Rostás Szabolcs 2019. október 16., szerda

A távozó miniszter azzal dicsekszik, hogy a románok hamarabb megépítenek öt kilométer sztrádát, mint a magyarok huszonhatot

Nevetségessé tette magát Răzvan Cuc szállításügyi miniszter, miután ismételten azt próbálta bizonygatni, hogy Romániában nagyobb ütemben halad az autópálya-építés, mint Magyarországon.

Rostás Szabolcs 2019. október 15., kedd

Csak forint ne legyen?

Isteni szerencse, hogy felívelő pályán a román gazdaság, amelynek rövid és középtávú kilátásait nem lengik körül semmiféle baljós árnyak.

Rostás Szabolcs 2019. október 11., péntek

Kató Béla püspök a Krónikának: ha nem építenénk óvodát, iskolát, holnap bezárhatnánk a templomot is

Erdélyi magyarságunk helyzete olyan, mint az elvált szülők gyermekéé: apánknál mostoha a sorsunk, anyánk viszont többet tud és akar is adni – illusztrálta a kisebbségi lét sajátosságát Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke a Krónikának adott interjúban.

Rostás Szabolcs 2019. október 04., péntek

Kárpát-medencei gazdasági integráció nélkül nem képzelhető el a nemzetegyesítés

A magyar gazdaság kitörési pontját mindenekelőtt a Kárpát-medencében történő terjeszkedésben kell keresni, ez nemzeti érdek – hangzott el pénteken az V. Kárpát-medencei Gazdasági Fórumon, amelynek idén Torockó adott otthont.

Rostás Szabolcs 2019. szeptember 23., hétfő

Az RMDSZ lemondott Marosvásárhelyről

Mindössze néhány nap telt el azóta, hogy az RMDSZ bejelentette marosvásárhelyi polgármesterjelöltjét, de máris úgy fest: Soós Zoltánnak kevesebb az esélye az elöljárói tisztség visszahódítására, mint négy évvel ezelőtt volt. 

Rostás Szabolcs 2019. szeptember 21., szombat

Kiválónak lenni a rosszkéz oldalon: Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok a vízilabda szeretetéről

A magyar vízilabda aranygenerációjának titka részben abban keresendő, hogy a hibáink mellett is szerettük, elfogadtuk egymást, megvolt bennünk az a lelki kötelék, ami más csapatoknál ilyen szinten nem fellelhető – vallja a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely. 

Rostás Szabolcs 2019. szeptember 20., péntek

Együttműködött a Securitatéval Traian Băsescu volt államfő a táblabíróság szerint

Traian Băsescu volt államfő együttműködött a kommunista politikai rendőrséggel a bukaresti táblabíróság pénteken kihirdetett, alapfokú ítélete szerint.

Rostás Szabolcs 2019. szeptember 17., kedd

Férfi vízilabda BL: a Nagyvárad spanyol, a budapesti OSC görög ellenfelet kapott

A spanyol Terrassa együttesével találkozik a Nagyváradi VSK a férfi vízilabda Bajnokok Ligája-selejtező 3., utolsó fordulójában. A nyolcas döntőbe várt budapesti OSC-re görög ellenfél vár.

Rostás Szabolcs 2019. szeptember 16., hétfő

„A magyarok 1918 előtti hibáit ismétlik meg a románok” – Demkó Attila a magyar–román ügy geopolitikai vetületeiről

A bukaresti propaganda ellenére Romániában nem rendezett a magyarkérdés, és nem is lehet az, amíg nem adják meg az autonómiát, ami nélkül nincs biztosítéka a magyar megmaradásnak – állapította meg Demkó Attila budapesti biztonságpolitikai szakértő.

Pap Melinda , Rostás Szabolcs 2019. szeptember 11., szerda

FRISSÍTVE – Megtalálták Kolozsvár középkori városkapuját

Értékes leletre bukkantak a régészek a kolozsvári Híd (utóbb Wesselényi, románul Regele Ferdinand) utca felújítását megelőző feltárások során: megtalálták a középkori város északi kaputornyát.

Rostás Szabolcs 2019. szeptember 10., kedd

Nem lehet mindenkiből atomfizikus

Tulajdonképpen semmi rendhagyó nem történt az idei tanévkezdés apropóján. A rendszer évről évre maga előtt görgető problémáin kívül villámcsapásszerűen „felbukkant” egy újabb is, amely természetesen egyaránt meglepetésként érte az ágazatban dolgozókat és a kívülállókat.

Rostás Szabolcs 2019. szeptember 02., hétfő

Tisztázta „hovatartozását” Adrian Rus, a Fehérvár román válogatott által óhajtott labdarúgója

„Száz százalékosan” románnak tekinti magát Adrian Rus, a MOL Fehérvár FC magyar állampolgársággal is rendelkező szatmárnémeti játékosa, akinek nemrég nézeteltérése támadt magyarországi klubjával a válogatottsága kapcsán.

Rostás Szabolcs 2019. szeptember 02., hétfő

Ehhez mit szól a hivatásos feljelentő? A román felirat van felül a gyulai Bălcescu-gimnáziumon

Mindennél jobban rávilágít a romániai, illetve a magyarországi hatóságok kisebbségpolitikájára, az anyanyelvhasználattal kapcsolatos viszonyulására a gyulai Nicolae Bălcescu-gimnázium frissen felavatott épületének feliratozása.

Rostás Szabolcs 2019. szeptember 02., hétfő

Tisztelet, önbecsülés

Utólag, mondjuk néhány év elteltével már nem sok jelentősége van egy választási kampányban használt szlogennek, most azonban nem mehetünk el szó nélkül az RMDSZ által kiválasztott mellett.

Rostás Szabolcs 2019. szeptember 01., vasárnap

Rástartolt az idős korosztály szavazataira, előre hozná a nyugdíjemelést a PSD

Idő előtt folyósítaná a két év múlva esedékes nyugdíjemelés egy részét Eugen Teodorovici pénzügyminiszter. A kormányzó PSD erőteljes kampányba fogott az öregségi juttatások – a büdzsé szempontjából sokak szerint fenntarthatatlan – növekedésének témájával.

Rostás Szabolcs 2019. augusztus 31., szombat

Felpörgetik a munkaerőimportot: a tavalyihoz képest kétszer annyi vendégmunkás érkezhet idén Romániába

Tízezerrel megemelte a bukaresti kormány az Európai Unión kívülről ebben az évben alkalmazható vendégmunkások létszámát. A romániai munkáltatók folyamatosan panaszkodnak, hogy a hazai munkaerő masszív elvándorlása miatt külföldi dolgozók behozatalára kényszerülnek.