Lépten-nyomon tüntetőkbe botlott a Kolozsvárra látogató Viorica Dăncilă miniszterelnök

Hírösszefoglaló 2019. május 09., 19:08 utolsó módosítás: 2019. május 09., 20:16

Kormányellenes tüntetők fogadták csütörtökön a Kolozsvárra látogató Viorica Dăncilă kormányfőt.

Fotó: Facebook

Az Agerpres beszámolója szerint a kolozsvári Diákművelődési Ház előtt megközelítőleg 200 tüntető gyűlt össze, a Iuliu Haţieganu Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem és a Prof. Dr. Ion Chiricuţă Onkológiai Intézet előtt pedig több mint százan várták a kormányfőt a következőket skandálva: „Tolvajok!”, „Mondjatok le!”, „Le a kormánnyal!”, „PSD, a vörös pestis”, „A csendőrség védi a tolvajlást”.

A Rákkutató Intézetnél a tüntetők összetűztek a csendőrökkel, miközben ez utóbbiak megpróbálták felszabadítani a kórház előtti teret és el akartak távolítani a tüntetők egyik molinóját.

A tüntetők között volt Mihai Goţiu, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) szenátora is.

Az orvosi egyetemen tartott nyilatkozatában Viorica Dăncilă kijelentette, hogy az erőszak a gyenge emberek eszköze.

„Különbözik a véleményünk, ez a demokrácia, ahogyan azonban viselkednek, nem a románok sajátja. Ez az erőszakos megnyilvánulás, ezek a csúnya dolgok, a sértegetések azt mutatják, hogy valójában nincsenek más érveik. Én úgy gondolom, hogy az erőszak a gyenge emberek eszköze, akiknek nincsenek terveik, nincs amit mondaniuk a románoknak, és akkor úgy nyilvánulnak meg, ahogy láttuk. Én ezt nem értem. Ha elégedetlenek, beszélhetnek erről, a közvélemény elé tárhatnak bármit, ami szerintük hibás. Azonban az nem válik becsületükre, ha sértegetnek, kiabálnak, dobálnak, és úgy vélem, változtatniuk kellene viselkedésükön, mivel azt, amit most tesznek, valószínűleg több televíziós csatorna is sugározza, és ez nem tesz jót most, hiszen most van a nagyszebeni EU-csúcs, de máskor sem” – fejtette ki Viorica Dăncilă.

A kormányfő a Szociáldemokrata Párt (PSD) Kolozs megyei választmányával és parlamenti képviselőivel találkozott Kolozsváron,

a Iuliu Haţieganu Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen pedig a város kórházainak igazgatóival tartott megbeszélést, illetve meglátogatta az Onkológiai Intézetet.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat