Nem szűnik a viharos időjárás, Mehedinţi megyében halálos áldozatot követelt a villámlás

Krónika 2018. június 14., 12:04 utolsó módosítás: 2018. június 14., 12:05

Fákat döntött ki és háztetőket sodort le a vihar az ország déli és délnyugati régióiban. Két személyt villámcsapás sújtott.

Fotó: Pinti Attila

Az Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint a Mehedinţi megyei Obîrşia Cloşani község közelében, egy esztenán villám csapott egy férfibe és egy nőbe. A 66 éves asszonyt az arámabányai  kórházba szállították, a 78 éves férfi viszont életét vesztette – közölte Raluca Tîrcă, a Mehedinţi megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője.

Resicabányán földcsuszamlást idézett elő a heves esőzés, a talaj 30 méteren leomlott, tönkretéve egy autómosót. Temesszlatinán negyven gazdaságot elöntött a víz, Borlón három személyt ki kellett menekíteni saját otthonukból, mert gazdaságukat elszigetelte az áradás.

Vâlcea megyében több mint 60 fa dőlt ki a viharos erejű szél miatt és 12 ezer háztartás maradt elektromos áram nélkül. Négy háztetőt lesodort a szél, és a villámlások három tüzet okoztak. Dâmboviţa megyében is több fa, valamint egy villanyoszlop is kidőlt a heves szél következtében, a tűzoltóknak kellett közbelépniük a Târgovişte-Bukarest közötti 71-es országútra esett fák eltávolítására.

Gorj megyében szintén több helyen úttestre estek a fák, Târgu-Jiuban egy háztetőt elsodort a szél.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat