Balogh Levente 2019. augusztus 16., péntek

Egy frusztrációkra épülő ország és hősei

Újabb, a magyar–román viszonyban és Közép-Európa történetében dicstelen szerepet játszó román személyiség érdemelte ki azt a kegyet, hogy szobra állhasson Erdélyben, konkrétan annak fővárosában.

Balogh Levente 2019. augusztus 13., kedd

Több száz román turista rekedt egy görög szigeten, ahol erdőtüzek pusztítanak

Mintegy 1500 külföldi turista – köztük több szár román állampolgár – rekedt az észak-görögországi Szamothraké szigetén, ahol erdőtüzek törtek ki, a kompok pedig elromlottak.

Balogh Levente 2019. augusztus 13., kedd

Washington jóindulatát keresi Bukarest – Barabás T. János elemző a Trump–Johannis-találkozó hátteréről

Az Egyesült Államok érdekeinek érvényesítéséhez a térségben szüksége van Romániára, amely ezt kihasználja saját céljai megvalósítására – fejtette ki a Krónikának Barabás T. János elemző a közelgő Trump–Johannis-találkozó kapcsán.

Balogh Levente 2019. augusztus 12., hétfő

Visszakapja régi arculatát: kezdődhet a nagyváradi városháza felújítása

Augusztus 20-a után elkezdődhet a nagyváradi városháza felújítása – közölte hétfőn a város önkormányzata.

 

Balogh Levente 2019. augusztus 09., péntek

Román csendőrség díjat az UEFA-nak!

Elöljáróban leszögezném: ha rajtam múlna, és ezt az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szabályai lehetővé tennék, sem a Honvédet, sem a Craiovát nem engedtem volna tovább az Európa Liga selejtezőjének harmadik körébe.

Balogh Levente 2019. augusztus 08., csütörtök

Liviu Dragnea megóvta a börtönből Viorica Dăncilă PSD-pártelnökké választását

Óvást nyújtott be Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) jogerősen elítélt, és büntetését a rahovai börtönben töltő volt elnöke az új pártvezető, Viorica Dăncilă megválasztása ellen.

Balogh Levente 2019. augusztus 07., szerda

Sokan lennének „bankárok” – Egy felmérés szerint álláskeresési lázban ég Románia

Bankban dolgozna a romániai álláskeresők legnagyobb hányada egy felmérés alapján, amely szerint júliusban jelentős mértékben nőtt a munkát keresők száma.

Balogh Levente 2019. augusztus 07., szerda

Ügyészség: nem erőszakolták meg a vérző galaci lányt, akit a rendőrök tétlenül bámultak

Nem erőszakolták meg azt a 14 éves lányt, akinek az ügye azt követően vált országosan ismertté, hogy fölkerült az egyik közösségi oldalra egy videó, amelyen az látható, hogy vér borította lábszárral áll Galacon egy út szélén, miközben két rendőr nem hajlandó kiszállni az autójából, hogy segítsen ra

Balogh Levente 2019. augusztus 07., szerda

Trump ismét Washingtonba hívta Johannist a „korrektség és kölcsönösség” jegyében

Augusztus 20-án Washingtonban ismét találkozik egymással Donald Trump amerikai és Klaus Johannis román elnök -– közölte a román államfői hivatal.

Balogh Levente 2019. augusztus 06., kedd

Tovább vizsgálják a caracali rém otthonát – A miniszter szerint „nagy lépésekkel” halad előre a nyomozás

Ötödik napja zajlik a két tizenéves lány elrablását, megerőszakolását és meggyilkolását is bevalló 66 éves caracali férfi, Gheorghe Dincă háza és a környék átkutatása. Kedden elkezdték a férfi három telefonjának informatikai átvizsgálását.

Balogh Levente 2019. augusztus 05., hétfő

Újabb román rendőrbotrány: fegyelmi eljárás indult két galaci rendőr ellen, miután nem segítettek egy vérző lánynak

Újabb, a rendőrséggel kapcsolatos botrány robbant ki: fegyelmi eljárás indult két galaci rendőr ellen, mivel nem szálltak ki járőrkocsijukból, hogy segítsenek egy vérző, 14 éves lánynak.

Balogh Levente 2019. augusztus 02., péntek

Politikai szekták és zenei safe space-ek

Ha valaki konzervatív, akkor nem hallgathat liberális – vagy annak mondott – előadókat, illetve ha valaki liberális, akkor nem zenélhet konzervatív – vagy annak mondott – közönség előtt.

Balogh Levente 2019. augusztus 01., csütörtök

Caracali tragédia: felfüggesztették tisztségéből a házkutatást hátráltató ügyészt

Felfüggesztették tisztségéből azt az ügyészt, aki múlt pénteken hátráltatta a 15 éves Alexandra Măceşanu elrablásával gyanúsított férfi házának átkutatását

Balogh Levente 2019. augusztus 01., csütörtök

„Visszabukott” a határrendészet élére a caracali ügy miatt leváltott Buda

Ioan Buda nem végleges kinevezéssel állt az országos rendőr-főkapitányság élén, csupán meghatalmazott főkapitányként – jelentette ki csütörtökön Mihai Fifor  belügyminiszter annak kapcsán, hogy caracali ügy miatt menesztett Buda a határrendészet élére került.

Balogh Levente 2019. július 31., szerda

Új nyomon keresték Alexandrát – Az ügyben eljáró hatóságok szerint nincs egyértelmű bizonyíték a két lány meggyilkolására

Alaposan átfésülték szerdán a rendőrök Caracal elhagyatott ingatlanjait, miután olyan információt kaptak, hogy az állítólag meggyilkolt 15 éves lány, Alexandra mégis életben lehet.

Balogh Levente 2019. július 30., kedd

Együtt. De hogyan?

A 30. jubileumi Tusványos egyik legfontosabb hozadéka a magyar pártok és szervezetek közötti megállapodás, amelynek értelmében tervet dolgoznak ki az operatív együttműködésről a következő két évben.