Bede Laura 2020. január 22., szerda

Modern felhangokkal ötvözött oláh cigány zenét hoz Kolozsvárra a Romano Drom

A magyarországi kortárs cigány kultúra egyik legismertebb képviselője lép fel csütörtökön, január 23-án a kolozsvári Atelier kávéházban.

Bede Laura 2020. január 18., szombat

A valóság és képzelet közti halvány határ a Szintaxis új dalában

Másképp mondanánk címmel jelent meg pénteken a marosvásárhelyi Szintaxis zenekar új dala.

Bede Laura 2020. január 16., csütörtök

Európai fesztiváldíjat nyert a bonchidai Electric Castle és a kolozsvári Jazz in the Park

Európai szinten a legjobb közepes méretű fesztiválnak (Best Medium-Sized Festival) választották szerda este a bonchidai Electric Castle-t, a legjobb kis fesztivál (Best Small Festival) címet pedig a kolozsvári Jazz in the Park kapta.

Bede Laura 2020. január 11., szombat

Erdélyi „tudós diákok” határon túli versenyen – Hétköznapi problémákra kínálnak új megoldásokat a kolozsvári fiatalok

A levegőszennyezés káros hatásaira, valamint a tudatos gyógyszerfogyasztásra szeretnék felhívni a figyelmet azok a kolozsvári középiskolások, akik részt vesznek a magyarországi ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató versenyen.

Bede Laura 2020. január 09., csütörtök

Daciával vitte el a szatmári zászlókat a Föld leghidegebb településére a magyar házaspár

Bertici Attila és felesége, Kinga csütörtökön délben elérte a Föld leghidegebb pontját, a szibériai Ojmjakont, ahol mínusz 52 fok várta őket.

Bede Laura 2019. december 30., hétfő

Szilveszteri menü: komédiakavalkád, világhírű operett székelyföldi és partiumi színpadokon

Nagy sikerű előadásokat visznek színre az év utolsó napjaiban a magyar társulatok: Székelyudvarhelyen, Marosvásárhelyen, Szatmárnémetiben, Nagyváradon és Sepsiszentgyörgyön is ígéretes produkciókkal várják a közönséget hétfőn és kedden este.

Bede Laura 2019. december 29., vasárnap

„A tánc burkot képez körülöttem, önmagam lehetek” – A szatmári Illyés Beny a táncolás öröméről, közösségteremtő erejéről

A salsa „világnyelvnek” tekinthető, és a különböző stílusok úgymond tájszólások – vallja Illyés Beny kétszeres országos salsa szóló bajnok. A szatmárnémeti születésű, a kincses városban oktató táncos-informatikus a versenyekről, a szakma szépségeiről és nehézségeiről, önkifejezéséről besz&a

Bede Laura 2019. december 25., szerda

Rendszerváltó harmincasok – Böjte Csaba az 1989-es eseményekről, arról, hogy hálás azoknak, akik mertek álmodni

Hálás, hogy megtapasztalhatta 1989 decemberében a tömény eufóriát, szabadságérzést, és hálás azoknak az embereknek, akik harminc évvel ezelőtt mertek álmodni – mondta el a Krónika megkeresésére Böjte Csaba ferences szerzetes.

Bede Laura 2019. december 21., szombat

Identitásmegőrzés: örmény állami kitüntetésben részesült Sebesi Karen Attila kolozsvári újságíró

Az örmény–román baráti kapcsolatok megerősítésében és fejlesztésében való jelentős hozzájárulásáért, valamint az örmény identitás megőrzéséért Armen Szargszján, Örményország államfője állami kitüntetést adományozott Sebesi Karen Attila kolozsvári újságírónak.

Bede Laura 2019. december 20., péntek

„Segédmancsot” nyújt a román rendőrségnek Teba, Bandi Zoltán gyilkosfogó kutyája

Gyilkossági ügyek megoldásában, rablók előkerítésében játszik meghatározó szerepet Teba, a Máramaros megyei rendőrség nyomkövető kutyája. A koromfekete németjuhász kiképzője, Bandi Zoltán rendőrügynök a sikeres bevetésekről, kitüntetésekről beszélt lapunknak.

Bede Laura 2019. december 16., hétfő

Komatálprogram indul a hathetes gyermekágyi időszak megkönnyítésére

A komatálprogram legfontosabb célja, hogy közösségépítő folyamatot indítson el a Kárpát-medence településein, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a helyben élők tudatosan, együtt készüljenek az újszülött gyermekek érkezésére – közölték a kezdeményezők.

Bede Laura 2019. december 13., péntek

Jótékonysági est Nagyszalontán a kis Noel, illetve a gyermekotthon lakóinak megsegítéséért

Karácsony közeledtével ismét összefogásra szólítják az adakozó családokat Nagyszalontán.

Bede Laura 2019. december 11., szerda

Erdélybe látogatnak A Mancs őrjárat kutyusai

Különleges színházi élményt nyújt a gyerekeknek A Mancs őrjárat Live! „A Mentőfutam” című zenés előadás, amelyet Sepsiszentgyörgyön első alkalommal januárban tekinthet meg a magyar és román ajkú közönség.

Bede Laura 2019. december 11., szerda

Karácsonyvarázs a Károlyi-kastélyban

Földes László Hobo Ady-estjével, hangversennyel, gyermekműsorokkal várják az érdeklődőket Nagykárolyban, a december 21-ig tartó Karácsony varázsa fesztiválon.

Bede Laura 2019. december 10., kedd

Kolozsváron csap a húrok közé a legendás Deep Purple együttes

A kincses városi BT Arénában lép színpadra ma este a Deep Purple brit hard rock együttes. A stílus egyik legismertebb és legnagyobb hatású zenekara, amelyet sokan a Led Zeppelin és a Black Sabbath mellett a heavy metal előfutárának tartanak, bár a zenészek sosem nyilvánították magukat heavy metal együttesnek.

Bede Laura 2019. december 08., vasárnap

Lehet etetni az énekesmadarakat, de csak kellő odafigyeléssel

Elkezdődött az énekesmadár-etetési időszak fő szezonja, amely az országban az első őszi fagyok beköszöntétől márciusig tart. Az etetők madárforgalma a tél keménységétől, a hótakaró vastagságától és tartósságától függ.