A válság ellenére stabil maradt a romániai ingatlanpiac

Bíró Blanka , Bálint Eszter 2021. május 07., 19:57 utolsó módosítás: 2021. május 07., 19:58

A várakozásokkal ellentétben nem hatott ki negatívan a koronavírus-világjárvány, illetve az azzal együtt járó gazdasági válság a romániai ingatlanpiacra. A bankszektor és az ingatlanpiaci szereplők egybehangzóan állítják, hogy a piac stabil, mint ahogy az árak is. De arra is felhívják a figyelmet, hogy a helyzet képlékeny, gyorsan dőlnek meg az elméletek, és a válság előjeleként is értelmezhető az, hogy sokan azt gondolják, az ingatlan lesz a legstabilabb befektetés, az ingatlanban biztonságban lesz a pénzük.

A válság ellenére stabil maradt a romániai ingatlanpiac
galéria
Stabil, mint máshol. A Krónikának nyilatkozó szakértő szerint a székelyföldi ingatlanpiacon nincs semmi rendellenesség, nincsenek veszélyre utaló jelek Fotó: Veres Nándor

Nem torpant meg a romániai ingatlanpiac a koronavírus-világjárvány és a gazdasági válság hatására. Folyamatosan zajlanak az adásvételek, és az árak sem zuhantak meg, sőt enyhén felfele indultak, pedig egy évvel ezelőtt sokan „jósoltak” egy, a 2008-ashoz hasonló ingatlanpiaci krízist. A bankárszakma képviselői szerint a piacon stabil növekedés tapasztalható, ami az árakra és az idei aktív tranzakciók számára egyaránt jellemző.

„Láthatóak a piaci trendek. Tavaly ellenálló volt az ingatlanpiac, a tranzakciók száma egészséges volt, az árak elég stabil intervallumban mozogtak. Összességében véve a piac stabil volt, és ezt látjuk idén is.

Az idei év első hónapjait a 2019-es év első időszakával összehasonlítva azt látjuk, hogy még enyhén nőtt is az adásvételek száma”

– vont mérleget nemrég Mihaela Bîtu, az ING Románia vezérigazgatója a ZF LIVE-nak adott interjúban.
Rámutatott, a mostani helyzet lényegesen jobb, mint volt a 2005–2008-as időszakban, amikor mind a tranzakciók száma, mind a lakások ára magas volt, ez pedig ingatlanpiaci lufihoz vezetett, ami aztán ki is pukkant. A szakember szerint jelenleg nem áll fenn hasonló kockázat.

„Persze nem lehet a mostani időszakot a 2008-as válság előtti periódushoz hasonlítani. Akkor túlfűtöttség volt jellemző, rendkívül gyorsan nőtt a tranzakciók száma, ebben gyakorta semmi ráció sem volt. Ma már jóval nagyobb stabilitásról beszélünk. A trendek egészségesek, nem aggódom az aktívák és az ingatlanpiac alakulása kapcsán” – húzta alá az ING Románia vezérigazgatója.

Nem igazolódtak be a feltételezések

Hasonlóképpen látják a helyzetet a Krónika által megkérdezett ingatlanpiaci szakemberek is. „Nem tapasztalható kilengés, stabil az ingatlanpiac” – szögezte le megkeresésünkre Bónis Endre, a kolozsvári Reform ingatlanközvetítő cég tulajdonosa. Mint részletezte, meglepő módon a pandémia alatt éppen rohamos növekedést érzékeltek, holott mindenki pontosan az ellenkezőjére számított.

A visszajelzések szerint nagyon sokan vásárolnak készpénzzel, nőtt a lakossági megtakarítások mértéke, így az ingatlanpiac sem állt le.

Első körben azt feltételezték, hogy a hitelmoratórium áll a háttérben, de ez nem bizonyult megalapozottnak, a pénzintézetek adatai szerint a magánszemélyek 2-10 százaléka élt ezzel a lehetőséggel, és ők sem feltétlenül azért, mert nem volt pénzük, hanem csak kihasználták, hogy tolhatják a hiteltörlesztést maguk előtt. Valószínűbbnek tűnik, hogy az emberek nem költekeztek, így több a félretett pénzük, amit aztán ingatlanba fektetnek.

Az új ingatlanok vevőmágnesek. Akár már a tervezés szakaszában megveszik a lakásokat Kolozsváron Fotó: Facebook/Municipiul Cluj-Napoca

„Már 2019-ben emlegették az elemzők a válságszagot, ám az összeomlás nem következett be. A 2008-as válság úgy kezdődött, hogy az embereknek nem volt pénzük, hogy a bankrészleteiket törlesszék, a garanciaként betett lakások maradtak a pénzintézeteknél. Most viszont nagyon kevés bank hirdet elárverezett ingatlant. A piacon ugyanakkor nagy a kereslet, ami az árak magasan tartásában vagy éppen emelkedésében csapódik le” – osztotta meg velünk tapasztalatait Bónis Endre.

A jelenlegi trendek szerint az értékes ingatlanok tartják az árukat, és rögtön eladhatók. Változás, hogy bár van pénz, a vásárlók kivárnak, keresik a jó alkalmat

– irányította rá ugyanakkor a figyelmünket a szakértő. Mint mondta, nincs garancia arra, hogy meghirdetnek egy lakást négyzetméterenként 2500 euróért, azt el is tudják adni, viszont ha engednének az árból, 2000 euróért rögtön megvennék. A döntések Bónis szerint nem feltétlenül logikusak, nem lehet párhuzamot vonni a bérelhetőség, illetve az ingatlanár között, ugyanis a bérpiac nem emelkedett, stagnál, az ingatlanárak mégis emelkednek.

„A vásárlók már nem számítanak arra, hogy a befektetés 15 év alatt megtérül, nem zavarja őket, ha 20–25 év alatt nyerik vissza az ingatlan árát” – mutatott rá Bónis Endre, aki úgy véli, mivel rengeteg vállalkozás ráfizetett erre a válságra, sokan azt gondolják az ingatlan lesz a legstabilabb befektetés, az ingatlanban biztonságban lesz a pénzük. Ez lehet a következő válság előjele, de amíg van pénz, addig pörög a piac – fogalmazott az ingatlanpiaci szakember.

Ma már jobban számít a külcsín

Azt is kiemelte ugyanakkor, hogy sok régi ingatlant próbálnak értékesíteni, ám ezen a téren is történt változás, a vásárlók „megnyugatiasodtak”: ha fel van újítva a lakás, akkor pillanatok alatt elkel, akár feláron is, de ha le van pusztulva, akkor már csak a befektetőket érdekli, akik viszont soha nem fizetik ki a piaci árat. „Többet adnak az emberek a külcsínre, azt nézik, hogy van felöltöztetve az ingatlan, kevésbé azt, hogy milyen zónában van, hány négyzetméter, hová néznek az ablakok. Így ha valaki most a piacra dob egy modern, felújított lakást, nagyobb eséllyel adja el, mint egy lerobbant lakást, amit inkább befektetők vesznek meg azzal a céllal, hogy felújítsák és továbbadják” – részletezte Bónis Endre. Arra is kitért, hogy

egyre nagyobb a kereslet a magánházak, a Kolozsvártól távolabb eső falvak iránt.

Azonban ez csak időleges fellendülés, hiszen amióta egy-két hete visszaállt az élet Kolozsváron, érződik, hogy egyre nehezebb bejutni a városba Szászfenesről vagy Apahidáról.
Az új építésű ingatlanok ugyanakkor mágnesként vonzzák a vásárlókat, ahogy megjelenik valami a piacon, akár még tervezés szakaszában is megveszik. Ez esetben nem a pillanatnyi haszon vezérli a vásárlókat, hanem a hosszú távú jó befektetés reménye. Bónis Endre felhívta a figyelmet, hogy a helyzet képlékeny, változik, gyorsan dőlnek meg az elméletek.

Fotó: Korter.ro

Nagyvárad a figyelem középpontjában

Nem tart az ingatlanpiac össze­omlásától György-Csáki István, a nagyváradi Imobihor in­gatlan­ügynökség vezetője sem. Lapunknak elmondta, az adásvételek száma Bihar megyében is stabil, nincsenek nagy hullámzások. „Biztonságot jelent az ingatlanpiacon, hogy a bankok zökkenőmentesen finanszírozzák a hitelszerződéseket, nem érkeznek visszajelzések, hogy késleltetik, vagy visszautasítják a kéréseket, és ettől az ingatlanpiac zavartalanul működik. Leginkább ettől függ az ingatlanpiac helyzete. Ha egyszer a pénzintézetek szigorítanak, nem adnak hitelt, rövid időn belül összeomolhat a piac, ám egyelőre nincsenek erre utaló jelek” – húzta alá György-Csáki István.

Beszélt ugyanakkor arról is, hogy a befektetők más megyékből is érdeklődnek, olyan telkeket keresnek Nagyváradon, ahová tömbházakat, társasházakat lehet építeni, a beruházások pedig tovább pörgetik a piacot. „Nagyvárad ebből a szempontból még mindig jobb helyzetben van, mint a közeli nagyvárosok,

a telekárak még megfizethető kategóriába vannak, a város nem is annyira kiaknázott, mint Kolozsvár vagy Temesvár”

– ecsetelte a szakember. Hozzátette azonban: lassan már érzékelhető, hogy telítődik a piac, már nincsenek jó helyen beépíthető telkek.

„Minimális mértékben nőtt a kereslet, és csökkent a kínálat, de még mindig kiegyensúlyozott az arány, hiszen folyamatosan vannak újabb befektetések, ingatlanfejlesztések” – fejtette ki a vállalkozó. Kérdésünkre arról számolt be, hogy a tranzakciók vegyesen alakulnak, keresnek üres telket, amelyre később házat építenek, vásárolnak magánházat, régi és új tömbházlakásokat, a városban és a környező településeken is. Az árak pedig folyamatosan, de csak enyhén növekednek, a 2–3 százalékos drágulás pedig még nem befolyásolja a vásárlókedvet.

Fotó: Pixabay.com

Körültekintően vásárolnak Székelyföldön

Teljesen kiegyensúlyozott piacról számolt be megkeresésünkre Szabó Lehel, a csíkszeredai Well Ingatlanügynökség vezetője is. Mint részletezte, az árak nem emelkednek, de nem is csökkennek, az eladásokban nincsenek fennakadások, a székelyföldi ingatlanpiacon nincs semmi rend­ellenesség, nincsenek veszélyre utaló jelek. „Szép lassan zajlanak a tranzakciók, nem éreztünk semmilyen drasztikus változást, ami az ingatlanpiacot kibillentené a megszokott mederből” – mondta Szabó Lehel.

Emlékeztetett, évek óta megszokott módon a térség minden városában nagyobb a kereslet, mint a kínálat.

Minden típusú ingatlant keresnek és vásárolnak, telket, magánházat, tömbházlakást is. Az árak enyhén emelkednek, de a drágulás itt sem jelentős, inkább az a jellemző, hogy az árak stagnálnak.

Szabó Lehel rámutatott, az egyetlen tapasztalható változás, hogy az emberek óvatosabbak, körültekintőbben vásárolnak, mint eddig. „Több eladó ingatlant megnéznek, nem ugranak egyből fejest a vásárba. Egy-egy ingatlan iránt általában három-négy vásárló is komolyan érdeklődik, míg végül az egyikkel nyélbe ütjük a vásárt. Az ingatlanközvetítőknek most már jobban meg kell lovagolniuk az üzletet, ritkán fordul elő, hogy egyik nap megnézik az eladásra kínált ingatlant, és a következő napon már meg is kötik a szerződést” – összegzett Szabó Lehel.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport