Orbán Viktor: nem kell a multikulti

Hírösszefoglaló 2015. február 05., 17:00

Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel közölt interjút csütörtökön a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lap „Nem akarunk multikulturális társadalmat” címmel.

A kormányfő arra a kérdésre, megszólítva érezte-e magát, amikor Angela Merkel német kancellár Budapesten arról beszélt, hogy óvatosan kell bánni a nagy többséggel, a politikai ellenfél pedig nem ellenség, és a civil szervezetek nem külföldi ügynökök akkor sem, ha külföldről finanszírozzák őket, elmondta, lassan tíz éve dolgozik miniszterelnökként, és tapasztalatai egyeznek a kancellár tapasztalataival.

Vlagyimir Putyin orosz elnök közelgő budapesti látogatásával kapcsolatban kiemelte, hogy a jelenlegi „konkrét és komoly” ellentétektől függetlenül kulcskérdés Oroszország és Európa együttműködése.
Európai, és így magyar érdek is az orosz nyersanyagok és energia „beépítése az európai gazdaságba kölcsönösen előnyös formában”, és ha ez nem történik meg, akkor „két nagy, feltörekvő hatalom inasa leszünk” – fejtette ki a miniszterelnök.    

A kormányfő a bevándorlásról elmondta, hogy a kultúrák együttélése hatalmas feladat és kockázatos, különösen, amikor az iszlámról és a kereszténységről van szó. Magyarország nem vállalta ezt a kockázatot, és a jövőben sem vállalja – tette hozzá. Hangsúlyozta: Magyarország tiszteletben tartja, hogy Franciaország vagy Németország más úton jár, de joggal várja el, hogy tiszteletben tartsák a magyar döntést is.

„Nem akarunk multikulturális társadalmat” – jelentette ki Orbán Viktor. Az uniós menekültügyi szabályozásról azt mondta, hogy az „laza, ésszerűtlen és visszaélésekre ösztönöz”. Aki politikai menekültnek mondja magát, azt annak is kell tekinteni és „nem lehet illegális határátlépőként kezelni”. Egy ilyen személy szabadon mozoghat, és így is tesz, „de azt hiszem, az osztrákoknak vagy a németeknek előbb vagy utóbb elegük lesz ebből” – mondta a kormányfő.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat