erőteljesen korlátozódik a személyes kapcsolattartás lehetősége, sőt el is fog lehetetlenülni, ez már világosan látszik. Új módszerek használata vált szükségessé, ha külügyminiszter az ember, most órákat tölt a videószobában, ami nem a legjobb módja a kapcsolattartásnak, a tárgyalásoknak. De világosan látni kell, hogy nincs más mód, nem véletlenül kérjük arra az embereket, hogy a lehető legkevesebb személyes kontaktust hozzanak létre. Megpróbáljuk ezekkel a művi megoldásokkal átvészelni ezt az időszakot, és reméljük, a kapcsolatainkban minél kevesebb kárt vagy lassulást fog okozni.

– Apropó, kapcsolatok. A járványügyi helyzetben is bebizonyosodott a kelet-közép-európai országok, románok és magyarok egymásrautaltsága, román kollégájával, Bogdan Aurescuval sikerült megoldást találniuk a hazafelé tartó román állampolgárok helyzetére. Milyen kilátásokkal kecsegtet mindez a kétoldalú kapcsolatok alakulása tekintetében, amikor tudjuk, hogy közben a bukaresti hatóságok székelyföldi elöljárók megbüntetésével viszonozták mindezt?

– Nézze, az ilyen nehéz helyzetek mindig megmutatják, mennyire egymásra utaltak emberek, közösségek, szervezetek vagy éppen országok, nemzetek. Nem véletlenül egyeztettünk nagyon sokat ebben az időszakban az osztrák, olasz, horvát, cseh, szlovén kollégákkal arról, hogy érdemes még szorosabbra fűzni az együttműködésünket.

Magyarország 43 milliárd eurónyi kereskedelmi forgalmat bonyolított le tavaly a hét szomszédjával, közülük 8,2 milliárd eurót Romániával, tehát nagyon szorosan összefüggenek a dolgok itt Közép-Európában. Összefügg az ellátásunk, a biztonságunk, ezért remélem, hogy az ebben a nehéz időszakban nyújtott gesztusok hosszú távon pozitívan fogják befolyásolni a kétoldalú kapcsolatokat.

Ugyanakkor nyilvánvalóan fájó pont számomra, legalábbis elgondolkodtat, hogy miközben a román külügyminiszter felhív, és segítséget kér, hogy Nyugat-Európából haza tudjanak térni a román állampolgárok, mi pedig mindent megteszünk ennek érdekében, ugyanaznap Sepsiszentgyörgy polgármesterét több ezer euróra megbüntetik, mert a nemzeti ünnepen használta a magyar nemzeti szimbólumokat.

Ez olyan gesztus, amit az ember nem várna ebben az időszakban. Nagyon remélem, hogy Romániában is meg fogják érteni: a kölcsönös lojalitásnak, tiszteletnek és türelemnek nagyon fontos szerepe van, különösen ebben az időszakban.

Fotó: KKM

– Noha a budapesti hatóságok a magyar határzár bejelentése után gyorsan reagáltak a román fél kérésére, és humanitárius folyosót hoztak létre, Bukarest mégis azt vetette Magyarország szemére, hogy nem értesítette előzetesen szomszédait a tervezett lépésről.

– Ebben a helyzetben az emberi élet és egészség védelme az első számú szempont, minden azután jön. Ezért is döntöttünk úgy, hogy korlátozzuk a határainkon a forgalmat, hiszen látjuk, a vírus terjedési sebességének csökkentésére a leghatékonyabb módszer az emberi kapcsolatok számának korlátozása.

Emellett persze figyelembe kell vennünk, hogy vannak emberek, akik nem tudnának hazajutni, például román állampolgárok.

Ezért tettük lehetővé, hogy éjszakánként, kijelölt tranzitútvonalakat használva hazatérhetnek. Ezt a magunk részéről tartjuk is, jó lenne, ha a román hatóságok kicsit hatékonyabbak lennének, és nem torlódna föl 25-30 kilométernyi sor a határ magyar oldalán. Ha ez megoldódik, és azt látjuk, hogy a román hatóságok rendelkeznek elég kapacitással ennek a helyzetnek a kezelésére, akkor a határ két oldalán történő ingázás lehetőségének a megteremtéséről is beszélhetünk majd.

– Szerbia a koronavírus elleni védekezésként saját állampolgárai előtt is lezárta a határokat. Elképzelhető hasonló intézkedés Magyarország részéről is?

– Más ország intézkedéseit soha nem szoktam minősítgetni, főleg ilyen nehéz helyzetben. Ezt most sem szeretném. Arról beszélhetek, hogy milyen intézkedéseket hozunk mi, de hogy más ország milyen lépéseket tesz, érdemes megkérdezni az adott országtól, hiszen nyilvánvalóan nem lehetünk birtokában minden információnak.

– Joggal merül fel a kérdés, hogy a járványügyi helyzet közepette képes lesz-e folytatni a magyar állam a Kárpát-medencei magyar közösségeket támogató gazdaságfejlesztési, továbbá oktatási, kulturális programokat.

– Meg akarjuk és meg is fogjuk védeni az eredményeinket. Ezek közé tartozik, hogy Magyarországon gyakorlatilag teljes foglalkoztatás van, tehát megvédjük a munkahelyeket. A tavalyi év végére Magyarország végzett az első helyen az Európai Unióban a gazdasági növekedés tekintetében, tehát meg akarjuk védeni a gazdaságunkat is.

A magyar gazdaság teljesítményéhez, a magyar nemzet megerősödéséhez az elmúlt időszakban nagyban hozzájárult a határon túl élő nemzeti közösségek gazdasági megerősödése is. És ezt is meg akarjuk védeni.

Ezért kolozsvári látogatásom során abban maradtam Kelemen Hunorral, az RMDSZ elnökével, hogy ha túl leszünk a mostani válságon, legalábbis ennek a különleges megpróbáltatásokat jelentő időszakán, akkor haladéktalanul megkezdjük az erdélyi gazdaságfejlesztési program következő fordulójának az előkészítését, amely ez esetben a Partiumot fogja érinteni.

Fotó: Rostás Szabolcs

– Az 1990 márciusában történt marosvásárhelyi események 30 éves évfordulóján mi az álláspontja Budapestnek annak kapcsán, hogy a fekete márciusi események után három évtizeddel sem vizsgálták ki megnyugtatóan a román hatóságok az akkor történteket, és – magyar és roma nemzetiségű személyek bíróság elé citálásán túlmenően – a mai napig nem nevezték meg az igazi felelősöket?

– Nyilvánvalóan minden nemzet életében vannak nagyon fájó pontok a történelemből sok száz évvel, akárcsak néhány évtizeddel ezelőttről is. Minél közelebb vannak ezek a fájó pontok, annál inkább sajognak a sebek. Fontosnak tartom, hogy segítsünk egymásnak, hogy be tudjuk gyógyítani ezeket a sajgó sebeket. Hiszek abban, hogy a két nemzet, a két ország kölcsönös érdekeit előtérbe helyező együttműködés fontos gyógyír lenne az ilyen sebekre. Azért dolgozom, hogy létrejöjjön ez az együttműködés a két ország között.

– Lát esélyt arra, hogy a jelenlegi rendkívüli helyzettől függetlenül, no meg a gyakori bukaresti kormányváltások közepette is megvalósulhat a hatékony együttműködés?

– Én mindig abban bízom, hogy a másik oldalon is felfedezik a kölcsönös érdekeket. Nem akarok durván fogalmazni, de szerintem mindenkinek képesnek kellene lennie arra, hogy felismerje:

itt Közép-Európában nem ellenségei, hanem szövetségesei vagyunk egymásnak. Ha Magyarországnak jól megy, az jó Romániának is, és ugyanez igaz fordítva is. Tehát ha valakinek jól megy itt a térségben, az nem gyengíti, hanem erősíti a többit. Mindig azokat a pontokat keresem, amik összekötnek bennünket – ilyenek például a nemzeti közösségek –, nem pedig ami szétválaszt.

Jó néhány évvel ezelőtt ki gondolta volna például, hogy Magyarország és Szerbia vonatkozásában történelmi megbékélésre kerül sor? Vagy hogy Szlovákiával a szó szoros és átvitt értelmében hidakat építünk, az együttműködésünk a praktikumokról szól, nem ideológiáról. Tehát léteznek pozitív elmozdulások, de persze van egy csomó negatívum is sajnos, például Kárpátalja esete, vagy néhány ügy Románia vonatkozásában. De a pozitív folyamatok ismeretében miért ne alakulnának e téren is kedvező irányban a dolgok? Ezért fukarkodom mindig a bírálattal, és próbálom előhozni a pozitív ügyeket.

– A derűlátása alapján arra következtetek, nem tett le a legerőteljesebben ön által szorgalmazott projektről, a Budapestet Kolozsváron keresztül Bukaresttel összekötő gyorsvasút megépítéséről. Már csak azért is kérdezem, mert a román hatóságok inkább a jelenlegi pálya korszerűsítésében gondolkodnak.

– A kérdés szimbolizmusán és a praktikumán túlmenően ezt az ügyet azért is gondolom fontosnak, mert bebizonyosodott: ha közös sikertörténeteket tudtunk építeni egy szomszédos országgal, akkor ezek zárójelbe tudtak tenni nehézségeket. És olyan közös alapot tudtak adni, amire ráállva meg tudtunk oldani régi fájó pontokat. Szlovákiával például Komáromnál új Duna-hidat, az Ipolyon átkelőket építünk, összekötöttük a két ország gázvezetékrendszerét, magasfeszültségű áramhálózatát, új határátlépési pontokat hoztunk létre.

Eközben elkezdtek kikerülni a magyar nyelvű táblák a vasútállomásokon, szlovák költségvetési finanszírozásból megoldották a magyar kisiskolák helyzetét, beindult a magyar nyelv használata a polgári perekben.

Tehát vannak előrelépések, ezért Románia esetében is ezt a taktikát gondolnám célravezetőnek. Remélem, ahogy néhány korábbi bukaresti kormánnyal sikerült, sikerül a mostanival is.

Amióta öt és fél éve külügyminiszter vagyok, öt vagy hat román tárcavezetővel dolgoztam együtt, mindig próbáltam megtalálni a közös hangot. Volt, akivel jobban sikerült, mással kevésbé, de bizakodom.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV

Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport