Az RMDSZ nem támogatja a kormány adóemelési terveit

Krónika 2017. szeptember 01., 17:19 utolsó módosítás: 2017. szeptember 01., 17:29

Nem ért egyet Kelemen Hunor RMDSZ-elnök az adótörvénykönyv tervezett módosításaival – azok szerinte az ország hitelvesztéséhez vezethetnek.

Fotó: MTI/Baranyi Ildikó

A Radio France Internationale (RFI) román adásának nyilatkozva a szövetség elnöke kifejtette, az adóemelés megoldás lehet az államháztartási hiány csökkentésére, ezt azonban nem lehet egyik napról a másikra bevezetni, komoly indoklás, érvek és egy hosszú távú elképzelés vázolása nélkül.

Az üzleti szférának kiszámíthatóságra, stabilitásra van szüksége.

Azzal, hogy félévente vagy évente háromszor változtatunk az áfán, a jövedéki adón és más adónemeken, nem teszünk jót a gazdaságnak, elveszítjük a hitelünket” – mondta a szövetségi elnök.

Kelemen a nyugdíjrendszer második pillérével kapcsolatos tervezett módosításait sem támogatja. Mint hangsúlyozta, nem támogatná a magánnyugdíjak államosítását, szerinte olyan megoldást kell találni az állami nyugdíjalap hiányának csökkentésére, amely hosszú távon nem hat ki a magánnyugdíjalapra.

Tavaly több mint 200 ezer állampolgár ment el az országból, olyanok, akik dolgoztak, termeltek, nem munkanélküliek voltak.

Ha ebben az ütemben folytatjuk, hosszú távon sem az állami, sem a magánnyugdíjrendszer nem lesz fenntartható” – kongatta meg a vészharangot az RMDSZ elnöke.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat