„Hogy sikerült olyan vonalat találni...” – Ferencváros-vereség a Tottenham ellen

Ferencváros-Tottenham

A gólszerző Varga Barnabásnak (k), a Ferencváros játékosának gratulálnak csapattársai

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Ferencvárost irányító Pascal Jansen többször is felemlegette a csapatától elvett gólt a Tottenham Hotspurrel szemben 2-1-re elveszített labdarúgó Európa-liga találkozót követően. A Ferencváros másodszor is kikapott az El-ben.

Krónika

2024. október 04., 08:362024. október 04., 08:36

2024. október 04., 08:442024. október 04., 08:44

„Természetesen egy elveszített mérkőzés után nem lehetek elégedett, de sikerült egy nagyon erős csapattal szemben több ígéretes lehetőséget is kidolgoznia a Ferencvárosnak. Az a gól, amit a mérkőzés elején szereztünk...

Idézet
Még most sem igazán tudom, hogy sikerült egy olyan vonalat találni, ami megmutatta, hogy les volt, de persze el kell fogadnunk a technika döntését”

– nyilatkozta az MTI szerint holland szakember, aki Varga Barnabás 16. percben szerzett fejesgóljáról beszélt.

A tartalékos kezdővel felálló vendégek a 23. percben Pape Sarr góljával szereztek vezetést, majd a 86. percben a csereként beállt Brennan Johnson lőtt kapufás gólt. A zöld-fehérek Varga Barnabás révén a 90. percben szépítettek, de akárcsak múlt héten az belga RSC Anderlecht otthonában, ezúttal sem tudtak pontot szerezni.

Gyönyörű, Európát ábrázoló koreográfiával, a „Ferencváros mindenek felett” felirattal, és fülsüketítő hangorkánnal fogadták a hazai szurkolók a csapatokat.

Az angolok erősen tartalékos kezdővel vágtak neki az összecsapásnak, több olyan játékos kapott lehetőséget Ange Postecoglutól, akik a Premier League-ben eddig csak epizódszereplők voltak.

Nagy lendülettel, veszélyes akciókkal kezdett a Ferencváros az MTI beszámolója szerint – ha Traoré kicsit bátrabb, akkor akár a kapuig is gyalogolhatott volna Abu Fani hosszú labdája után –, a Tottenham nagyjából tíz perc után tért magához, előbb a fiatal Lankshearnek volt egy óriási ziccere, de öt méterről fölé fejelt, majd Dibusz védte Sarr lövését. A 16. percben egy pillanatra „felrobbant” a stadion,

a zöld-fehérek Varga sarkazásával induló és talán a szezon legszebb akcióját végig vezetve a kapuba találtak, de a válogatott csatár fejesgólját hajszálnyi les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

Nem sokkal később egy védelmi hibát azonnal kihasználva előnybe került a Tottenham, majd a 33. percben Pedro Porro lapos lövése csattant a kapufán. A folytatásban is a szigetországiak futballoztak veszélyesebben, a Ferencváros csak hosszú labdákkal tudott próbálkozni, de a szünetig nem változott az eredmény.

A szünet után néhány perccel Saldanha lövését védte a vendégek kapusa, majd az angolok pillanatai következtek, de a különbség nem nőtt. A 64. percben egy szögletet kontrázott meg a Tottenham, de Werner ziccerben rossz megoldást választott. A német csatárnak ez volt az utolsó megmozdulása,

Postecoglu ekkor egyszerre küldte pályára három legértékesebb játékosát, Kulusevskit, Maddisont és Johnsont.

A londoniak játéka ettől magabiztosabb is lett, de nem ültek rá az eredményre, ez pedig lehetőséget adott a Ferencvárosnak néhány ellenakcióra is. A 80. percben Johnson lőtt sistergős kapufát, a túloldalon Kady fejelhetett tisztán.

Ebben az időszakban a Ferencváros játékában benne volt a gól, mégis a csereként pályára lépő Johnson egy szép tekeréssel a 86. percben úgy tűnt, eldönti az összecsapást. A 90. percben Varga remek mozdulattal ugyan szépített, az ötperces ráadásban azonban már nem jött újabb hazai lehetőség.

Pascal Jansen a találkozó után kiemelte, a Tottenham kemény letámadásával szemben az volt az elképzelés, hogy minél gyorsabban átjátsszák a labdát ezen a presszingen, hogy bekerüljenek védekező vonaluk mögé, ellenkező esetben ugyanis óriási nyomás alatt kellett volna kihozniuk a labdákat.

A brazil Mathues Saldanha szerepeltetésével kapcsolatban megjegyezte, úgy érezte, ez volt a tökéletes alkalom, hogy az első négy meccsén hat gólt szerző dél-amerikai támadót először együtt játszassa Varga Barnabással.

Ange Postecoglu, a vendégek vezetőedzője elégedett volt csapata teljesítményével, különösképpen annak örült, hogy a tinédzserek, a 17 éves Mikey Moore, valamint a 18 esztendős Archie Gray és Lucas Bergvall, illetve a húszhoz közelítő Will Lankshear helyt állt egy ilyen remek hangulatú összecsapáson.

A szakember kiemelte, hogy a Ferencváros szurkolói elképesztő hangulatot teremtettek hazai környezetben, amit már megtapasztalt a Celtic Glasgow trénereként is. Szerinte nem véletlen, hogy a zöld-fehéreket nagyon nehéz otthon legyőzni.

Hozzátette, éppen ezért nem lepte meg, hogy az első húsz percben veszélyesen játszott a magyar csapat, hiszen különleges energiákat kap ilyenkor a lelátóról, ugyanakkor biztos volt abban, hogy tanítványai kezelni tudják a helyzetet.

A Ferencváros múlt héten az Anderlecht otthonában elszenvedett 2-1-es vereséggel kezdett az alapszakaszban, amelynek harmadik fordulójában október 24-én a francia Nice együttesét fogadja.

Eközben a román bajnok FCSB bravúrosan szerepel az Európa-ligában:

miután egy héttel korábban saját közönsége előtt 4-1-es sikert aratott az RFS ellen, a fővárosi alakulat csütörtökön este Görögországban, a Răzvan Lucescu által irányított PAOK otthonában lépett pályára, ahol – az 55. perctől emberhátrányban játszva – 1-0-ra nyert. A bukarestiek gólját Bîrligea szerezte. Az FCSB a következő fordulóban a skót Glasgow Rangers otthonába látogat.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2024. október 03., csütörtök

Visszatér a korábbi csapatkapitány a magyar labdarúgó-válogatotthoz

A korábbi csapatkapitány Szalai Ádám pályaedzőként visszatér a magyar labdarúgó-válogatotthoz.

Visszatér a korábbi csapatkapitány a magyar labdarúgó-válogatotthoz
2024. október 03., csütörtök

Tenisz: nagyon nem megy a doppingügye után visszatért egykori román világelsőnek

Vereséget szenvedett csütörtökön Simona Halep a 125-ös kategóriájú hongkongi tenisztorna nyolcaddöntőjében.

Tenisz: nagyon nem megy a doppingügye után visszatért egykori román világelsőnek
2024. október 03., csütörtök

Sakktörténelmet írna az ötéves szatmárnémeti Balog Ronaldo

Minden idők legfiatalabb sakkvilágbajnoka szeretne lenne az ötéves szatmárnémeti Balog Ronaldo, aki szüleit meglepve alig három évesen hibátlanul felállította a figurákat a táblára, majd egy év múlva könnyedén megnyerte első versenyét.

Sakktörténelmet írna az ötéves szatmárnémeti Balog Ronaldo
2024. október 01., kedd

Újonccal, visszatérőkkel és egy nagy hiányzóval vág neki a magyar válogatott az októberi Nemzetek Ligája-mérkőzéseknek

Újoncként Szűcs Kornélt is meghívta Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az októberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő 24 fős keretébe.

Újonccal, visszatérőkkel és egy nagy hiányzóval vág neki a magyar válogatott az októberi Nemzetek Ligája-mérkőzéseknek
2024. szeptember 30., hétfő

Rossi: nem léphet pályára eleve vert seregként a magyar válogatott

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem léphet pályára eleve vert seregként a magyar labdarúgó-válogatott, amely jövő pénteken Hollandiát fogadja, két hét múlva pedig Bosznia-Hercegovina vendégeként lép pályára a Nemzetek Ligájában.

Rossi: nem léphet pályára eleve vert seregként a magyar válogatott
2024. szeptember 28., szombat

Közte kilenc: legyőzték a magyar női kézisek a megfiatalított román csapatot

A magyar női kézilabda-válogatott felkészülési mérkőzésen 37–28-ra legyőzte a román csapatot szombaton Tatabányán.

Közte kilenc: legyőzték a magyar női kézisek a megfiatalított román csapatot
2024. szeptember 28., szombat

Ne csak úgy mondjuk a szlogent, hogy a futball mindenkié – Bálint Attila vakfocibíró parasportos tapasztalatairól

Bálint Attila a paralimpiák igazán bennfentes ismerője, a székelyudvarhelyi focibíró nemrég tért haza a párizsi paralimpiáról, amely nem az első ötkarikás játéka volt. Tapasztalatairól, a vakfociról, a parasportok romániai helyzetéről faggattuk.

Ne csak úgy mondjuk a szlogent, hogy a futball mindenkié – Bálint Attila vakfocibíró parasportos tapasztalatairól
2024. szeptember 26., csütörtök

Emberelőnyben sem tudott pontot szerezni Belgiumban a Ferencváros

A Ferencváros 2-1-es vereség szenvedett a belga Anderlecht otthonában a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának szerdai nyitófordulójában.

Emberelőnyben sem tudott pontot szerezni Belgiumban a Ferencváros
2024. szeptember 25., szerda

Együtt fújhatják a sípot a Kovács fivérek FIFA-játékvezetőkként

A román Labdarúgó-szövetség (FRF) játékvezetői bizottsága frissítette a nemzetközi szövetség (FIFA) által delegálható romániai futballbírók névsorát, a listára pedig felkerült a nagykárolyi Kovács Szabolcs is.

Együtt fújhatják a sípot a Kovács fivérek FIFA-játékvezetőkként
2024. szeptember 22., vasárnap

Rajt-cél győzelmet aratott a McLaren brit versenyzője a Forma-1-es Szingapúri Nagydíjon

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője rajt-cél győzelmet aratott a vasárnapi Forma-1-es Szingapúri Nagydíjon, ezzel hét pontot hozott az összetettben élen álló, címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappenen, a Red Bull holland pilótáján.

Rajt-cél győzelmet aratott a McLaren brit versenyzője a Forma-1-es Szingapúri Nagydíjon