Balogh Levente 2019. december 13., péntek

Megkésett csillaghullás

Amennyire indokolt, legalább annyira elkésett Klaus Johannis államfő döntése, amellyel visszavonta az állami kitüntetéseket mindazoktól, akiket jogerősen elítéltek valamilyen bűncselekmény miatt.

Balogh Levente 2019. december 12., csütörtök

Böcskei: nem tudni, mikor várható Jakubinyi utódjának bejelentése

Nem lehet előre tudni, mikor jelentik be az új gyulafehérvári érsek személyét, az időpont a Vatikán döntésén múlik – jelentette ki a Krónikának csütörtökön Böcskei László.

Balogh Levente 2019. december 12., csütörtök

Fékezi a magyar-román együttműködést a bukaresti külügy? – Kelemen Hunor a gazdaságfejlesztési programról

A román külügyi apparátus egy részéről a magyar–román viszonyrendszerrel kapcsolatos fenntartásokban látja Kelemen Hunor RMDSZ-elnök annak az okát, hogy az utóbbi időben a román diplomácia bírálni kezdte a Magyarország által útjára indított erdélyi gazdaságfejlesztési programot.

Balogh Levente 2019. december 09., hétfő

A PSD még idén megbuktathatja a kormányt az RMDSZ támogatásával

A Szociáldemokrata Párt (PSD) nem zárja ki, hogy még idén bizalmatlansági indítványt nyújtson be a kormány ellen – jelentette be Marcel Ciolacu, a nemrég ellenzékbe szorult párt ügyvivő elnöke.

Balogh Levente 2019. december 06., péntek

Román Trianon-komplexus

Bár talán joggal vádolják sokan azzal a világtörténelem egyik legigazságtalanabb és legkárosabb diktátumát elszenvedő magyarokat, hogy Trianon-komplexusban szenvednek, a jelek szerint a diktátum nyertesének számító románok körében legalább olyan mértékű Trianon-komplexus tapasztalható, mint a magyarokéban.

Balogh Levente 2019. december 03., kedd

Sínen az amnesztia eltörlése: a képviselőház jogi bizottsága elfogadta a bűnözők kedvezményeinek megvonását

Miközben az alsóház jogi bizottsága már el is fogadta az elítéltek kedvezményes szabadlábra helyezését lehetővé tevő törvény eltörlését, a kormány arra készül, hogy felszámolja az ügyészeket vizsgáló ügyészséget és állítsa vissza a kétfordulós polgármester-választást.<

Balogh Levente 2019. december 03., kedd

Átment a román parlament szakbizottságán a magyarokat sértő „Trianon-ünnep”

Újabb magyarellenes törvénytervezet kapott zöld jelzést a parlamentben: a képviselőház közigazgatási bizottsága kedden kedvezően véleményezte azt a kezdeményezést, amely román nemzeti ünneppé tenné június 4-ét, a trianoni békediktátum aláírásának évfordulóját.

Balogh Levente 2019. december 03., kedd

Párbeszéd, bizalom, megbékélés? Most nem aktuális

Fontos lenne a magyar-román párbeszéd megteremtése, illetve a két nemzet közötti bizalmatlanság felszámolása – fogalmazták meg az elmúlt hétvégén két magyar-román fórumon is.

Balogh Levente 2019. december 02., hétfő

RMDSZ: hiba volt megszavazni az elítéltek idő előtti szabadulását lehetővé tevő törvényt

Nem döntött jól az RMDSZ, amikor megszavazta a jogszabályt, amely lehetővé teszi a veszélyes bűnözők idő előtti szabadlábra helyezését – ismerte be Korodi Attila képviselőházi frakcióvezető. A kormány felelősségvállalással fogadtatná el a törvény módosítását.

Balogh Levente 2019. december 02., hétfő

Az 1918-as egyesülés megvalósítóit méltatta Johannis

Aktuálpolitikai vonatkozásoktól sem mentesen emlékezett meg Klaus Johannis államfő a december elsejei román nemzeti ünnepről az évforduló után egy nappal megtartott ünnepi ülésen a parlamentben.

Balogh Levente 2019. november 29., péntek

Több mint 70 millió lejt költöttek kampányra az elnökjelöltek

Több mint 72 millió lejt költött el a 14 államfőjelölt az elnökválasztás első és második fordulójában – derül ki az Állandó Választási Hatóság (AEP) által nyilvánosságra hozott adatokból, ám a legnagyobb összegből nem a második fordulóba jutott jelöltek valamelyike gazdálkodhatott.

Balogh Levente 2019. november 29., péntek

Félrelökött magyar békejobb

Románia továbbra is nemzetbiztonsági kockázatként tekint a mintegy 1,2 milliós erdélyi, partiumi és bánsági magyar közösségre, illetve minden, a magyarok megmaradását és gyarapodását előmozdító intézkedésre.

Balogh Levente 2019. november 28., csütörtök

Az RMDSZ kételkedik az államfő által javasolt előrehozott választás megvalósulásában

Bár Klaus Johannis államfő előre hozott választásokat szeretne, az RMDSZ nem hiszi, hogy azok kiírásáról sikerül megállapodniuk a parlamenti pártoknak.

Balogh Levente 2019. november 23., szombat

Nincs kisebbik rossz

A PSD nélküli második fordulót mozgalmat meghirdető politikusok erőfeszítései ellenére vasárnap megismétlődik az öt évvel ezelőtti felállás: az elnökválasztás második körében a Nemzeti Liberális Párt (PNL) jelöltje csap össze a Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselőjével.

Balogh Levente 2019. november 23., szombat

Lefutottnak tűnő verseny: sokan Johannis újabb diadalára számítanak az elnökválasztás előtt

Vasárnap rendezik az elnökválasztás második fordulóját, amelyen Klaus Johannis hivatalban levő államfő méri össze az erejét Viorica Dăncilă szociáldemokrata pártelnökkel.

Balogh Levente 2019. november 19., kedd

Budapesti magyarellenesség

Azért túl szép lett volna, hogy 2019 novemberében már csak rossz emlék legyen a Demokratikus Koalíció (DK) nevű párt, amelynek jórészt abban merült ki a tevékenysége, hogy a határon túli magyarok ellen uszította az anyaország polgárait.