Programkavalkád a Kolozsvári Ünnepi Könyvhéten

Krónika 2017. május 11., 23:27 utolsó módosítás: 2017. május 12., 13:05

Megnyílt a 7. alkalommal szervezett ünnepi könyvhét a kolozsvári Fogoly utcában csütörtök délután, az irodalmat, könyvkultúrát népszerűsítő rendezvénysorozat vasárnapig várja az érdeklődőket.

Fotó: Bethlendi Tamás

A közönség nemcsak a könyvesstandok kínálatából válogathat, de író-olvasó találkozók, konferenciák, könyvbemutatók, koncertek, színházi előadások, irodalmi estek is szerepelnek a programban.

Az RMDSZ a Romániai Magyar Könyves Céh, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által szervezett rendezvényen a kétszáz éve született Arany Jánosról, az 50 éve elhunyt Áprily Lajosról, valamint a 130 éve született Kassák Lajosról is megemlékeznek.

A várfal melletti sétálóutcában állították fel a könyvhétre bejelentkezett 25 könyvkiadó és könyvterjesztő sátrát és a rendezvény színpadát is. A rendezvény vasárnap délután a Hangzó csoda című közösségi versmondással ér véget, amelyen Arany János költeményeit szavalják a résztvevők.

Aranyra, Áprilyra, Kassákra is emlékeznek a Kolozsvári Ünnepi Könyvhéten
Kolozsvár idén 7. alkalommal ad otthont az ünnepi könyvhétnek: a kincses város központi színhelyén, a Fogoly utcában május 11–14. között ünneplik a magyar könyv szerzőit és közönségét.
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat