Idén több mint 200 új adóügyi intézkedés bevezetése miatt fájhatott a vállalkozók feje

Bálint Eszter 2018. április 17., 08:49

Az idei első negyedévben az adótörvénykönyv 120 ponton változott, ezeket a módosításokat nyolc jogszabállyal eszközölték ki. A teljes joganyag eközben 217 módosítást szenvedett, az üzleti szféra pedig köteles volt ezeket egytől egyig alkalmazni – hívja fel a figyelmet a Kis- és Közepes Vállakozások Országos Tanácsa (CNIPMMR) által hétfőn ismertetett elemzés.

Fotó: Pixabay.com

 Mint rámutatnak, mindemellett a 2017/79-es számú kormányrendelet az adótörvénykönyv további 97 cikkelyét módosította, míg az adóügyi perrendtartás is 17 módosítást szenvedett. Összességében 2018 első negyedévében 835 jogszabályt (törvényt és rendeletet) fogadtak el, amelyek 45 százaléka jelentős mértékben kihat a vállalkozásokra, köztük a kkv-kra.

„2018 első 90 napjában az üzleti szféra 217 új intézkedést volt kénytelen alkalmazni, amelyek közül 97-et az év első napjától, a többi 120-at pedig rövid időn belül.

Bővült az adórendszer és a bürokrácia, nőttek az adminisztratív kiadások, és az intézkedések egyéni vagy kollektív elbocsátásokhoz is vezettek”

– irányítja rá a figyelmet a negatív következményekre Florin Jianu. A kkv-k tanácsának elnöke kiemelte: az idei első negyedévben 173 százalékkal több adóügyi módosítás történt, mint a tavalyi esztendő első negyedévében.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat