Összeköt a váradi fesztivál – a Szent László Napokon kulturális, zenei, szórakoztató és sporteseményeket is kínálnak

Krónika 2019. április 11., 19:18 utolsó módosítás: 2019. április 12., 09:42

A Csík Zenekar, Péterfy Bori, az Ocho Macho, valamint a Neoton Família színesítik többek között a június 24–30. között rendezendő nagyváradi Szent László Napok zenei programját.

Népzenész vendégek. A Csík Zenekar is színpadra lép a júniusban rendezendő Szent László Napokon Fotó: Gecse Noémi

„Várad összeköt” – ezzel a mottóval szervezik meg június 24–30. között immár hetedik alkalommal a Szent László Napokat Nagyváradon. A kulturális fesztivál több programpontjáról – köztük a nagyszínpadi koncertekről – és a Partiumi Keresztény Egyetemmel (PKE) való együttműködés folytatásáról tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön a szervezők, valamint a PKE képviselői.

Elhangzott ugyanakkor, hogy Debrecen lesz idén a fesztivál díszvendége. Zatykó Gyula főszervező kiemelte, a Szent László Egyesület főszervezésében – több partnerrel és támogatóval vállvetve – tető alá hozott, egyhetes rendezvénysorozat

a térség magyarságának egyik legnagyobb nyári kulturális fesztiváljává nőtte ki magát,

évről évre egyre többen érkeznek a történelmi Bihar vármegye határon inneni és túli településeiről, illetve távolabbi vidékekről egyaránt. Ezért is választották az idei mottójuknak, hogy Várad összeköt.

A jól bejáratott struktúrán ezúttal sem változtatnak, az egyhetes fesztivál minden napján lesznek kulturális, zenei, szórakoztató vagy éppen sportesemények, hogy aztán az utolsó három napon, bevegyék a várat, és egész napos programkavalkáddal biztosítsanak szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget minden korosztálynak.

Idén is megtartják az immár hagyományos és igen nagy népszerűségnek örvendő programokat, mint a kézművesvásár, az össznépi örömfőzés, lesznek könyvbemutatók, sportesemények, lesz humor és természetesen sok-sok koncert.

A Szent László Napok keretében Nagyváradra érkezik a Csík Zenekar, Péterfy Bori, az Ocho Macho, az Alma Együttes, a Vintage Dolls, valamint a Neoton Família. V. Korpos Dalma, a fesztivált szervező Szent László Egyesület elnöke kiemelte, a Partiumi Keresztény Egyetem immár hagyományos partnere a Szent László Napoknak, az együttműködést pedig idén nemcsak hogy folytatják, hanem újabb szintre emelik.

Szilágyi Ferenc dékán felidézte, a PKE első perctől részt vesz – eseményekkel és önálló sátorral egyaránt – a Szent László Napokon, ráadásul szakmai gyakorlatként elfogadják a hallgatóknak a fesztiválon végzett önkéntes munkáját. A dékán elmondta, idén sem lesz ez másként, ráadásul a PKE-sátor nemcsak tájékoztatást nyújt az egyetem iránt érdeklődőknek, hanem idén először pályaorientációs tanácsadást is tartanak. Szintén nóvum, hogy

a PKE által újonnan útjára indított tehétséggondozási program finanszírozásába is beszáll a Szent László Napok:

az össznépi örömfőzésen összegyűlő pénzt ajánlják fel a hallgatók ösztöndíjának biztosítására „Kifőzzük a PKE-nek” mottóval.

Balázs Zoltán tanszékvezető ugyanakkor bejelentette, idén is lesz dizájnnap, ezt ezúttal kétnaposra tervezik, és számos kiállítással várják majd az érdeklődőket.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat