Dobos László 2019. november 19., kedd

Ötven éve dzsúdóznak Székelyföldön

Fél évszázada cselgáncsoznak Csíkszeredában, a japán küzdősport nagy elismerést vívott ki magának ott, ahol inkább a téli sportok voltak divatosak. A sportág csíki úttörőire emlékezünk.

Dobos László 2019. november 05., kedd

Híres sportolóból klubelnök: Hodos László atlétaként, bobosként, majd edzőként alkotott maradandót

Nyolc évvel ezelőtt a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Gimnázium sporttermének falára dicsőségtáblát helyeztek el a tanintézet olimpiákra kijutott sportolóinak nevével. Közöttük van a Csíkszeredai Sportklub elnökének, Hodos Lászlónak is a neve, aki bobszánkóban Európa-bajnoki bronzérmet nyert, majd részt vett az 1992-es téli olim

Dobos László , Gergely Imre 2019. szeptember 10., kedd

Pénteken rajtol a jégkorong-Erste Liga: márciusig szinte mindennap lesz erdélyi érdekeltségű hokimeccs

Az erdélyi csapatok közül a Gyergyói HK és a Brassói Corona számára pénteken kezdődik a jégkorong Erste Liga 2019–2020-as idénye. A Csíkszeredai Sportklub első mérkőzése egy nappal később lesz, a csíki kék-fehérek szombaton a Vasast fogadják a Vákár Lajos Műjégpályán.

Dobos László 2019. július 31., szerda

Gyurta Dániel beleszeretett Erdélybe – Az egészséges életmódot és táplálkozást népszerűsítette az olimpiai bajnok úszó

London olimpiai bajnoka, a 200 m-es mellúszásban háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok Gyurta Dániel is részt vett a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor eseményein, a Tusványoson, ahol több előadást tartott, panelbeszélgetéseken vett részt.

Dobos László 2019. július 03., szerda

Pénzük nincs, de így is dolgoznak – Hargitafürdőn készülnek a csíki biatlonisták

A romániai utánpótlás-nevelés országos szintű elhanyagolása miatt hosszú ideje krónikus pénzhiányban szenvednek a Csíkszeredai ISK sportolói, a fiatal biatlonisták azonban az évek óta megszokott lendülettel készülnek a következő idényre. A hargitafürdői lőtéren kerestük fel őket.

Dobos László 2019. május 21., kedd

A csapat és az edzők érdeme a feljutás – Szondy Zoltánnal, az FK Csíkszereda elnökével beszélgettünk

A legmagyarabb romániai futballcsapat, a Székely Bilbaónak elkeresztelt FK Csíkszereda feljutott a román 2. Ligába. A harmadik nekifutásra ligát váltó együttes a pályán és azon kívül is megvívta harcát. Az elmúlt idényről, illetve a közeljövőre vonatkozó tervekről a klub elnökét, Szondy Zoltánt kérdeztük.

Dobos László , Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. május 19., vasárnap

Másodosztályba jutott a „székely Bilbao” – Az FK Csíkszereda futballcsapata megnyerte a Liga 3 ötödik csoportját

Sporttörténelmet írt a Csíkszeredai FK labdarúgócsapata, amikor hétvégi győzelmével bebiztosította elsőségét a harmadosztályos bajnokság ötödik csoportjában, és ezáltal feljutott a Liga 2-be.

Dobos László 2019. május 07., kedd

Zsögödből a téli olimpiákig – Gál Sándorral, minden idők egyik legjobb romániai jégkorongozójával beszélgettünk

Csodának számít a romániai jégkorong-válogatott idei tallinni eredménye, a divízió 1/A csoportba való feljutás. Negyven évvel ezelőtt egy ennél még jobb eredményt felmutató romániai hokiválogatottat erősítettek a székelyföldi játékosok. Köztük volt Gál Sándor, aki az 1977-es bécsi A csoportos vébén g&

Dobos László 2019. április 09., kedd

Székely volt a magyar sportirodalom úttörője: Molnár Lajosra emlékezünk

Molnár Lajosra, a magyar atlétika első szakkönyvének szerkesztőjére, a sportág magyar nyelvű „bibliájának” megírójára emlékezünk. A csíkszeredai születésű Molnár Lajos életpályáját elsőként Boda Jenő testnevelő tanár kutatta.

Dobos László 2019. február 05., kedd

Világhírű szakember segíti a székelyföldi hokit – interjú Zakariás Zsolt Ausztriában dolgozó sportiskola-vezetővel

Nemzetközileg elismert, erdélyi születésű, több mint harminc éve Ausztriában élő szakembert kért fel a Székelyföldi Jégkorong Akadémia a Csíkkarcfalván épült edzőközpont termeinek berendezésére, az ott dolgozó szakemberek felkészítésére.

Dobos László 2018. november 28., szerda

Csíkszereda felkerült az úszósport térképére – interjú Trandafir Norbert korábbi olimpikonnal

Az eddig jégkorong- és sísportjáról, illetve az FK Csíkszereda kupabravúrjáról híres Csíkszereda az úszósportban is maradandót alkotott: a napokban a Csíki Csobbanóban rendezték meg az idei országos rövid pályás úszóbajnokságot.

Dobos László , Zátyi Tibor , Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. május 28., vasárnap

Diószegi a történelmi feljutásról: legyőztük a sárkányt – lássuk, milyen a székely összefogás

„Megmutattuk, hogy a Sep­si OSK legyőzi a sár­kányt” – fogalmazott a Krónikának Diószegi László, miután sepsiszentgyörgyi labdarúgócsapata vasárnap bebiztosította az egyenes ágú feljutást a másodosztályos bajnokságban, így Románia legjobbjai várnak rájuk.