Kolozsvári tehetség a Virtuózok élő döntőjében

Hírösszefoglaló 2017. május 24., 13:53

Az élő döntővel folytatódik pénteken a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató a Duna Televízióban romániai idő szerint 20.30-kor – közölte az MTI. A kolozsvári Kis Radu a tinik kategóriájában méri össze tudását Nagy Zoltán Ferenccel és Nyilas Gyöngyvérrel.

Kis Radu

A pénteki műsorban a kicsik közül Simic Aleksander, Abouzahra Amira és Remenyik Balázs, míg a nagyok korcsoportjából Kristóf Réka, Lukács Gergely és Beéri Benjámin szerepel. Medvegy Anikó, a Duna Televízió csatornaigazgatója elmondta, a műsor harmadik szériájának újdonsága, hogy

a döntő ideje alatt a közönség is szavazhat a középdöntőbe jutott 27 gyerekre, fiatalra, a közönségdíjas pedig egy európai koncertfellépést nyer.

„A missziónk, hogy a fődíjasok mellett minél több tehetség kapjon lehetőséget, szerezhessen koncertrutint. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) mellett a közreműködő zenekarok is ajánlanak fel különdíjakat” – hangsúlyozta a csatornaigazgató.

A három korcsoport – kicsik, tinik és nagyok – válogatóit és elődöntőit felvételről láthatták a tévénézők. A Virtuózok minden korcsoportjában előbb válogatóműsort rendeztek, amelyekből korcsoportonként kilenc-kilenc versenyző jutott az elődöntőkbe. A tinik, a kicsik és a nagyok elődöntőiből is három-három versenyző szerepel a pénteki élő döntőben, ahol a korcsoportok győzteseit hirdetik ki, és a nézők megszavazhatják a műsor közönségdíjasát is.

A június 2-ai fináléban pedig a közönség voksai alapján születik meg a Virtuózok abszolút nyertese.

A zsűrit Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas opera-énekesnő, Batta András Széchenyi-díjas zenetörténész és Kesselyák Gergely, az Operaház első karmestere, Liszt-díjas művész mellett idén Várdai István Liszt-díjas csellóművész és Balázs János Liszt- és Prima-díjas zongoraművész alkotja.

Az idei széria műsorvezetői Koltay Anna és Bősze Ádám. Az MTVA komolyzenei műsorának célja, hogy minél szélesebb körben ismertesse és szerettesse meg a klasszikus zenét, valamint fiatal komolyzenei tehetségeket fedezzen fel.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat