Centenáriumi üzenet: időkapszulát helyeztek el Gyulafehérváron a 2118-ban élő nemzedék számára

Hírösszefoglaló 2018. december 01., 19:12

Gömb formájú bronz időkapszulát avattak fel a centenárium tiszteletére szombaton Gyulafehérváron – írja az Agerpres.

Optimizmus. A kezdeményezők bizonyára abban reménykednek, hogy a „hálás utókor” olvassa majd el az üzeneteket Fotó: Facebook/Sebastian Burduja

A részben földbe ágyazott bronz gömböt és egy könyvet formázó, Románia 2118 Időkapszula címet viselő alkotás kétszáz üzenetet tartalmaz a jövő romániai társadalma számára.

Az időkapszula ötletgazdái a Külföldön Tanuló Román Egyetemisták Ligája és a CAESAR Alapítvány. A projektet a gyulafehérvári polgármesteri hivatal támogatta.

A kezdeményezők honlapja szerint

az alkotás a földgolyót és a világszerte élő románokat jelképezi, akiknek gyökerei szilárdan állnak a szülőföldben, távolságtól függetlenül.

A nyitott, szintén bronzból készült könyv „a megismerés győzelmét szimbolizálja a tudatlanság fölött, az igazság győzelmét az igazságtalanság fölött, és az egység győzelmét a megosztottság fölött”.

„Románia az oktatás révén fog ismét naggyá válni. 2118-ban utódaink kinyitják majd a gömböt és az időkapszulát, és felolvassák a mai Románia üzenetét a holnap Romániája számára” – fogalmaznak a kezdeményezők.

Az időkapszulában elhelyezett kétszáz üzenetet a világ több mint száz különböző településén élő írók, tanárok, mérnökök, közgazdászok, üzletemberek, művészek, orvosok, kutatók, papok, diplomaták, sportolók, újságírók, katonák, ügyvédek fogalmazták meg.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat