Újratervezésre szorul a turizmus – válaszút előtt az európai uniós pénzekből létrehozott idegenforgalmi információs irodák

Bíró Blanka , Dósa Ildikó 2018. augusztus 23., 12:15

Országszerte több száz turisztikai információs irodát hoztak létre az önkormányzatok az elmúlt években európai uniós pályázatokból. Szerződésben vállalták, hogy öt évig működtetik ezeket, a kötelezettség lejárta után most eldönthetik, miként hasznosítják az új vagy felújított ingatlanokat, vállalják-e tovább az irodák működtetését. A szakemberek szerint megfontolandó a létesítmények átszervezése.

Újratervezésre szorul a turizmus – válaszút előtt az európai uniós pénzekből létrehozott idegenforgalmi információs irodák
galéria
Hogyan tovább? Sok település tovább működtetné az EU-s pénzekből létrehozott turisztikai információs irodákat, ám szakértők szerint nem mindenhol érdemes Fotó: Barabás Ákos

Újra kell gondolni a Krónika által megszólaltatott idegenforgalmi szakemberek szerint az elmúlt években számos településen létrehozott turisztikai információs irodák szerepét, célját, vidéken pedig nem feltétlenül kell ragaszkodni további működtetésükhöz, lehet „értelmesebb” célt is találni az ingatlannak.

Azokról az információs irodákról van szó, amelyek néhány évvel ezelőtt gombamód kezdtek kinőni Románia számos településén, miután európai uniós pályázatot írtak ki létrehozásukra. Azóta sok vita tárgyát képezték, hiszen

olyan falvakon is létesítettek ilyen központokat, ahol ritkább a turista, mint a fehér holló, ráadásul csatornázás vagy aszfaltos út sincs.

Máshol az volt az érv ellenük, hogy teljesen hiábavalóak, hiszen éppen hétvégén nem tartanak nyitva, amikor nagyobb az esély arra, hogy valaki betévedjen. Most viszont lehetőség nyílik arra, hogy az önkormányzatok újratervezzenek, mivel sok helyen kezd lejárni az az ötéves határidő, ameddig szerződésben vállalták működtetésüket.

Bezárni vagy megtartani?

Hargita megyében például közel húsz turisztikai információs irodát hoztak létre az elmúlt néhány évben. Az önkormányzatok uniós pályázati alapból részben új ingatlanokat építettek, részben pedig értékmegőrzésként régieket újítottak fel. A szerződés öt évre szólt, azt követően akár be is zárhatják az irodákat, azonban ezt az önkormányzatok többsége szeretné elkerülni.

Így van ezzel többek között Szentegyháza, Oroszhegy, Farkaslaka és Kápolnásfalu polgármestere is, akik ragaszkodnak az irodákhoz, a közösségi tér fontos részeként tekintenek azokra, így ha helyenként egy alkalmazottal is, de igyekeznek előteremteni a szükséges bért.

Az öt év Homoródalmás esetében idén járt le, a szűkös költségvetés miatt felvetődött az iroda bezárásának lehetősége.

Luxus nekünk, pedig igény lenne rá. A nyári időszakban az Almási-barlang és a Sóskút miatt elég sok a turista. Az épületben lévő Szabó Gyula-múzeum mindenképpen működni fog. Azonban az iroda sorsa ősszel dől el, az augusztusi költségvetés-kiegészítés függvényében”

– mondta lapcsaládunknak Tikosi László polgármester. Lövétén is lejárt a szerződés, a polgármester szeretné, ha a következő években is működne az iroda, de egyelőre nem tudja, mi lesz jövőre. Hasonló a helyzet Máréfalván is. „Más település jobban profitál az irodából, mint mi. A Székelyföldet népszerűsítjük, nálunk a turisták nem szállnak meg. Lejárt a szerződés, lehet, hogy jövőre nem lesz pénzünk a két alkalmazottat fizetni. Ebben az esetben az épületet valamilyen irodává vagy raktárrá alakítjuk” – közölte Kovács Imre polgármester.

Sok még a tennivaló

Kovászna megyében is általában úgy jöttek létre ezek az irodák, hogy az infrastrukturális pályázatoknál pluszpontot jelentett a létrehozásuk, így az önkormányzatok gondolkodás nélkül betették – emelte ki megkeresésünkre Grüman Róbert, a Kovászna megyei önkormányzat alelnöke. Kifejtette, a vidéki irodákban kevés látogató fordul meg, ám a polgármesterek döntik el, hogy a jövőben mit kezdenek ezekkel. Meglátása szerint a mikrorégiók központjában, tehát a városokban van létjogosultsága ezeknek az irodáknak, hiszen ott nagyobb a turistaforgalom és az érdeklődés.

A Kovászna megyei városok közül Sepsiszentgyörgyön, Kovásznán és Kézdivásárhelyen van iroda, Baróton és Bodzafordulón nincs, ezt próbálják orvosolni.

Az alelnök szerint országos szinten mégis az a legnagyobb gond, hogy ezek az irodák önkormányzati program szerint tartanak nyitva, hétköznap 8-16 óra között, pénteken rövid nap, és hétvégén bezárnak, tehát épp akkor, amikor a turisták igénybe vennék a szolgáltatásaikat.

Sepsiszentgyörgyön a megyei önkormányzat működteti az irodát, itt hétköznap 18 óráig és szombaton is nyitva tartanak. A megoldás az lenne, ha az öt város irodái hálózatban működnének egységes szolgáltatáscsomagot nyújtva. Fontolgatják, hogy ezeket a megyei önkormányzat turisztikai egyesülete működtesse az önkormányzatok által befizetett tagdíjból, így rugalmasabban kezelhetné az alkalmazottak programját, nagyobb mozgástere lenne a tevékenységek kialakításában is. „Egységes arculatot kell kialakítani, az irodákban ajándékboltot kialakítani öt-tíz, a térségre jellemző emléktárggyal. Apró lépésekkel, de ebbe az irányba haladunk” – összegzett Grüman Róbert.

Áttörést jelentene egy székely hálózat

Falvakon nem biztos, hogy van létjogosultsága az irodáknak – vallja hasonlóképpen Horváth Alpár kutató, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem gyergyószentmiklósi kihelyezett tagozatának oktatója. A turisztikai szakember szerint

felvetődik a kérdés, hogy saját pénzből az önkormányzatok létrehozták volna-e ezeket az irodákat, valamint az is, hogy van-e kapacitásuk két alkalmazottat foglalkoztatni, és ők mit tesznek napi nyolc órában.

Felidézte, hogy például Gyergyótekerőpatakon soha nem látta nyitva az irodát, Parajdon pedig, ahol lenne rá igény, mert sok turista megfordul, nincs is ilyen létesítmény. Horváth Alpár úgy látja, az országos jelenség, például Móc-vidéken is gyakori, hogy az iroda eldugott helyen van, vagy nem is működik. Szerinte sok esetben az történt, hogy ha már volt erre a célra EU-s pénz, azt kihasználták abban reménykedve, hogy a felújított ingatlannak majd találnak valamilyen rendeltetést.

Ugyanakkor rámutatott, megfelelő hozzáállással hasznosak lehetnek ezek az irodák, hiszen azokban egyetemet végzett szakemberek tevékenykednek, tanácsokkal segíthetik a helyi gazdákat, kulturális rendezvényeket szerveznek, honlapot működtetnek, programokat kínálnak a turistáknak, népszerűsítik a régiót.

A munkaköri leírást kell legyúrni a polgármesterek torkán. Korszerűsíteni kell a helyi turizmust, mérni a visszajelzéseket, folyamatosan kommunikálni, napirenden kell lenni az intézmények programajánlatával. Több magyar és román nyelvű információs táblára lenne szükség”

– fogalmazta meg a tennivalókat az egyetemi oktató. Mint kiemelte, azt a turistát is el kell érni, aki még csak tervezgeti, hová menjen, ehhez kapcsolatot kell kiépíteni a kereskedelmi kamarákkal, részt kell venni a szakmai rendezvényeken, szorosabbra kell fűzni a kapcsolatot a szomszédos megyékkel, meg kell szólítani a belföldi turistákat.

Az átutazó külföldieket ugyanakkor megállásra lehet bírni, hogy meglátogassanak egy múzeumot, elfogyasszanak egy ebédet.  Ebben sokat segíthetnek a turisztikai információs irodák alkalmazottai. „Igazi áttörést jelentene, ha a Székelyföldön ezeket az irodákat regionális hálózatba szerveznék, erre 2014-ben volt egy kezdeményezés, ami egyelőre megfeneklett” – szögezte le Horváth Alpár.

Érdemes volt, de újra kell gondolni

„Érdemes volt kihasználni a meglevő EU-s forrásokat, és valószínű, hogy az Unió a különböző országokban jól működő tapasztalatokra alapozva írta ki ezeket a pályázatokat” – vélekedett a Krónika megkeresésére Herman Rosner, az Utazási Irodák Országos Szövetsége (ANAT) vezetőtanácsának tagja. Mint rámutatott, Olaszországban, Franciaországban, Ausztriában hagyománya van a faluturizmusnak, ezért van létjogosultsága a vidéki információs irodáknak. Meglátása szerint azonban

nálunk előbb az infrastruktúrát kell kialakítani, szálláshelyeket kell létrehozni, programokat kell ajánlani, amelyek odavonzzák a turistát, aki majd betér pluszinformációkért ezekbe az irodákba.

Csak az létezik, aki reklámozza magát

Rosner szerint tudatában kell lenni annak, hogy jelenleg a turisták online szerzik be a szükséges információkat, már mielőtt útra kelnek, ezért az internetes jelenlétre kell nagy hangsúlyt fektetni.

„A már működő modelleket kell átvenni, nem kell semmi újat kitalálni. Háromszéken például az utak mentén óriásplakátokon hirdetik a magyarországi fürdők kínálatait, Eger, Gyula turisztikai ajánlatait, ezt mi is megtehetjük ott, ahonnan turistákra számítunk, de a helyben is, az átutazó forgalmat megcélozva. Naponta több ezer gépkocsi halad át Moldva és a Moldovai Köztársaság felé a háromszéki országutakon, ezeket a potenciális vendégeket meg lehet szólítani”– hangsúlyozta a szakember, aki szerint a székelyföldi megyéknek például ki kellene használniuk Brassó közelségét, hiszen ott az országban a második legnagyobb a turistaforgalom. „Ha a brassói szálláshelyeken, irodákban népszerűsítjük a kínálatainkat, egy-két napra át lehet csábítani a turistákat” – fogalmazta meg.

Csak az létezik, aki reklámozza magát

Rosner ugyanakkor úgy véli, a már meglevő irodákat is találékonyan lehet hasznosítani, az ott dolgozó szakemberek például az iskolákban tarthatnak tájékoztató előadásokat.

Kovásznán megkérdeztem két középiskolás diáklányt, mire jó a központi borvízforrás vize, és nem tudtak válaszolni. A helyieket kellene segíteni abban, hogy a térségben levő látnivalókról, érdekességekről információkat tudjanak nyújtani az érdeklődő turistáknak, programokat, célpontokat ajánljanak”

– emelte ki.

Rámutatott, egységes vízióra, koncepcióra van szükség, hogy az erőforrásokat megfelelően becsatornázzák a cél érdekében. Például az országutak mentén rengeteg rögtönzött helyszínen árulnak házikenyeret, kürtőskalácsot, krumplit, mézet, gyümölcsöt. Ezeket a helyi termékeket, a már meglevő épületekben az elvárásoknak megfelelően higiénikus, esztétikus körülmények között lehetne kínálni szögezte le az ANAT vezetőtanácsának tagja.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport