Fákat döntött ki, járműveket és lakóépületeket rongált meg a vasárnapi ítéletidő

Hírösszefoglaló 2019. július 08., 10:54

Több mint száz fát döntött ki országszerte a vihar, 36 épület tetőszerkezetét rongálta meg az erős szél, nyolc villanyoszlop dőlt ki, ingatlanokban, gépkocsikban tett kárt az rossz időjárás az elmúlt 24 órában – tájékoztat hétfői közleményében az országos katasztrófavédelmi igazgatóság (IGSU).

Fotó: Facebook/IGSU

A rövid ideig tartó, heves viharok 12 megye 26 településén és a fővárosban okoztak károkat.

Mehedinţi megyében négy személy kórházi kezelésre szorult, miután megsérültek a viharban. Şimian községben két személy megsérült, miután a szél rádöntött egy reklámtáblát arra az autóra, amelyben ültek, Turnu Severinben pedig egy gyalogos sérült meg, amikor ráesett egy pannó.

Országszerte mintegy 4.800 tűzoltót helyeztek készenlétbe, miután az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország egész területére fokozott légköri instabilitásra vonatkozó, sárga jelzésű figyelmeztetést adott ki.

Az IGSU emlékeztet, hogy az elmúlt 24 órában az ANM négy piros, és kilenc narancs színű, azonnali veszélyre (nowcasting) vonatkozó figyelmeztetést bocsátott ki, és tizenkét alkalommal használták a Ro-Alert rendszert a lakosság figyelmeztetésére.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat