Diószegi a történelmi feljutásról: legyőztük a sárkányt – lássuk, milyen a székely összefogás

Diószegi a történelmi feljutásról: legyőztük a sárkányt – lássuk, milyen a székely összefogás

Felfelé ívelő pályán. Bokor János menedzser és Diószegi László klubtulajdonos

Fotó: A Sepsi OSK Facebook-oldala

„Megmutattuk, hogy a Sep­si OSK legyőzi a sár­kányt” – fogalmazott a Krónikának Diószegi László, miután sepsiszentgyörgyi labdarúgócsapata – egy fordulóval a másodosztályos bajnokság lezárása előtt – vasárnap bebiztosította az egyenes ágú feljutást érő második helyet az összetettben.

Dobos László

Zátyi Tibor

Vásárhelyi-Nyemec Réka

2017. május 28., 23:412017. május 28., 23:41

2017. május 29., 00:112017. május 29., 00:11

A Resicabánya otthonában, Ghermănești-en Issa Thiaw 88. percben, tizenegyesből lőtt góljával 1-0-ra megnyert találkozó után a klubtulajdonos lapunknak elismerte, hogy napok óta „görcsölt”, a meccsen is végig „csipkedte” magát, hogy eldöntse, ébren van-e vagy álmodik, hiszen

népmesébe illő bravúrt hajtottak végre azáltal, hogy újonc székely „kis csapatként” felverekedték magukat a legjobbak közé.

Az élvonalról szövögetett álmok most valóra váltak, és bár elmondása szerint vasárnapra még nem terveztek nagy ünneplést, azért szurkolóikhoz kilátogatnak a központba.

„Még lesz szombaton egy mérkőzésünk, és szeretnénk azt is győzelemmel zárni, hogy megmutassuk, mi végig tisztességesen játszottunk, és nem üzletelgettünk úgy, mint más klubok. Az azt követő szerdán egy Edda-koncerttel szeretnénk ünnepelni” – fűzte hozzá.

Úgy véli, ennek

a sporttörténelmi sikernek a titka a hitben rejlik, mivel a játékosok minden egyes mérkőzés előtt elmondták a miatyánkot.

A folytatást érintő kérdésünkre Diószegi leszögezte: kellenek majd új játékosok, és az elkövetkezendő másfél hónap kulcsfontosságú lesz abban, hogy a stadiont az élvonalbeli mérkőzések normáinak megfelelő állapotba hozzák, de amennyiben ez nem sikerül, akkor

szeretnének legalább a bajnokság – téli szünet utáni – második felében hazai pályán szerepelni.

„Most nézzük meg, milyen a székely összefogás” – hangsúlyozta, megjegyezvén, hogy a kivitelezéshez szükségük lesz a támogatásra.

Ebben partnerre lelhet Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármesterben, aki Facebook-oldalán mondott köszönetet a klubtulajdonosnak: „Diószegi László nagyot álmodott, hitt az álmában, időt, energiát és pénzt fordított arra, hogy álma megvalósuljon. És az ő álma lassan egy egész város, egy egész régió álma lett. És ma sikerült megvalósítani ezt a nagy álmot!”

Az elöljáró büszke arra, hogy ilyen vállalkozók is vannak városukban, büszke a szurkolókra, az edzőkre és a játékosokra. „Külön köszönöm a román nemzetiségű játékosoknak, hogy magukra vállalták a »magyar város« színeiben játszással sajnos együtt járó bozgorozást, gyűlölködést” – emelte ki a polgármester.

korábban írtuk

Élvonalba jutott a Sepsi OSK – Történelmi sikert ünnepel a székelyföldi futball
Élvonalba jutott a Sepsi OSK – Történelmi sikert ünnepel a székelyföldi futball

A Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgócsapata vasárnap 1-0-ra nyert a Resicabányai Metalul otthonában a Liga 2 utolsó előtti fordulójában, ezzel biztossá vált, hogy a háromszéki együttes feljut az élvonalba.

Az ünneplés közepette a csapatot a negyedik osztálytól az élvonalig vezénylő Valentin Suciu edző vasárnap délután még alig merte elhinni azt, amit véghezvittek. „Még egy-két napra szükség lesz ahhoz, hogy felfogjam” – mondta a Krónikának. Szerinte a munka, a komolyság és a becsületesség vezette őket sikerre.

Idézet
Nyitott szemmel álmodtunk, és megéltük az álmunkat egy sikerre éhes, komoly csapattal” – tette hozzá.

Megjegyezte, hogy a resicabányaiak elleni találkozó kudarcfélelme picit érződött a játékukon, de most nagyon örül, hogy sikerrel jártak.

Feljutásuk az egész székelyföldi labdarúgás számára történelmi esemény, hiszen – a futball világában jóval nagyobb, különálló múlttal rendelkező Marosvásárhelyt leszámítva – a régióból más csapat még soha nem játszott a romániai élvonalban.

Ennek megvalósulásához vasárnap már egyetlen pont is elég lett volna a Sepsi OSK-nak, a most hétvégén szabadnapos UTA ugyanis csütörtök este váratlanul kikapott az addig fél éve nyeretlen Balotești-től, ezért akkor kétpontos hátrányban maradt a második helyre visszalépett háromszéki alakulattal szemben. Ez a különbség most öt pontra nőtt, ezért az aradiak már biztosan osztályozóra kényszerülnek az élvonalbeli feljutáshoz.

Elbukott Liga 3-as rangadó

A Sepsi OSK élvonalba jutásán kívül az is biztossá vált, hogy a következő szezonban – az élvonalból kieső Marosvásárhelyi ASA-t leszámítva – nem lesz székely együttes a másodosztályban,

az FK Csíkszereda ugyanis a hétvégi utolsó fordulóban elszenvedett 1-0-s veresége miatt lecsúszott a feljutást érő első helyről a harmadosztályos pontvadászat első csoportjában.

Épp az a Știința Miroslava győzte le, amelyik a Szászhermány meglepő, Pașcani elleni, hazai 1-1-es döntetlenjét is kihasználva, „nevető harmadikként” kiharcolta a Liga 2-es feljutást: a moldvai alakulat 28 lejátszott mérkőzés után 64 pontra tornázta összetettjét, megelőzve a 63 ponttal maradt hargitaiakat és a szintén 63 ponttal másodikként végzett Brassó megyei gárdát.

Galéria

Fotó: Gecse Noémi

A felázott talajú csíkszeredai pályán kitűnő hangulatban, telt ház előtt elkezdődött találkozó első félidejét végigtámadta az FK. Tudva, hogy csak győzelemmel teheti biztossá első helyét, az első fél órában szinte percenként alakított ki gólhelyzeteket, de Bajkó minkét találatát les miatt érvénytelenítették, György lövése pedig a kapufáról pattant vissza. A 40. percben sorozatban háromszor lőttek kapura a hazaiak, de a vendégek mindhárom alkalommal menteni tudtak, az utolsó lövésnél az egyik védőjük rúgta ki a labdát a gólvonalról.

Szünet után újra saját térfelére szorította Iași megyei ellenfelét a csíki gárda, de az 50. percben ráijesztettek szurkolóikra: Horvát kapus rosszul rúgta ki a labdát, az pedig az ellenfélhez került, de Maxim távoli lövése a kapufáról vágódott ki. A csíkiak mindent egy lapra feltéve, teljes csapattal támadtak, de az időhúzásra játszó vendégek hosszú kirúgásokkal próbálták távol tartani 16-osuktól a labdát.

A 65. percben aztán a semmiből célba ért a Miroslava:

Taciuc baloldali, kapu felé tartó lövése az egyik csíki védőn irányt változtatva az FK kapujában kötött ki. Mint később kiderült, ezzel a végeredményt is beállították, mivel bár Lengyel Roland edző cserékkel frissített együttesre nem adta fel a támadást, a precízen védekező Miroslava hátvédjei jól mozdultak ki, és az FK játékosai rendre lesen maradtak. Az utolsó percekben egy büntetőgyanús helyzet is volt a Cristian Ungureanu edzette moldvaiak tizenhatosán belül, de a játékvezető sípja néma maradt.

A feljutásukba került vereség után Lengyel Roland csalódottsággal jegyezte meg, hogy tanítványai végig jól játszottak, számtalan helyzetet alakítottak ki, kapufát rúgtak, de a vezetést mégsem tudták megszerezni. „Úgy gondolom, hogy

Idézet
egyetlen dolog hiányzott ezen a mérkőzésen, és az a szerencse.

A fiúk mindent megtettek, rengeteg néző volt, köszönjük szépen a biztatást! Nehéz ilyenkor bármit is mondani, hisz egész évben nagyon jó teljesítményt nyújtottunk. Nagyon csalódottak vagyunk” – fogalmazott a szakember.

Liga 2-ben a Ripensia

Ahogyan az első csoportban, úgy a negyedikben is az utolsó forduló döntött a feljutásról: végül a Temesvári Ripensia a Tâgu Jiu-i Pandurii fiókcsapata ellen aratott 2-0-s hazai győzelmével megőrizte listavezető helyét a Resicabányai CSM Școlar előtt.

Utóbbi alakulat egyébként ugyancsak megnyerte 1-0-ra a vendég Temesvári ACS Poli II elleni szezonzáró mérkőzését, de ezzel együtt egy ponttal elmaradt a 26 mérkőzés után 55 ponttal bajnok Ripensiától. Az már korábban eldőlt, hogy a második csoportból a Bukaresti Metaloglobus, a harmadikból a Pitești-i SCM, az ötödikből pedig a Szebeni AFC Hermannstadt léphet előre a Liga 2-be.

Megmenekült az Udvarhely

A másodosztályba ugyanis csak a csoportgyőztesek jutottak fel, a 13., a 14. és a 15. helyezettek a leggyengébb 12. helyezett társaságában pedig kiestek a harmadosztályból. Ettől tartott a Székelyudvarhelyi FC is, amelyik pénteken játék nélkül nyerte meg 3-0-ra az első csoport 30. fordulójának utolsó összecsapását.

Az Atletico Vaslui csapatát fogadta a városi stadionban, ám

a vendégek mindössze hét játékossal érkeztek, továbbá azt állították, hogy ellopták a leigazolásukat tanúsító dokumentumaikat.

Délután hat órakor a két csapat ugyan kivonult a pálya közepére, de a sepsiszentgyörgyi játékvezető lefújta a mérkőzést, mielőtt az elkezdődött volna. Ennek megfelelően az udvarhelyiek 3-0-ra nyertek zöldasztalnál. Az SZFC így 28 lejátszott meccs után – nyolc győzelemmel és négy döntetlennel – 28 pontot szerzett az első csoportban, aminél az ötödik csoportban a Marosvásárelyi ASA fiókcsapata gyengébbnek bizonyult egy ponttal.

Ebből a mezőnyből még a Fugyivásárhely, a Pusztadaróc és a Beszterce esett ki, de a negyedik ligába csúszott az UTA fiókcsapata és a Kisbecskerek (4. csoport) is. Mint megtudtuk, azok az udvarhelyi szurkolók, akik jegyet váltottak a pénteki meccsre, az őszi szezon első hazai mérkőzésére ingyen mehetnek be.

A Voluntari nyerte a Román Kupát

Hét évvel megalapítása után Román Kupát nyert a Voluntari élvonalbeli labdarúgócsapata, miután a Ploiești-en rendezett szombat esti döntő 1-1-es rendes játékideje, illetve hosszabbítása után büntetőkkel 5-3-ra legyőzte a Giurgiui Astrát.

A tavalyi bajnok, idén hatodik helyezett Astra így 2014-es kupagyőzelme után idén serleg nélkül marad, miközben az alsóházi rájátszásban a kieséstől már megmenekült Ilfov megyei gárda nyáron még Románia Szuperkupájáért is megküzdhet majd az idei bajnok Viitorullal.

Mivel a Voluntari nem kért korábban engedélyt a nemzetközi szerepléshez, ezért a Liga 1 felsőházi rájátszásának hatodik helyén végzett Astra fog elindulni az Európa Liga selejtezőiben.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2024. március 09., szombat

Beszólt Emil Boc a Sepsi OSK győzelme miatt, perrel fenyegeti a ploieşti-i futballcsapat

Perrel fenyegetőzik a Petrolul Ploieşti, miután Emil Boc, Kolozsvár polgármestere éles támadást intézett a futballcsapat ellen.

Beszólt Emil Boc a Sepsi OSK győzelme miatt, perrel fenyegeti a ploieşti-i futballcsapat
2024. március 08., péntek

Négy másik ország mellett Románia is otthont ad a 2026-os női kézilabda Eb meccseinek, erdélyi és partiumi helyszín is lesz

Csehország, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Törökország szervezheti meg a 2026-os női kézilabda Európa-bajnokságot – tájékoztatott pénteken az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) döntéséről a román szakszövetség.

Négy másik ország mellett Románia is otthont ad a 2026-os női kézilabda Eb meccseinek, erdélyi és partiumi helyszín is lesz
2024. március 08., péntek

Elfogadta a felajánlott szabadkártyát, két hét múlva újra játszik Simona Halep

Simona Halep kétszeres Grand Slam-győztes román teniszező megerősítette csütörtök este, hogy részt vesz a két hét múlva kezdődő WTA-1000-es besorolású miami tornán.

Elfogadta a felajánlott szabadkártyát, két hét múlva újra játszik Simona Halep
2024. március 05., kedd

Nekifogtak az első új stadion építésének Temesváron, Váradon még csak „helyzetbe kerültek”

„Ezen a napon igazából újjászületik a teljes temesvári labdarúgás” – közölte Dominic Fritz polgármester, miközben maga is ásót ragadott, hogy jelképesen megnyissa az új stadion építőtelepét. Nagyváradon is előrelépés történt az új aréna ügyében.

Nekifogtak az első új stadion építésének Temesváron, Váradon még csak „helyzetbe kerültek”
2024. március 05., kedd

Nagy fordítás: kilenc hónapra csökkentették Simona Halep eltiltását

Négy évről kilenc hónapra csökkentette Simona Halep versenyzési engedélyének doppingvétség miatt elrendelt felfüggesztését a lausanne-i Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS).

Nagy fordítás: kilenc hónapra csökkentették Simona Halep eltiltását
2024. március 05., kedd

Erdélyi sportsikerek a jubileumi Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem versenyzői, a marosvásárhelyi Tragumúrák csapata, valamint a Nagyváradi Egyetem képviselői is díjnyertesen tértek haza a múlt héten szervezett 15. Kárpát-medencei Egyetemek Kupájáról (KEK).

Erdélyi sportsikerek a jubileumi Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján
2024. március 02., szombat

Red Bull-fölénnyel indult a Forma–1-es világbajnokság a Közel-Keleten

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője rajt-cél győzelmet aratott szombaton a Forma–1-es idénynyitó Bahreini Nagydíjon, Szahírban.

Red Bull-fölénnyel indult a Forma–1-es világbajnokság a Közel-Keleten
2024. február 28., szerda

Megszólalt Milák Kristóf: a versenyzésben szünetet tartani nem hátralépés, hanem a siker része lehet

A versenyzésben szünetet tartani nem hátralépés, hanem a siker egyik része lehet – jelentette ki Milák Kristóf olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, aki hosszú időre eltűnt a nyilvánosság elöl.

Megszólalt Milák Kristóf: a versenyzésben szünetet tartani nem hátralépés, hanem a siker része lehet
2024. február 28., szerda

A Bahreini Nagydíj szabadedzéseivel elrajtol a rekord hosszú 75. Forma-1-es szezon

A Forma-1-es Bahreini Nagydíj csütörtöki szabadedzéseivel hivatalosan is elrajtol a világbajnoki sorozat 75. szezonja, melynek első két futamát a megszokottaktól eltérően szombaton rendezik majd.

A Bahreini Nagydíj szabadedzéseivel elrajtol a rekord hosszú 75. Forma-1-es szezon
2024. február 26., hétfő

Az erdélyiek is láthatják a televízióban a magyar kézilabda-válogatottak olimpiai selejtezőit

Hosszas tárgyalássorozat után az MTVA szerezte meg a férfi és a női kézilabda-válogatott olimpiai selejtezőtornájának közvetítési jogait.

Az erdélyiek is láthatják a televízióban a magyar kézilabda-válogatottak olimpiai selejtezőit
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.

Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, enr_cxense_throrrle.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM