Kamikaze és feketelyuk a Víkendtelepen – élményfürdővé nőné ki magát a marosvásárhelyi strand

Szucher Ervin 2019. április 09., 08:02

Négy új vízicsúszdával bővítené a városvezetés a marosvásárhelyi Víkendtelepet, új sportpályákat is kialakítanak. A befektetésekkel még több látogatót szeretnének becsalogatni nemcsak a városból és környékéről, hanem a környező megyékből is.

Tavaszi felújítás mellé nagy tervek. Bővíti és vonzóbbá teszi a marosvásárhelyi Víkendtelepet a város Fotó: Haáz Vince

Élményfürdővé nőné ki magát az eddig Erdély egyik legnagyobb kiterjedésű és széles körben népszerű strandjaként számon tartott marosvásárhelyi Víkendtelep. A városvezetés a meglévő mellé egy új „csúszdapark” kialakítására írt alá megrendelési szerződést. Ennek értelmében egy kamikaze néven ismert, 12 méteres magasságból induló, 33 méter hosszú, zárt csőrendszerű vízicsúszdát, egy feketelyukat, azaz a külföldi akvaparkokból Black hole-ként ismert csúszdát, valamint egy háromszakaszos repülőcsónakot (Flying boats) rendelt. Szintén az idén nyáron szerelik fel a szerpentint, amelynek hossza közel 90 méter.

Mind a négy vízicsúszdát a meglévő medence környékén építik meg egyetlen fémszerkezetre, 8 és 12 méteres magasságú platformokkal.

Az új létesítmények által megkétszereznék a kapacitást, ugyanis a régi, 8 méter magasságból induló csúszdák a továbbiakban is a gyerekek rendelkezésére állnának. A versenytárgyalást elnyerő kivitelezőnek augusztusi határidőre kell megépítenie a négy, jobbára nagyobb gyerekek és felnőttek szórakoztatására alkalmas csúszdát.

Szintén a nyár végéig kell befejeznie azt a

két minifoci-, egy kosárlabda-, és egy lábteniszpályát

annak a cégnek, amely megnyeri a városháza által hirdetett versenytárgyalást. Az új komplexum a Víkendtelep egyik kevésbé látogatott részébe, a vasút mellé épül. A polgármesteri hivatal egyelőre konténerekből alakít ki hatvan férőhelyes öltözőt. Amint Ioan Cîrcu, a szabadidőközpont igazgatója kifejtette, már évekkel ezelőtt megfogalmazódott az újabb pályák létesítésének gondolata, hisz egyre nagyobb igény mutatkozik a meglévők bérlésére. A beruházással ugyanakkor a telep egyik kevésbé látogatott sarkát is bevonnák a körforgásba. Éppen ezért a pályák szomszédságába már a múlt év őszén

újabb parkolókat alakítottak ki.

Jelenleg a medencék szokásos tavaszi feljavítása zajlik. Az idő szorít, hisz mindennek el kell készülnie a 2019-es idénynyitóra, azaz május elsejére. Amint Claudiu Maior, a polgármester személyes tanácsadója elmondta, az újabb befektetésekkel még több látogatót szeretnének Marosvásárhelyre vonzani. Mint ismert, egy-egy meleg nyári szombaton vagy vasárnapon akár tízezren is megfordulnak egy nap alatt a Víkendtelepen. Az önkormányzati tulajdonban lévő – és ebből kifolyólag zsebbarát – szórakozóhelyet nem csak helyiek veszik igénybe; egyre több látogató érkezik a környező megyékből is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat