Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. július 12., péntek

Liga 1: új idény, hagyományos esélyesek – A Kolozsvári CFR és az FCSB a fő várományosai a hétvégén induló szezon bajnoki címének

A fogadóirodáknál a címvédő Kolozsvári CFR és az ezüstérmes FCSB a fő esélyesei a hazai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétvégén rajtoló 2019–2020-as idényének. A Craiova és a Dinamo  ismét dobogós helyre pályázik, de a Sepsi OSK is megismételné legutóbbi bravúrját.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. július 05., péntek

„Rákényszerítik” a nőket a Liga 1-re: női csapat működtetésére kötelezi a szakszövetség a férfiélvonal futballklubjait

Női csapat működtetéséhez köti az élvonalbeli szerepléshez szükséges licenc megadását Románia labdarúgó-szövetsége a 2020–2021-es szezontól kezdődően. A férfiak Liga 1-es bajnokságában szereplő klubok tulajdonosait megosztja ez a „történelmi döntés”.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. június 05., szerda

Aranyba borult az „oroszlánbarlang” – a Nagyváradi VSK férfi kosárlabdacsapata megvédte országos bajnoki címét

Megvédte országos bajnoki címét a Nagyváradi VSK férfi kosárlabdacsapata a Szeben elleni döntőben. A Körös-parti „Vörös Oroszlánok” négy éven belül történetük harmadik aranyérmét ünnepelték a hazai pontvadászatban.

Dobos László , Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. május 19., vasárnap

Másodosztályba jutott a „székely Bilbao” – Az FK Csíkszereda futballcsapata megnyerte a Liga 3 ötödik csoportját

Sporttörténelmet írt a Csíkszeredai FK labdarúgócsapata, amikor hétvégi győzelmével bebiztosította elsőségét a harmadosztályos bajnokság ötödik csoportjában, és ezáltal feljutott a Liga 2-be.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. május 07., kedd

Feljutásért araszolnak a csíkiak – A Liga 3-ból eddig két csapat biztosította be helyét a másodosztály következő idényére

Csoportja éléről várja a hétközi fordulót a Liga 3-ban feljutásra pályázó Csíkszeredai FK labdarúgócsapata. Valentin Suciu edző szerint nehéz hajrá vár rájuk, de már megszokták a nyomást. A harmadosztályból eddig két csapat biztosította be a feljutást.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. április 18., csütörtök

„Van benne áldozat rendesen” – beszélgetés a sepsiszentgyörgyi Incze Kriszta Európa-bajnoki ezüstérmes birkózóval

Drámai csatában, az utolsó másodpercben veszítette el a bukaresti birkózó-Európa-bajnokság döntőjét Incze Kriszta, így a fiatal háromszéki sportoló számára az ezüst jelentette pályafutása első kontinentális érmét a felnőttek mezőnyében, 65 kg-os súlycsoportban. 

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. április 12., péntek

Félsikerrel fellebbeztek a szatmáriak a sepsiszentgyörgyi kupadöntő után

A Szatmárnémeti VSK játékosait felmentették, de a klub nem úszta meg a büntetést, amiért a női kosárlabdázók Román Kupájának sepsiszentgyörgyi döntője után tiltakozásként nem vettek részt a díjátadón. Ötezer euróra bírságolták a partiumi együttest.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. április 02., kedd

Futballhagyományok magyarul – pozitív változást hozott a váradi NAC-nál az anyaországi akadémiai rendszer munkaprogramja

Nagyváradra is eljutott a magyarországi Puskás Akadémia edzésprogramja. A Székelyföldi Labdarúgó Akadémia alegységeként működő NAC-nál pozitív változást hozott az új rendszer, ami már a toborzáskor is meggyőző érv lehet a gyermeküknek futballklubot választó szülők számára.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. április 01., hétfő

Szatmárnémeti „kapta” a partiumi fociakadémiát – a magyar kormány 670 ezer eurót szán az előkészületekre

Szatmárnémetiben hozhatják létre magyar kormánytámogatással a Partiumi Labdarúgó Akadémiát. A beruházást előkészítő tevékenységhez mintegy 670 ezer eurónak megfelelő forintot hagytak jóvá.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. március 28., csütörtök

„A probléma inkább a távolság” – pontlevonások után a váradiak léptek elő a Sepsi SIC rájátszásbeli ellenfelévé

Változott a női kosárlabda-bajnokság rájátszásának párosítása: a sportági szövetség igazgatótanácsi ülésén kiszabott pontlevonásos büntetései miatt a címvédő Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC a Rapid helyett a Nagyváradi CSU ellen kezdi a kieséses szakaszt.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. március 27., szerda

Összekovácsolódott a futsalbajnokság alapszakaszát megnyerő Csíkszeredai Imperial Wet

Alapszakaszgyőztesként, három pont birtokában folytatja az élvonalbeli teremlabdarúgó-bajnokságot a Csíkszeredai Imperial Wet csapata. A hargitai együttes főesélyese az idei szezonnak, a mezőnyben pedig a Dévát érzik legfőbb riválisuknak.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. március 16., szombat

Gyászolva rajtol a száguldó cirkusz a hétvégi Ausztrál Nagydíjjal

A versenyigazgató Charlie Whiting tragikus halála árnyékolja be a Forma–1 hétvégi szezonnyitóját. Az idei szabálymódosítások közül a leggyorsabb versenykörért járó pluszpont tűnik a legérdekesebbnek, miközben a Ferrari immár komoly riválisa lehet a címvédő Mercedesnek.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. március 10., vasárnap

Női kézilabda BL: a Ferencváros megelőzte csoportjában a Bukaresti CSM-et, és orosz csapattal csatázik

A Ferencváros 31-27-re legyőzte vasárnap a szlovén Krim Mercator Ljubljana csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének hatodik, utolsó fordulójában, ezáltal a Bukaresti CSM-et megelőzve csoportja harmadik helyén zárta a középdöntőt.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. március 08., péntek

Nagyváradra is kellene akadémia – a székelyföldi régiók után a Partiumban is fejlesztené a labdarúgást a magyar kormány

Sportügyekben ad tanácsot Jenei Imre a magyar kormánynak, amely a székely régiók után a partiumi térségben is hozzájárulna a labdarúgás fejlesztéséhez. Egy esetleges akadémia létrehozását is számításba vették.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. február 24., vasárnap

Gyenes Emánuel: nem fogom elfelejteni – beszélgetés az idei Dakar ralin sérülten versenyző szatmárnémeti motorossal

Kevéssel az idei Dakar Rali előtt tört el Gyenes Emánuel karja, de a szatmárnémeti motoros a sérülése ellenére nekivágott a perui seregszemlének. A rutinos versenyző – leküzdve a fájdalmait – közel járt ahhoz, hogy ilyen körülmények között is teljesítse a világ egyik legnehezebb terepraliját, de a nyolcadik szakaszban elszenvedett esése felad&

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. február 18., hétfő

Hullámvölgyben „zakatol” a CFR – a kolozsvári bajnokcsapat továbbra is nyeretlen a 2019-es esztendő Liga 1-es meccsein

Hazai pályás döntetlennel vigasztalódhatott a Kolozsvári CFR az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában, ám emiatt a fellegvári csapat előnye tovább apadt az üldözőivel szemben.