Szintet lépett: a MOL Fehérvár labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Zsóri Dániel

Krónika 2019. szeptember 01., 20:41 utolsó módosítás: 2019. szeptember 01., 20:42

A MOL Fehérvár FC labdarúgócsapatában folytatja pályafutását a partiumi származású Zsóri Dániel, akit nemrég jelöltek a Puskás-díjra.

Kovács Zoltán sportigazgató (balra) szerint Zsóri Dániel hosszú távon nagy erőssége lehet a MOL Fehérvárnak Fotó: Molfehervarfc.hu

Az OTP Bank Ligában öt fordulót követően százszázalékos, így listavezető székesfehérvári együttes vasárnap honlapján közölte, hogy a Debrecentől megszerezték a 18 éves Zsóri játékjogát.

A nagyváradi születésű támadó február 16-án, a Ferencváros elleni hazai bajnoki találkozón a 81. percben csereként állt be élete első NB I-es mérkőzésére, majd a 93. percben, 15 méterről ballal a kapu jobb alsó sarkába ollózott, megszerezve csapatának a győzelmet.

A találatot a szezon végén a 2018/2019-es idény legszebb NB I-es találatának választottak meg, ugyanakkor szerepel a FIFA által létrehozott Puskás-díj idei tíz jelöltje között, Zsóri első magyar labdarúgóként került fel a listára.

„Természetesen örültem a Vidi megkeresésének. Még tartott a tavaszi idény, amikor először szóba került ez a lehetőség, utána ez is adott egy kis extra motivációt a szezon hátralévő részére. Szerintem a Ferencváros elleni gólomon már sikerült túllépnem, ha még mindig azon nosztalgiáznék, az nagy probléma lenne. Inkább azon dolgozom napról-napra keményen, hogy minél jobb játékos legyek és minél több góllal segítsem a csapatomat, most már a MOL Fehérvár FC-t” – nyilatkozta Zsóri Dániel a fehérvári klub honlapjának.

A klub vezetője szerint nemcsak a Vidi, hanem az egész magyar futball szempontjából bizakodásra adhat az okot, hogy egy újabb karakteres csatár bontakozott ki Debrecenben Zsóri Dani személyében. „A fiatal támadó jó kezekben fejlődött a DVSC-nél, hosszú távon nagy erőssége lehet csapatunknak, de abban is biztos vagyok, hogy már most is segítségünkre lesz!” – árulta el Kovács Zoltán sportigazgató. A fehérváriak másik új szerzeménye, a 22 éves Pantic a Chelsea-től érkezett, és a londoniakkal kötött megállapodás értelmében a 2019-20-as szezonban kölcsönjátékosként szerepel a magyar együttesben.

Zsóri Dániel 2000. október 14-én született Nagyváradon, 11 éves korától öt éven keresztül a Békéscsaba utánpótlás-csapataiban futballozott, majd innen került a Debreceni Labdarúgó Akadémiára.  2018. október 31-én mutatkozott be az első csapatban a Teskánd elleni kupamérkőzésen, majd idén januárban írta alá első profi szerződését a DVSC-vel.

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Legnézettebb