Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. október 18., péntek

Új kiírás, régi esélyesek a hétvégén rajtoló férfi vízilabda-bajnokságban

Új rendszerben szervezik idén a férfi vízilabda-bajnokságot. Az első selejtezőtorna most hétvégén, Brassóban lesz, de az első Nagyváradi VSK–Steaua rangadóra a második körig várni kell.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. október 08., kedd

Hatalmi harcokat szült a videóbíró-rendszer: a Hivatásos Labdarúgóliga szerint félretájékoztatott Răzvan Burleanu

A Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) újfent összetűzésbe került a Román Labdarúgó-szövetséggel (FRF), ezúttal a videóbíró-rendszer (VAR) bevezetése kapcsán vannak ellentétes véleményen a két szervezet szerepvállalását illetően.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. szeptember 11., szerda

„Olimpiára kijutni az igazán nehéz” – Molnár Ede háromszéki kerékpáros tagja a játékokra kvalifikált romániai válogatottnak

Molnár Ede is tagja annak a romániai hegyikerépár-válogatottnak, amely kvótát szerzett a jövő évi nyári olimpiára. A háromszéki sportoló büszke, hogy hozzájárult a sikerhez, és bár várhatóan nem ő rajtol majd el Tokióban, a meghívás további versenygyőzelmekre sarkallja.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. szeptember 02., hétfő

Döntőbe jutott Zsóri Dániel gólja: részt vehet a milánói gálán a Puskás-díjra jelölt partiumi származású csatár

Zsóri Dániel is részt vehet a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) idei gáláján, miután Puskás-díjra jelölt gólját beszavazták a legjobb három közé. A partiumi származású fiatal csatár ezáltal az első magyar döntőssé vált.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. augusztus 21., szerda

Messiékkel „egy lapon” Zsóri Dániel: a Debrecen partiumi származású futballistája az élbajnokságokat célozza a játékával

Világsztárokkal verseng Zsóri Dániel a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) Puskás-díjáért. A Debreceni VSC nagyváradi születésű fiatal csatárát meglepte a jelölés, de lapunknak elismerte, hogy szeretne jelen lenni a szeptemberi díjátadó gálán.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. augusztus 10., szombat

„Kikosarazták” a vásárhelyi lányokat: pénzhiány miatt megszüntették a városi sportklub felnőtt női kosárlabdacsapatát

Megszüntették a Marosvásárhelyi VSK felnőtt női kosárlabdacsapatát. A tartozásokat felhalmozó önkormányzati klub többi szakosztálya is veszélyben van.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. augusztus 07., szerda

Nézők nélkül: elutasította az UEFA az oltyánok fellebbezését a craiovai futballbotrány ügyében

Elutasította a Craiovai Universitatea fellebbezését az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fellebbviteli bizottsága, ezért az oltyán futballklubnak szurkolók nélkül, zárt kapuk mögött
kell fogadnia csütörtökön az Athéni AEK együttesét.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. augusztus 07., szerda

Craiovai futballbotrány: a Krónikának nyilatkozó Balaj támogatja az oltyánok fellebbezését, Csank szerint enyhe a büntetés

Román és magyar szakembert reagáltattunk a Craiova–Honvéd labdarúgó-Európa Liga-selejtezőn történt incidensekre és az európai szakszövetség büntetésére.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. július 12., péntek

Liga 1: új idény, hagyományos esélyesek – A Kolozsvári CFR és az FCSB a fő várományosai a hétvégén induló szezon bajnoki címének

A fogadóirodáknál a címvédő Kolozsvári CFR és az ezüstérmes FCSB a fő esélyesei a hazai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétvégén rajtoló 2019–2020-as idényének. A Craiova és a Dinamo  ismét dobogós helyre pályázik, de a Sepsi OSK is megismételné legutóbbi bravúrját.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. július 05., péntek

„Rákényszerítik” a nőket a Liga 1-re: női csapat működtetésére kötelezi a szakszövetség a férfiélvonal futballklubjait

Női csapat működtetéséhez köti az élvonalbeli szerepléshez szükséges licenc megadását Románia labdarúgó-szövetsége a 2020–2021-es szezontól kezdődően. A férfiak Liga 1-es bajnokságában szereplő klubok tulajdonosait megosztja ez a „történelmi döntés”.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. június 05., szerda

Aranyba borult az „oroszlánbarlang” – a Nagyváradi VSK férfi kosárlabdacsapata megvédte országos bajnoki címét

Megvédte országos bajnoki címét a Nagyváradi VSK férfi kosárlabdacsapata a Szeben elleni döntőben. A Körös-parti „Vörös Oroszlánok” négy éven belül történetük harmadik aranyérmét ünnepelték a hazai pontvadászatban.

Dobos László , Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. május 19., vasárnap

Másodosztályba jutott a „székely Bilbao” – Az FK Csíkszereda futballcsapata megnyerte a Liga 3 ötödik csoportját

Sporttörténelmet írt a Csíkszeredai FK labdarúgócsapata, amikor hétvégi győzelmével bebiztosította elsőségét a harmadosztályos bajnokság ötödik csoportjában, és ezáltal feljutott a Liga 2-be.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. május 07., kedd

Feljutásért araszolnak a csíkiak – A Liga 3-ból eddig két csapat biztosította be helyét a másodosztály következő idényére

Csoportja éléről várja a hétközi fordulót a Liga 3-ban feljutásra pályázó Csíkszeredai FK labdarúgócsapata. Valentin Suciu edző szerint nehéz hajrá vár rájuk, de már megszokták a nyomást. A harmadosztályból eddig két csapat biztosította be a feljutást.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. április 18., csütörtök

„Van benne áldozat rendesen” – beszélgetés a sepsiszentgyörgyi Incze Kriszta Európa-bajnoki ezüstérmes birkózóval

Drámai csatában, az utolsó másodpercben veszítette el a bukaresti birkózó-Európa-bajnokság döntőjét Incze Kriszta, így a fiatal háromszéki sportoló számára az ezüst jelentette pályafutása első kontinentális érmét a felnőttek mezőnyében, 65 kg-os súlycsoportban. 

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. április 12., péntek

Félsikerrel fellebbeztek a szatmáriak a sepsiszentgyörgyi kupadöntő után

A Szatmárnémeti VSK játékosait felmentették, de a klub nem úszta meg a büntetést, amiért a női kosárlabdázók Román Kupájának sepsiszentgyörgyi döntője után tiltakozásként nem vettek részt a díjátadón. Ötezer euróra bírságolták a partiumi együttest.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. április 02., kedd

Futballhagyományok magyarul – pozitív változást hozott a váradi NAC-nál az anyaországi akadémiai rendszer munkaprogramja

Nagyváradra is eljutott a magyarországi Puskás Akadémia edzésprogramja. A Székelyföldi Labdarúgó Akadémia alegységeként működő NAC-nál pozitív változást hozott az új rendszer, ami már a toborzáskor is meggyőző érv lehet a gyermeküknek futballklubot választó szülők számára.