Dobos László 2020. január 21., kedd

Erdély után nosztalgiázik Silviu Lung, aki még mindig szépen ejti ki a magyar szavakat

Székelyföldön járt Silviu Lung, meglátogatta az FK Csíkszeredánál kapusedző nagyobbik fiát. Minden idők egyik legjobb romániai labdarúgókapusával pályafutásáról, sikereiről beszélgettünk.

Dobos László 2020. január 12., vasárnap

Hatvan évvel ezelőtti emlékek: a brassói Péter házaspár a téli sportokban alkotott maradandót

Brassóban jártunk, a jégkorongozók mérkőzéseire voltunk kíváncsiak, de kihasználtuk az alkalmat és meglátogattuk a 88 éves Péter Istvánt, a csíkszéki származású sokszoros válogatott jégkorongozót, a Brassói ASA egykori parancsnokhelyettesét.

Dobos László 2020. január 04., szombat

Kerékpáros emlékmű Mikóújfaluban – Fejér Ákosra, a példás pedagógusra, testnevelő tanárra emlékezünk

Mikóújfalu Sepsiszentgyörgy felőli kijáratánál, közel az erdővidéki letérőhöz egy kerékpáros emlékműre lettünk figyelmesek. Megálltunk, megnéztük. Fejér Ákos testnevelő tanárnak és a fél Európát kerékpáron bejáró mikóújfalviaknak állít emléket.

Dobos László 2019. november 19., kedd

Ötven éve dzsúdóznak Székelyföldön

Fél évszázada cselgáncsoznak Csíkszeredában, a japán küzdősport nagy elismerést vívott ki magának ott, ahol inkább a téli sportok voltak divatosak. A sportág csíki úttörőire emlékezünk.

Dobos László 2019. november 05., kedd

Híres sportolóból klubelnök: Hodos László atlétaként, bobosként, majd edzőként alkotott maradandót

Nyolc évvel ezelőtt a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Gimnázium sporttermének falára dicsőségtáblát helyeztek el a tanintézet olimpiákra kijutott sportolóinak nevével. Közöttük van a Csíkszeredai Sportklub elnökének, Hodos Lászlónak is a neve, aki bobszánkóban Európa-bajnoki bronzérmet nyert, majd részt vett az 1992-es téli olim

Dobos László , Gergely Imre 2019. szeptember 10., kedd

Pénteken rajtol a jégkorong-Erste Liga: márciusig szinte mindennap lesz erdélyi érdekeltségű hokimeccs

Az erdélyi csapatok közül a Gyergyói HK és a Brassói Corona számára pénteken kezdődik a jégkorong Erste Liga 2019–2020-as idénye. A Csíkszeredai Sportklub első mérkőzése egy nappal később lesz, a csíki kék-fehérek szombaton a Vasast fogadják a Vákár Lajos Műjégpályán.

Dobos László 2019. július 31., szerda

Gyurta Dániel beleszeretett Erdélybe – Az egészséges életmódot és táplálkozást népszerűsítette az olimpiai bajnok úszó

London olimpiai bajnoka, a 200 m-es mellúszásban háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok Gyurta Dániel is részt vett a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor eseményein, a Tusványoson, ahol több előadást tartott, panelbeszélgetéseken vett részt.

Dobos László 2019. július 03., szerda

Pénzük nincs, de így is dolgoznak – Hargitafürdőn készülnek a csíki biatlonisták

A romániai utánpótlás-nevelés országos szintű elhanyagolása miatt hosszú ideje krónikus pénzhiányban szenvednek a Csíkszeredai ISK sportolói, a fiatal biatlonisták azonban az évek óta megszokott lendülettel készülnek a következő idényre. A hargitafürdői lőtéren kerestük fel őket.

Dobos László 2019. május 21., kedd

A csapat és az edzők érdeme a feljutás – Szondy Zoltánnal, az FK Csíkszereda elnökével beszélgettünk

A legmagyarabb romániai futballcsapat, a Székely Bilbaónak elkeresztelt FK Csíkszereda feljutott a román 2. Ligába. A harmadik nekifutásra ligát váltó együttes a pályán és azon kívül is megvívta harcát. Az elmúlt idényről, illetve a közeljövőre vonatkozó tervekről a klub elnökét, Szondy Zoltánt kérdeztük.

Dobos László , Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. május 19., vasárnap

Másodosztályba jutott a „székely Bilbao” – Az FK Csíkszereda futballcsapata megnyerte a Liga 3 ötödik csoportját

Sporttörténelmet írt a Csíkszeredai FK labdarúgócsapata, amikor hétvégi győzelmével bebiztosította elsőségét a harmadosztályos bajnokság ötödik csoportjában, és ezáltal feljutott a Liga 2-be.

Dobos László 2019. május 07., kedd

Zsögödből a téli olimpiákig – Gál Sándorral, minden idők egyik legjobb romániai jégkorongozójával beszélgettünk

Csodának számít a romániai jégkorong-válogatott idei tallinni eredménye, a divízió 1/A csoportba való feljutás. Negyven évvel ezelőtt egy ennél még jobb eredményt felmutató romániai hokiválogatottat erősítettek a székelyföldi játékosok. Köztük volt Gál Sándor, aki az 1977-es bécsi A csoportos vébén g&

Dobos László 2019. április 09., kedd

Székely volt a magyar sportirodalom úttörője: Molnár Lajosra emlékezünk

Molnár Lajosra, a magyar atlétika első szakkönyvének szerkesztőjére, a sportág magyar nyelvű „bibliájának” megírójára emlékezünk. A csíkszeredai születésű Molnár Lajos életpályáját elsőként Boda Jenő testnevelő tanár kutatta.

Dobos László 2019. február 05., kedd

Világhírű szakember segíti a székelyföldi hokit – interjú Zakariás Zsolt Ausztriában dolgozó sportiskola-vezetővel

Nemzetközileg elismert, erdélyi születésű, több mint harminc éve Ausztriában élő szakembert kért fel a Székelyföldi Jégkorong Akadémia a Csíkkarcfalván épült edzőközpont termeinek berendezésére, az ott dolgozó szakemberek felkészítésére.

Dobos László 2018. november 28., szerda

Csíkszereda felkerült az úszósport térképére – interjú Trandafir Norbert korábbi olimpikonnal

Az eddig jégkorong- és sísportjáról, illetve az FK Csíkszereda kupabravúrjáról híres Csíkszereda az úszósportban is maradandót alkotott: a napokban a Csíki Csobbanóban rendezték meg az idei országos rövid pályás úszóbajnokságot.

Dobos László , Zátyi Tibor , Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. május 28., vasárnap

Diószegi a történelmi feljutásról: legyőztük a sárkányt – lássuk, milyen a székely összefogás

„Megmutattuk, hogy a Sep­si OSK legyőzi a sár­kányt” – fogalmazott a Krónikának Diószegi László, miután sepsiszentgyörgyi labdarúgócsapata vasárnap bebiztosította az egyenes ágú feljutást a másodosztályos bajnokságban, így Románia legjobbjai várnak rájuk.