A nyugdíjasok fele már megkapta a juttatását

Krónika 2020. január 12., 12:28 utolsó módosítás: 2020. január 12., 12:39

A bankok már utalták a nyugdíjakat, és a posta is kézbesítette a jogosultak csaknem felének – közölte szombat este Facebook-oldalán Violeta Alexandru munkaügyi miniszter.

Violeta Alexandru munkaügyi miniszter Fotó: Facebook/Violeta Alexandru

„A bankok utalták a nyugdíjakat. Az utolsó kifizetésekre hétfőn kerül sor. Lehet tehát azonnal utalni a pénzt, nem csak két nap múlva. Ragaszkodtam hozzá, hogy az ünnepi időszak után mielőbb megtörténjenek az átutalások” – írja az Agerpres hírügynökség által idézett bejegyzésében a miniszter.

A tárcavezető hozzátette, a posta is kézbesítette a nyugdíjakat a jogosultak csaknem felének, és a hétvégén is dolgoztak. „A jövő hét közepéig minden címre eljut a járandóság, ha a jogosultak otthon lesznek” – tette hozzá a miniszter.

Korábbi bejelentés szerint január 10-étől látott neki kézbesíteni a nyugdíjakat a Román Posta, mivel az országos nyugdíjpénztár ebben a hónapban a szokásosnál később kezdte el utalni az ehhez szükséges pénzt. A Román Posta közölte, más hónapokban már a hónap első munkanapja előtt három nappal megkapja a posta a nyugdíjpénztártól a kikézbesítendő nyugdíjak összegét, januárban azonban az évzárás miatt a nyugdíjpénztár csak 7-én kezdte el az utalást.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat