A Bagossy Brothers zenekaré a legszebb erdélyi magyar dal

Krónika 2015. november 16., 17:22

Kiosztották a Legszebb Erdélyi Magyar Dal pályázat díjait a hét végén a kolozsvári Bulgakov Irodalmi Kávéházban.

A szeptember végén lezárult pályázatra 23 zenekar 46 dala érkezett be, ebből választotta ki a zsűri – André Ferenc slammer, Balázs Imre József irodalmár és Zilahi Csaba rádiós műsorvezető – a legjobb hat dalt.

A Legszebb Erdélyi Magyar Dal 2015 cím birtokosa a Bagossy Brothers Elviszlek című száma lett. Különdíjat nyert a Kevin and the Roots Tépőzárási pánik, ötödik helyezett a Mercedes Band Hamu a szélben, negyedik helyezett pedig az Ego Sum Band Tata című száma lett. A dobogóra harmadik helyezettként a Dzsesztán Varázsének című száma, második helyezettként a Stereogám Neked adom című dala került.

A zenekarok stúdiófelvételeket, tévéelvételeket és fellépéseket nyertek, országhatáron innen és túl. Az estet Miklós Gyuri, a Gitár East Egyesület elnöke nyitotta Cseh Tamás Kéne egy dal című számával, ezt követően a rendezvény projektmenedzsere, Pál Ferenc köszöntötte a résztvevőket, bemutatta a pályázat születését és folyamatát.

A gálát követően közös zenélést tartottak: zsűritagok, partnerek, támogatók, résztvevők, zenekarok és szervezők énekeltek, zenéltek és táncoltak együtt. A pályázatra beküldött dalok (díjazottak és nem díjazottak egyaránt) és a zsűri értékelése megtekinthető a www.gitarest.ro oldalon.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat