avatar
Balogh Levente

2023. október 06., 12:07

Merci, monsieur Macron!

Még ha az erdélyi magyar közösség számára rövid távon konkrét eredményekkel nem is jár az, hogy Emmanuel Macron nagyobb mértékű autonómiát ajánlott Korzika számára, a francia elnök mégiscsak jó szolgálatot tett azoknak, akik szerint az itt élő magyarokat is megilleti az önrendelkezés joga.

Az elmúlt időszakban ugyanis az Oroszország által Ukrajna ellen részben az ukrajnai oroszok elleni atrocitások ürügyével megindított területrabló háború miatt úgy tűnt, leáldozott az érdemi kisebbségvédelemről szóló párbeszéd napja, az autonómia ügye pedig végképp lekerült a napirendről.

Az erről szóló diskurzust ugyanis egyrészt a nemzetközi közösség kisebbségi ügyekkel szembeni érdektelensége lehetetlenítette el, másrészt az, hogy egyes román körök – gyakorlatilag a teljes román államapparátus, élén a magyar ügyekben a nyilvánosság előtti hivatalos kommunikációt meghatározó titkosszolgálatokkal – azonnal megpróbálták „putyinizmusnak” bélyegezni a kisebbségi jogköveteléseket, különösen pedig az autonómiát. Érvelésük faék bonyolultságú volt: mivel az oroszok azért támadták meg Ukrajnát, mert ott szerintük nem bántak jól az oroszokkal, mindenki oroszpárti és román területekre fáj a foga, aki szerint Románia rosszul bánik az őshonos, nem román nemzeti közösségekkel, pláne, ha autonómiát akar.

Mindez csak részben alktualizált, 2.0-ás változata azon régi „érveknek”, amelyek az egykori Magyar Autonóm Tartomány példájára mutogatva „sztálinista”, „bolsevik” találmányként próbálták beállítani a területi autonómiát, hogy ezzel tévesszék meg a témában járatlan román nagyközönséget, illetve hogy ugyanazon lendülettel ellenszenvet is keltsenek benne az önrendelkezés minden formájával szemben.

Holott a területi és kulturális autonómiának EU-szerte számos példája van, a dél-tiroli németektől az alandi svédeken át Spanyolországig, ahol az aszimmetrikus regionalizmus jegyében eleve eltérő fokú önrendelkezéssel bíró autonóm közösségekből áll az ország.

Emmanuel Macron francia államfő azzal, hogy most ismét visszahozta a közbeszédbe az autonómia témáját, nagy lépést tett afelé, hogy kihúzza a talajt az ellendrukkerek lába alól.

A francia elnök ugyanis azzal, hogy az Ajaccio és Párizs közötti szembenállás megoldásaként tárta elő javaslatát, egyértelműen ismét legitimálta az autonómia intézményét – nem mintha az önmagában véve bármikor is problémás lett volna.

Gesztusa ugyanis azt jelzi: az önrendelkezés, a területi, illetve ahol ez nem megvalósítható, a személyi elvű autonómia jelenti az egyetlen érdemi megoldást a nemzeti kisebbségek és az adott ország többségi társadalma közötti viszony rendezésére, a feszültség csökkentésére, a konfliktusok és az elszakadási törekvések megelőzésére.

Az, hogy miért épp most állt elő az ötlettel, talán annak tudható be, hogy úgy érzi: eddigi kormányzása alapján nem tűnik úgy, hogy egyéb fontos belpolitikai kérdésben sikerült letennie a névjegyét.

Így, ha már egyéb súlyos ügyeket, a szociális problémákat és a bevándorló hátterű személyek integrációjának kérdését nem sikerült rendezni, legalábbi a régóta rendezetlen korzikai helyzet megoldásával szeretne az ország legnagyobb politikusainak panteonjába bevonulni.

Ám nem is annyira a konkrét ok a fontos, hanem az a tény, hogy Európa – és bizonyos mértékig a világ – egyik vezető hatalmának államfője kiállt az autonómia mellett.

Nem ez az első váratlan megnyilvánulása, ami egész Európára kihathat, hiszen a tajvani válság kapcsán az EU szuverenitásának, stratégiai autonómiájának szükségességét hangoztatta, amikor arról beszélt: Európának nem szabadna az amerikai érdekek miatt konfliktusba keveredni Kínával.

Ami miatt persze kapott is hideget-meleget Washingtontól, illetve az európaiak érdekeit sokadrangúnak tartó globalistáktól, de ez sem változtat a tényen, hogy igaza van.

Ugyanakkor, mint azt már a vezércikk elején is jeleztem, Macron korzikai autonómiaterve még semmilyen rövid távú konkrét eredménnyel nem kecsegtet. Elsősorban azért, mert még azt sem tudni, milyen mértékű önrendelkezésről van szó, és az milyen konkrét lépéseket jelent, milyen változásokat hoz.

Az például nevetséges, hogy a francia elnök a beszámolók szerint nem támogatná, hogy a korzikai nyelv egyenrangú legyen a franciával a korzikai intézményekben – holott ez az egyik leglényegesebb dolog, ami elvárható, és az autonómia egyik legfőbb alappillére.

Abban ugyanakkor bizonyosak lehetünk, hogy Romániában az illetékesek kényelmetlenül fészkelődni kezdtek a francia elnök bejelentése után. Hiszen az őshonos nemzeti közösségek erőszakos asszimilálásában, az állampolgári nemzet koncepciójának kíméletlen megvalósításában évszázadok óta élen járó Nagy Latin Példakép „árulta el” a szent ügyet, az erős identitású őshonos közösségek helyett legfeljebb, amolyan szükséges rosszként csupán maroknyi, érdemi jogokkal nem rendelkező, a kirakatban mutogatható, ünnepeken népviseletbe öltöző, de amúgy románul beszélő közösségekkel tarkított többségi nemzetállam vágyálmát.

Ilyen körülmények között már nehezebben fognak az autonómia elleni „érvek”, bár abban biztosak lehetünk, hogy a bukaresti illetékesek nem akarnak könnyen engedni. Hiszen Koszovó példáján is láthatjuk: hiába támogatja és ismeri el a nemzetközi közösség jelentős része az egykori szerb tartomány önállóságát, a saját őshonos kisebbségeitől rettegő Románia még úgy sem hajlandó elismerni, hogy erre a Bukarest számára legfőbb igazodási pontnak számító Egyesült Államok azóta is kapacitálja. Na meg annak ellenére sem, hogy amúgy 1918 és 1920 között Erdélyt hasonló körülmények között szakították el Magyarországtól, mint ahogy Koszovó függetlenné vált Szerbiától.

Ezen példa alapján vélhetően az illetékes intézmények irodáiban már dolgoznak az „érveken”, miért nem lehet Romániában példa az autonómia leendő korzikai vagy bármilyen más formája.

Ám a jelenlegi és leendő nehézségek és buktatók ellenére azért mégis köszönetet mondhatunk Macronnak, amiért ismét legitim témává tette az autonómia ügyét, ami az erdélyi magyar közösség számára is ismét aktuálissá teszi az önrendelkezés követelését.

Már persze ha egyáltalán van igény az autonómiára, és van olyan magyar párt, amely hajlandó nyíltan és egyértelműen felvállalni az autonómia ügyét.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Két Nobel-díjjal gazdagodott a nemzet
Ábrám Zoltán 2023. október 04., szerda

Két Nobel-díjjal gazdagodott a nemzet

„Ami kétségtelenül közös a magyar, Magyarországon született Nobel-díjasokban: a tudásukat a magyar kultúrából merítették, de a kedvezőbb szakmai, politikai körülmények miatt mindannyian elvándoroltak szülőhelyükről”.

Előretörő szélsőséges erők Romániában
Balogh Levente 2023. szeptember 29., péntek

Előretörő szélsőséges erők Romániában

Aggasztó adat: Romániában a 25 százalékot közelíti a szélsőjobboldalinak tekinthető pártok támogatottsága.

A nagyvárosokba költöző magyar is hiányzik valahonnan
Makkay József 2023. szeptember 26., kedd

A nagyvárosokba költöző magyar is hiányzik valahonnan

A 2021-es népszámlálás szerinti apadásunkat akkor érti meg az ember, ha bepillant az erdélyi nagyvárosoktól távolabbi falvak egyházi anyakönyvébe. Ilyenkor döbben rá, hogy mekkora negatív különbség van a születések és az elhalálozások száma között.

Schengen, az OMV és a román érdekérvényesítés
Balogh Levente 2023. szeptember 22., péntek

Schengen, az OMV és a román érdekérvényesítés

Amilyen a Grüss Gott, olyan a fogadjisten – ezt tapasztalhatta meg az osztrák OMV, illetve közvetve az osztrák kormány is az olaj- és gázipari konszern és a román kormányfő közötti egyeztetés során.

Legdrágább kincsünk a gyermek. Családi találkozó Miskolctapolcán
-- Külsős szerző -- 2023. szeptember 20., szerda

Legdrágább kincsünk a gyermek. Családi találkozó Miskolctapolcán

A híres üdülőhely szállodájának főbejárata fölött családi címert ábrázoló zászlók közé kifeszített molinón ez a felirat volt olvasható szeptember 15-17. között: Komoróczy Családi Nap 1923 – 2023.

Apák felelőssége
Rostás Szabolcs 2023. szeptember 05., kedd

Apák felelőssége

Még ha nem is állhat mindig mellette, egy szülő nem bújhat az ujja mögé, azt állítva, nem tehet arról, hogy csemetéje alkoholizál, kábítószert fogyaszt – ráadásul ezzel egy időben még volán mögé is ül.

Bombák földjén
Balogh Levente 2023. szeptember 01., péntek

Bombák földjén

Időzített bombák ketyegnek Románia településein, a lakóingatlanok közvetlen közelében – erre kellett rádöbbennünk a halálos áldozatokat és több tucatnyi sérültet követelő dél-romániai gáztöltőállomás-robbanás nyomán.

„Jóléti” drogproblémák
Balogh Levente 2023. augusztus 25., péntek

„Jóléti” drogproblémák

Ahogy az a Colectiv-ügy és a sorozatos kórháztüzek esetében is történt, most a kábítószer-fogyasztás ügyében is tragédiának kellett bekövetkeznie ahhoz, hogy ráirányítsa a figyelmet: Romániában adófizető polgárok élete folyamatosan veszélyben van.

Válságkezelés koalíciós háborúskodással
Balogh Levente 2023. augusztus 18., péntek

Válságkezelés koalíciós háborúskodással

Lehetetlen küldetést próbálnak teljesíteni a bukaresti kormánypártok: úgy szeretnék befoltozni az állami költségvetésen tátongó óriási lyukat, hogy a lehető legkevesebb fájdalmas megszorítást kelljen meglépniük.

Amerika, a vízumfegyver és a külhoni magyarok
Balogh Levente 2023. augusztus 11., péntek

Amerika, a vízumfegyver és a külhoni magyarok

Miközben Kína ellen gazdasági hidegháborúba bonyolódik, Oroszország ellen pedig Ukrajnában forró proxyháborút vív, az Egyesült Államok arra is tudott időt szakítani, hogy Magyarországot – illetve az összes magyar állampolgárt – vegzálja.

Vélemény
avatar
Balogh Levente: Előretörő szélsőséges erők Romániában

Aggasztó adat: Romániában a 25 százalékot közelíti a szélsőjobboldalinak tekinthető pártok ...

avatar
Makkay József: A nagyvárosokba költöző magyar is hiányzik valahonnan

A 2021-es népszámlálás szerinti apadásunkat akkor érti meg az ember, ha bepillant az erdélyi nagyvárosoktól ...

avatar
Balogh Levente: Schengen, az OMV és a román érdekérvényesítés

Amilyen a Grüss Gott, olyan a fogadjisten – ezt tapasztalhatta meg az osztrák OMV, illetve közvetve az osztrák kormány ...

Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport