Szucher Ervin 2019. augusztus 20., kedd

Ne a minisztériumtól várjuk a sportcsodát – Interjú Gyöngyössy Zsolttal, a bukaresti szaktárca helyettes államtitkárával

Nem a sportminisztérium feladata stadionokat és uszodákat építeni, mint ahogy a sporttevékenység fenntartási költségeinek az előteremtése sem – állítja interjúnkban Gyöngyössy Zsolt, a szaktárca helyettes államtitkára.

Szucher Ervin 2019. augusztus 16., péntek

Összeférhetetlen, de leválthatatlan – Ismét Maria Precup vezeti Szászrégent, Márk Endre alpolgármesterként dolgozik tovább

Nemhiába volt rendkívül magabiztos Maria Precup a tisztségéből történt felfüggesztése után: a bíróság neki adott igazat, így ismét Szászrégen elöljárójaként tevékenykedhet. Márk Endre alig öthetes ügyvivő polgármesteri mandátuma nem maradt látszat nélkül.

Szucher Ervin 2019. augusztus 15., csütörtök

Újabb kapocs Maros és Hargita megye között: a turizmusnak is kedvez a Sóvárad és Etéd közötti útszakasz korszerűsítése

Maros és Hargita megye tanácsa járhatóvá teszi a Sóvárad és Etéd közötti földutat, amelyen jelenleg mindössze traktorral vagy szekérrel lehet átkelni. A 135-ös megyei út aszfaltozásával újabb összeköttetés létesül a két székelyföldi régió között.

Szucher Ervin 2019. augusztus 14., szerda

Menetrendszerűen kisikló turistavonatok: egy hét leforgása alatt Máramaros és Kovászna megyében is turisták sérültek meg

Két turistavonat kisiklása miatt vizsgálódik a Máramaros, illetve a Kovászna megyei rendőrség. A balesetek egymást követően, egyetlen hét leforgása alatt történtek. A tévéhíradók csak a szombati Vasér-völgyi vonatkisiklásról szóltak, holott nem sokkal azelőtt megvolt a „főpróba”.

Szucher Ervin 2019. augusztus 10., szombat

Felszámolnák a rezidensvizsgát – Észszerű szakválasztásra ösztönzik a fiatal erdélyi magyar orvosokat

A rezidensvizsga eltörlése mellett foglalt állást Tubák Nimród. Az Erdélyi Rezidens Orvosok Szövetségének frissen megválasztott elnöke lapunknak kifejtette, Európa legtöbb országában a megmérettetés nélkül is jól működik az egészségügyi rendszer.

Szucher Ervin 2019. augusztus 07., szerda

Tisztára mosták az egyenruhás „vendégelőadót” – Megúszta a Nemzeti Lovas Színház produkcióját megzavaró maksai rendőr

A Kovászna megyei rendőrség álláspontja szerint a Nemzeti Lovas Színház Kincsem című előadását megzavaró maksai rendőr etikailag és szakmailag sem követett el olyan vétséget, amelyért felelősségre lehet vonni.

Bálint Eszter , Szucher Ervin 2019. augusztus 06., kedd

A szakma szerint nem az adóktól válik egészségesebbé a lakosság

Nem tetszik az üzleti szférának a kormány új adópolitikája: az üdítőital- és a cigarettagyártók egyaránt azzal vádolják a Dăncilă-kabinetet, hogy velük akarja betömetni az osztogatások nyomán keletkezett hatalmas költségvetési hiányt. Késik ugyanakkor a tervezet elfogadása.

Szucher Ervin 2019. augusztus 06., kedd

Tubarózsával virágoztatnák fel Holdvilágot – Sokan kedvet kaptak a kertészkedéshez a Szeben megyei faluban

A tubarózsa-termesztés hagyományától, illetve a rendkívül illatos és szép virág által odacsalogatott látogatóktól várják településük fellendülését a holdvilágiak. A szászok által meghonosított tubarózsakultuszra a Szeben megyei község önkormányzata néhány éve kétnapos fesztiv

Szucher Ervin 2019. augusztus 05., hétfő

Nincs kegyelem: valamennyi menhelylakónak költöznie kell, a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal megkezdi a tatarozást

A marosvásárhelyi éjjeli menhely főjavítása nem tűr további halasztást, ezért a lakóknak a munkálatok idejére el kell hagyniuk a szociális intézetet – közölte Claudiu Maior polgármesteri tanácsadó.

Szucher Ervin 2019. augusztus 03., szombat

Továbbra is az önrendelkezés híve a POL – Nem törődik a román részről érkező támadásokkal a vegyes párt vezetője

Bár román részről egyre több támadás éri a székelyföldi autonómiamozgalom támogatása miatt, továbbra is pártolja az önrendelkezési formákat a Marosvásárhelyen bejegyzett POL. A vegyes párt nem tartja természetesnek, hogy mindenben Bukaresttől függjünk.

Szucher Ervin 2019. július 31., szerda

Lábadozik a rendőr által főbe lőtt Maros megyei asszony – Felettesei nyugdíjazták az egyenruhást

Nem emlékszik a mintegy hat hónappal ezelőtti incidensre az a magyarói nő, akit egy sofőr üldözése közben, véletlenül főbe lőtt egy rendőr. Miközben az otthon lábadozó Lovász Hajnalka sok mindent nem ért a vele történtekből, a hanyag rendőrt felettesei nyugdíjazták.

Szucher Ervin 2019. július 25., csütörtök

Nem játszanak átvilágítósdit – Indokolatlannak tartja a megyei vezetők vizsgálódását az RMDSZ marosvásárhelyi választmánya

Indokolatlannak, értelmetlennek és sértőnek tartja a Péter Ferenc és Kovács Levente megyei vezetők által elrendelt átvilágítást az RMDSZ marosvásárhelyi választmánya. A felfüggesztett testület szerint együttműködésre volna szükség, nem bűnbakok keresésére.

Kiss Judit , Szucher Ervin 2019. július 23., kedd

Kiiktatnák a „nyelvellenőröket” a felvételiről – az ombudsman szerint hátrányos megkülönböztetés érheti a kisebbségi diákokat

A kisebbségi diákok lehetséges hátrányos megkülönböztetésére világított rá a nép ügyvédje. Renate Weber felszólította az oktatási minisztériumot, módosítsa azt a rendeletet, miszerint az egyetemi felvételin külön ellenőrizhetik például a magyar diákok romántudását.

Szucher Ervin 2019. július 20., szombat

Óvás és átvilágítás az RMDSZ-ben – Szigyártó Zsombor tovább harcol a marosvásárhelyi szervezetet érintő döntés ellen

A Maros megyei RMDSZ öttagú ügyvivő bizottsággal készül átvilágítani a marosvásárhelyi szervezet felfüggesztett vezetőségi fórumainak eddigi tevékenységét. Eközben érintettként Szigyártó Zsombor alelnök a szabályzatfelügyelő bizottsághoz fordult, kérve a felfüggesztés semmissé nyilvánítás&

Szucher Ervin 2019. július 19., péntek

Városvezetés alpolgármesterként: Márk Endre békére törekszik Szászrégenben, miközben a volt elöljáró ragaszkodik posztjához

Mindenekelőtt Szászrégen városa gazdasági helyzetének rendbetételéhez látott neki Márk Endre RMDSZ-es alpolgármester, aki a tisztségéből felfüggesztett Maria Precup helyett irányítja ügyvivőként a Maros megyei várost. A volt polgármester azonban még az irodáját sem hajlandó átadni.

Szucher Ervin 2019. július 19., péntek

Kapunyitás a lassú e-járművek előtt: lehetővé tenné az elektromos minibuszok forgalomba íratását az RMDSZ

Jelenleg Romániában nem lehet forgalomba íratni azokat az elektromos minituristabuszokat, amelyek máshol – például a budai várban – nagy népszerűségnek örvendenek. Az RMDSZ változtatna a helyzeten, ugyanakkor a törvénytervezet a hírekkel ellentétben nem vonatkozik az elektromos rollerek beíratására is.