Újfajta „normalitás” jellemzi majd a beinduló turizmust

Bálint Eszter , Bíró Blanka 2020. április 30., 15:02 utolsó módosítás: 2020. április 30., 15:11

Nem számítanak arra a lapunk által megszólaltatott szakemberek, hogy május 15. után berobban a turizmus, egyelőre a jelek sem erre utalnak. Meglátásuk szerint leghamarabb július elejétől indulhat újra az idegenforgalom, és akkor is teljesen új szabályok mentén.

Messze még a lazítás. Egyhamar nem népesül be turistákkal a brassói Tanácstér sem Fotó: Pixabay

A kijárási korlátozások enyhítésének hírére igazi lazításon kezdett járni számos romániai család esze, sokan pedig már a tettek mezejére is léptek, és felvették a kapcsolatot egy utazási irodával vagy egy kiválasztott szállásadóval, és foglaltak is maguknak. Az illetékesek elmondása szerint nem ritka az sem, hogy már a szigorítások várható részleges feloldását követő május 15–17-ei hétvégére is foglaltak, abból kiindulva, hogy a szállodákat tulajdonképpen soha nem záratták be katonai rendelettel, így első perctől az utazni vágyók rendelkezésére állhatnak, az étkeztetés meg megoldható a szobában, rendeléssel, szobaszervizzel. 

Az ő elképzeléseiket viszont keresztbe húzhatja Ludovic Orban kormányfő hétfő esti bejelentése, miszerint a településen belül valóban szabad lesz a mozgás, de lehetnek korlátozások az utazások esetében.

Sok még az ismeretlen

A hotelek mindenesetre készülnek arra, hogy a két hónapos szobafogság után sokan fognak útra kelni. Az már biztos, hogy szeretnének a lehető leginkább odafigyelni arra, hogy a vendégeik ne betegedjenek meg. Corina Martin, a Romániai Turisztikai Népszerűsítő Egyesületek Szövetségének elnöke a Digi24 hírtelevíziónak nyilatkozva elmondta:

a szállodák már elő is készítették a fertőtlenítéshez szükséges eszközöket, és várják, hogy szobáik újra benépesüljenek turistákkal.

Jelezte egyúttal, a héten véglegesítik majd annak a részleteit, hogy milyen ütemben nyílhatnak meg a vendéglők és bárok is, elsőként a teraszokkal indítanának. „Május 16-a után elrajtol az idény, lassan-lassan kijutunk a tengerpartra is, valószínűleg távolságot kell tartani a napágyak között. Ezek az intézkedések még folyamatban vannak” – jelentette ki a szakember. Kitért ugyanakkor arra is, hogy egy felmérés szerint az utazni vágyók 95 százaléka nyilatkozott úgy, hogy idén belföldön fog utazni, és óvatosabbak lesznek a külföldi utakkal.

Júniustól tengerparti nyaralás?

Közben Dragoş Răducan, a Romániai Turisztikai Munkáltatók Szövetségének első ügyvezető alelnöke a News.ro hírügynökségnek már arról beszélt, hogy

amennyiben nem lesz változtatás a korlátozásokat illetően, úgy június elsején a Fekete-tenger romániai partszakaszán található szállodák fogadhatják az első vendégeket.

Reméli ugyanakkor, hogy addigra már megnyílhatnak a vendéglők is, de ha nem, akkor ott a szobaszerviz – jegyezte meg. Hozzátette: keresik még a megoldást a turisták körében rendkívül népszerű all inclusive típusú ellátásra is – ebben is, mint más, a turizmust érintő kérdésekben figyelik azt is, hogy mit lépnek más országok.

Nem egyből durran be

Kevés a valószínűsége annak, hogy május 15. után nagy számban útra kelnek az emberek, újraindul a turizmus – jelentette ki a Krónika megkeresésére László Endre, a székelyföldi Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) klaszter elnöke. Ennek – tette hozzá – a technikai feltételei sem adottak, hiszen ha meg is nyílnak a szálláshelyek, a wellnessközpontok, az éttermek továbbra is zárva maradnak, ami nagyon korlátozza a turista lehetőségeit.

Lesznek, akik a hosszas bezártság után mindenképp útra kelnek, lesznek bevállalósak, akik kihasználják a környék lehetőségeit, bejárják a turistaútvonalakat, de a többség ahhoz szokott, hogy mindent tálcán kap, ők nem valószínű, hogy vállalják a korlátozott kirándulást”

– véli László Endre. A szakértő szerint nem várható „robbanás”, az első hetekben még a tapogatózás lesz jellemző, elsősorban a kisebb szálláshelyek – panziók, kulcsosházak, menedékházak – számíthatnak forgalomra.

Alkalmazkodni kell a megváltozott körülményekhez

Meglátása szerint az új helyzet nyertesei azok a vállalkozások lesznek, akik rugalmasan át tudnak állni, alkalmazkodnak a megváltozott körülményekhez, hiszen a következő időszakban a biztonságra, a fertőzés megelőzésére kerül a hangsúly. „A turistának éreznie kell, hogy biztonságban van, már belépéskor fertőtlenítőszőnyeg fogadja, a konyha fokozott higiéniai körülmények között működik, folyamatosan fertőtlenítenek, figyelik a többi vendéget is, hogy ők is tartsák be a szabályokat” – részletezte László Endre. Leszögezte,

mindenképpen korlátozások lesznek a vendégfogadásban, a szabályokat a szállás­adónak és a turistának is be kell tartania, az a vállalkozás fog jól működni, amely mindezt „kézben tudja tartani”.

A klaszter arra törekszik, hogy az átállásban segítse a turisztikai vállalkozásokat, tájékoztatókat küldenek, hogy honnan lehet megbízható ipari fertőtlenítőt, kézfertőtlenítőt, szőnyeget vásárolni, miként lehet a matracokat fertőtleníteni. Azzal szembesülnek, hogy a vállalkozók egy része pánikol, a csődtől retteg, nekik is próbálnak segíteni, hogy áthidalják ezt a nehéz időszakot, biztatják őket, hogy kérjék a rendelkezésre álló állami támogatásokat.

„Nincs helye a siránkozásnak. Fel kell készülni az ágazat újraindulására, alkalmazkodni kell a megváltozott körülményekhez” – szögezte le László Endre. Az utazási irodát működtető vállalkozó ugyanakkor elmondta, a turisták részéről is megváltozott igényekkel, szokásokkal találkoznak. Az utazni vágyók egy része nagyon racionálisan kezeli a helyzetet, pontosan tudja, hogy az augusztus–szeptember időszakban mit szeretne, hova utazna, viszont előfordul, hogy teljesen elbizonytalanodnak, megrettennek a járványhelyzettől. Megtörténik, hogy átütemezik a kirándulást szeptemberre, majd még későbbi időpontot kérnek, nem akarnak repülővel utazni, mert ódzkodnak a zsúfolt repülőterektől, visszautasítják a nagy szállodát, inkább kisebb panzióban laknának. „Egyértelműen nagy változások lesznek az utazási trendekben” – összegezte László Endre.

Túl sok még a kérdőjel

Néhányan már kértek ajánlatot, de nem jellemző, hogy a következő időszakra már foglalnának kirándulást – jelentette ki hasonlóképpen kérdésünkre Joós Ștefan, a Christian Tour utazási iroda háromszéki képviselője. Hangsúlyozta, túl sok még a kérdőjel, a következő időszakban tisztázni kell, hogy miként lehet betartani a társadalmi távolságtartás szabályait, hány vendéget lehet elszállásolni egy hotelben. A vállalkozó szerint valószínűleg beindulnak a foglalások, hiszen a bezártság után lesz igény a kirándulásokra, ám meglátása szerint erre csak június végétől lehet számítani.

A többség inkább a belföldi úti célokat választja majd, mert az országban nagyobb biztonságban érzik magukat, de a nyár közepétől már a külföldi utazások is beindulhatnak.

Joós szerint ki kell várni, hogy a különböző országokban miként lazítanak a járványügyi korlátozásokon. A kéréseket elfogadják, ám azt tanácsolják az érdeklődőknek, hogy májusra, június elejére még ne foglaljanak. Becsléseik szerint június második felétől beindulhatnak az utazások, de ezeket sem lehet teljesen biztosra venni, akkor is lehetnek még megszorítások. Azoknak a foglalásait, akik eredetileg június 15-ig indultak volna, átütemezték, abban bíznak, hogy az újabb időpontok tarthatók, és nem lesz szükség további halasztásra.

Joós Ștefan rámutatott, „az új normalitás” szerint indulhat újra az ágazat a nyár közepétől. Egyeztetett a törökországi partnerükkel, ott már egyértelmű, hogy megváltoznak a szabályok, minden szállodában kevesebb vendéget fogadnak, hogy be tudják tartani az ajánlott távolságot, a vendéglőkben is átrendezik az asztalokat, a svédasztalos rendszert megszüntetik. Még nem tisztázott, hogy a légitársaságok bevezetnek-e új szabályokat. Ha egy repülőjárattal kevesebben utazhatnak, a szállodák kevesebb vendégeket fogadnak, átmenetileg kisebb lesz a kapacitás. A vállalkozó abban bízik, hogy jövő évtől visszaáll a turizmus a rendes kerékvágásba, bár szerinte most bonyolultabb a helyzet, mint a 2008-as gazdasági válság után, hiszen nemcsak a pénzhiány csökkenti a forgalmat, hanem a járványtól való félelem is.

Európai turistafolyosókról zajlik az egyeztetés

Az idegenforgalom egyike a koronavírus-járvány által leginkább sújtott ágazatoknak, ezért azt célzott intézkedésekkel kell támogatni – állapították meg az uniós tagállamok turizmusért felelős miniszterei hétfőn. A tanács soros horvát elnökségének nevében Gari Cappelli turizmusért felelős miniszter kijelentette: közös terv szükséges arra, hogy miként lehet a turizmust egészségügyi szempontokból biztonságosan újraindítani. Véleménye szerint jó megoldás lenne az ágazat megmentése érdekében, ha az európai tagállamok közötti forgalomban „turistafolyosók” nyílnának. „Az idegenforgalom az EU össztermelésének 10 százalékát teszi ki, és az állampolgárok 12 százalékának biztosít megélhetést. A múlt héten uniós szinten elfogadott helyreállítási alap egyik kedvezményezettje a turizmus lesz” – hangsúlyozta Cappelli. Thierry Breton, az Európai Bizottság belső piacért felelős biztosa úgy fogalmazott: „új Marshall-tervre van szükségünk, ami egy ambiciózus uniós költségvetésen alapszik”. Ebből tudnák szerinte úgy támogatni az ágazatot, hogy az minél gyorsabban és hatékonyabban épüljön fel.
Külföldi példák

Európa több országából is érkeznek a hírek a turizmus újraindításáról. Elisabeth Köstinger turizmusért is felelős osztrák miniszter tegnap bejelentette, hogy Ausztriában május 15-én kinyithatnak az éttermek, május 29-én pedig a szállodák, az uszodák és a szabadidős létesítmények (állatkertek, turisztikai látnivalók). A görögök közben új számolnak, hogy június 29-étől kezdődhet meg a szabad mozgás a turisták körében oly népszerű szigeteken, a számos romániai turistát csábító bolgár tengerparton pedig a legfrissebb hírek szerint július elsejétől indulhat a szezon.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV

Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.