Turistaként fogadta Bajnait az EMI

Kiss Előd-Gergely 2013. június 28., 17:48 utolsó módosítás: 2013. június 28., 20:07

Nem várt ajándékkal lepték meg péntek délután, Kolozsváron, Bajnai Gordon korábbi magyar miniszterelnököt az Erdélyi Magyar Ifjak.

A Nemzeti Kisebbségkutató Intézetbe egy előadás megtartására érkező politikusnak „Turista vagyok, nem magyar\" feliratú pólót adott át Sorbán Attila Örs, az EMI elnöke. A volt kormányfő mosolyogva megköszönte és átvette az „ajándékot\", majd megtartotta az előadását.

Sorbán Attila Örs a Krónikának elmondta: ezzel a gesztussal azt kívánták kifejezni, hogy nem látják szívesen az erdélyi magyar szavazatokra pályázó szocialista politikusokat. „Bajnai Gordon, amikor miniszterelnök volt, egyszer sem jött Erdélybe, most érkezett, amikor rövidesen kezdődik a választási kampány a magyarországi országgyűlési választások előtt. Szeretnénk figyelmeztetni a Gyurcsány-kormány egykori kiszolgálóit, hogy az erdélyi nép vendégszerető, de nem felejt\" – magyarázta az ifjúsági szervezet elnöke.

Bajnai Gordon Kolozsvári látogatását egyébként a lehető legnagyobb titokban tartották a szervezők. A Nemzeti Kisebbségkutató Intézetnél, mint megtudtuk, csak egy munkamegbeszélésre került sor Bajnai és az intézet munkatársai között, ahol – többek közt – pártja,  az Együtt 2014 már ismert nemzetpolitikai elképzeléseit ismertette a politikus. Ezt követően a Jókai (Napoca) utcai Minerva-házban tartott előadást. Több megbizható forrásból úgy értesültünk: az esemény sajtónyilvános, ezért elmentünk a rendezvényre, ahol egyébként a Szabadság és a Transindex munkatársai is jelen voltak.  Tibori Szabó Zoltán, a rendezvény házigazdája azonban közölte a Krónikával: Bajnai előadása zártkörű rendezvény, amelyen a sajtó nem vehet részt. 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
4 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat