Vásárhelyi-Nyemec Réka 2020. január 12., vasárnap

Tragédia a Dakar Ralin: elhunyt Paolo Goncalves portugál motoros

Halálos balesetet szenvedett vasárnap egy motorversenyző a Dakar Ralin: a 40 éves portugál Paulo Goncalves a hetedik szakaszon haladt, amikor 276 km megtétele után bukott.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2020. január 10., péntek

Újabb erdélyi futballakadémia? – Sorin Cigan Magyarország támogatásával élesztené újjá a nagyváradi labdarúgást

Gheorghe Hagi futballakadémiájának mintájára, de magyarországi kormánytámogatással szeretné a nagyváradi labdarúgást újjáéleszteni Sorin Cigan. Az egykori játékos a politikától független, a Szatmáron létrehozandó Partiumi Futballakadémiánál nagyobb projektjének megvalósulásáét lobbizik.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2020. január 07., kedd

Dakar-rali: élen áll a Malle Moto kategóriában Gyenes Emánuel

Három szakasz után a 43. helyen áll Gyenes Emánuel, Mani az idei Dakar Rali összetettjében, a szervizcsapat nélküliek csoportjában, azaz a Malle Moto kategóriában pedig továbbra az első.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2020. január 06., hétfő

Ötkarikás évbe lépett a sportvilág: a nyári olimpia és a labdarúgó-Eb 2020 csúcseseményei

A jubileumi labdarúgó-Európa-bajnokság és a tokiói nyári olimpiai játékok lesznek a 2020-es esztendő csúcseseményei a sportéletben, de addig is több kiemelkedő nemzetközi eseménnyel kecsegtet az új év. Ezek közül többnek Magyarország lesz a házigazdája, de Románia sem marad program nélkül idén.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2020. január 03., péntek

Ellentmondásos futballesztendő: felemás évet zárt a román és a magyar labdarúgás

A kontrasztok esztendejeként jellemezte 2019-et Răzvan Burleanu, a Román Labdarúgó-szövetség elnöke, hiszen miközben az U21-es válogatott Eb-elődöntőt játszva örvendeztette meg a szurkolókat, addig a felnőttcsapat nem jutott ki a 2020-as Eb-re. Pótselejtezőt játszik, ahol Magyarországgal is találkozhat.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. november 26., kedd

Mirel Rădoira hárul a feladat, hogy megpróbálja kijuttatni a román futballválogatottat az Eb-re

A várakozásoknak megfelelően Mirel Rădoit választotta a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) végrehajtó bizottsága az Európa-bajnoki pótselejtezőjére készülő válogatott szövetségi kapitányává kedden.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. november 14., csütörtök

„Élet-halál” futball az Eb-szereplésért

Két forduló maradt hátra a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokság csoportselejtezőiből, csütörtökön pedig  újabb válogatottak csatlakozhatnak a kontinensviadalra eddig jegyet váltó hat együttes mellé. Románia pénteken esélyei életben tartásáért lép pályára, Magyarország pedig aznap stadionavató bar&a

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. október 18., péntek

Új kiírás, régi esélyesek a hétvégén rajtoló férfi vízilabda-bajnokságban

Új rendszerben szervezik idén a férfi vízilabda-bajnokságot. Az első selejtezőtorna most hétvégén, Brassóban lesz, de az első Nagyváradi VSK–Steaua rangadóra a második körig várni kell.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. október 08., kedd

Hatalmi harcokat szült a videóbíró-rendszer: a Hivatásos Labdarúgóliga szerint félretájékoztatott Răzvan Burleanu

A Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) újfent összetűzésbe került a Román Labdarúgó-szövetséggel (FRF), ezúttal a videóbíró-rendszer (VAR) bevezetése kapcsán vannak ellentétes véleményen a két szervezet szerepvállalását illetően.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. szeptember 11., szerda

„Olimpiára kijutni az igazán nehéz” – Molnár Ede háromszéki kerékpáros tagja a játékokra kvalifikált romániai válogatottnak

Molnár Ede is tagja annak a romániai hegyikerépár-válogatottnak, amely kvótát szerzett a jövő évi nyári olimpiára. A háromszéki sportoló büszke, hogy hozzájárult a sikerhez, és bár várhatóan nem ő rajtol majd el Tokióban, a meghívás további versenygyőzelmekre sarkallja.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. szeptember 02., hétfő

Döntőbe jutott Zsóri Dániel gólja: részt vehet a milánói gálán a Puskás-díjra jelölt partiumi származású csatár

Zsóri Dániel is részt vehet a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) idei gáláján, miután Puskás-díjra jelölt gólját beszavazták a legjobb három közé. A partiumi származású fiatal csatár ezáltal az első magyar döntőssé vált.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. augusztus 21., szerda

Messiékkel „egy lapon” Zsóri Dániel: a Debrecen partiumi származású futballistája az élbajnokságokat célozza a játékával

Világsztárokkal verseng Zsóri Dániel a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) Puskás-díjáért. A Debreceni VSC nagyváradi születésű fiatal csatárát meglepte a jelölés, de lapunknak elismerte, hogy szeretne jelen lenni a szeptemberi díjátadó gálán.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. augusztus 10., szombat

„Kikosarazták” a vásárhelyi lányokat: pénzhiány miatt megszüntették a városi sportklub felnőtt női kosárlabdacsapatát

Megszüntették a Marosvásárhelyi VSK felnőtt női kosárlabdacsapatát. A tartozásokat felhalmozó önkormányzati klub többi szakosztálya is veszélyben van.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. augusztus 07., szerda

Nézők nélkül: elutasította az UEFA az oltyánok fellebbezését a craiovai futballbotrány ügyében

Elutasította a Craiovai Universitatea fellebbezését az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fellebbviteli bizottsága, ezért az oltyán futballklubnak szurkolók nélkül, zárt kapuk mögött
kell fogadnia csütörtökön az Athéni AEK együttesét.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. augusztus 07., szerda

Craiovai futballbotrány: a Krónikának nyilatkozó Balaj támogatja az oltyánok fellebbezését, Csank szerint enyhe a büntetés

Román és magyar szakembert reagáltattunk a Craiova–Honvéd labdarúgó-Európa Liga-selejtezőn történt incidensekre és az európai szakszövetség büntetésére.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. július 12., péntek

Liga 1: új idény, hagyományos esélyesek – A Kolozsvári CFR és az FCSB a fő várományosai a hétvégén induló szezon bajnoki címének

A fogadóirodáknál a címvédő Kolozsvári CFR és az ezüstérmes FCSB a fő esélyesei a hazai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétvégén rajtoló 2019–2020-as idényének. A Craiova és a Dinamo  ismét dobogós helyre pályázik, de a Sepsi OSK is megismételné legutóbbi bravúrját.