Elindult a nagyváradi Varga Csaba a világ 7. legmagasabb csúcsának megmászására

MTI 2019. szeptember 07., 20:43 utolsó módosítás: 2019. szeptember 08., 01:48

Elindult Nepál fővárosa, Katmandu felé Varga Csaba, a Kalifa Alpin Csapat erdélyi magyar hegymászója, hogy meghódítsa a világ 7. legmagasabb hegycsúcsát, a 8167 méter magas Dhaulagirit – közölte a csapat kommunikációs vezetője szombaton az MTI-vel.

Varga Csaba, a Kalifa Alpin Csapat erdélyi magyar hegymászója integet a Liszt Ferenc-repülőtéren Fotó: MTI/Illyés Tibor

Bíró Dániel közleménye szerint a nagyváradi Varga Csaba pótlólagos oxigén és a magashegyi teherhordók segítsége nélkül próbálja megmászni a csúcsot, és ha sikerrel jár, ez lesz az ötödik nyolcezrese.

Az előző csúcssikere, a 8080 méter magas Hidden Peak megmászása volt, a mostoha körülmények között, hóviharban teljesített kihívás óta alig másfél hónap telt el – emelte ki Bíró Dániel.

„Nem terveztem, hogy idén újabb expedícióra indulok, a Hidden Peak kemény feladat volt, nagy nehézségek elég állított a hegy, de hazaérve, néhány nap nyugalom után úgy éreztem, maradt még erőtartalékom. Szeretném kipróbálni magam a Dhaulagirin is” – idézték a közleményben a hegymászót.

A világ 7. legmagasabb csúcsát eddig magyar részről csak Erőss Zsoltnak sikerült meghódítania „tiszta mászással”, még 2006-ban – tették hozzá.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat