Kék Bálna: vallomást tett a tiniket öngyilkosságba kergető moszkvai postás

Hírösszefoglaló 2017. június 12., 16:41 utolsó módosítás: 2017. június 12., 16:42

Megtört kihallgatása alatt a 26 éves moszkvai postás, aki a közismert Kék Bálna „közösségimédia-játék” segítségével több mint 30 fiatal lányt tartott bűvkörében. Ilya Sidorov azt is bevallotta, hogy ő álmodta meg és hozta létre az eddig 130 tini öngyilkosságát előidéző kegyetlen kihívást.

Ilya Sidorov

Úgy tűnik, megtalálhatták a Kék Bálna online kihívás megálmodóját – számolt be a Híradó.hu. A kegyetlen játék egyik fő adminisztrátora egy Ilya Sidorov nevű orosz férfi, aki kihallgatása során állítólag

bevallotta, hogy ő álmodta meg és üzemeltette a brutális médiajátékot.

A játék lényege, hogy a fiatalokat egyre veszélyesebb kihívások elé állítják, majd a játék ötvenedik napján közlik velük az utolsó feladatukat: végezniük kell magukkal.

Sidorovot elsőként egy 13 éves lány öngyilkossági kísérlete miatt kérdezte ki a rendőrség. A fiatal lány karján Kék Bálna-féle sebek és szúrások voltak, és éppen egy vonat elé készült volna ugrani Yetkul falujában, mikor a rendőrség a nyomára akadt. A lányt sikerült megmenteni, de kórházi kezelésre szorult szúrt sebei miatt.

A rendőrség ezután házkutatási parancsot szerzett, és átvizsgálták Sidorov ingatlanját. Összesen 5 mobilt, egy táblagépet és rengeteg SIM-kártyát foglaltak le a tisztek – írja a Híradó.hu.

A férfit a kihallgatása alatt megtörték a tisztek. Sidorov bevallotta, hogy  

ő egyedül 32 kiskorú lányt „gyűjtött be” az interneten, és arra utasította őket, hogy tegyenek kárt magukban.

Azt is bevallotta, hogy ő a Kék Bálna fő adminisztrátora. A férfit jelenleg az Urál menti Cseljabinszki régióban tartják fogva, addig itt marad, amíg a nyomozás tart. Ha elítélik, ötéves börtönbüntetés várhat rá.

Sidorov nem az egyetlen elkapott adminisztrátor: a 21 éves Philipp Budeikint már elfogta az orosz rendőrség. Ő 16 lányt próbált rávenni az öngyilkos kihívásra az interneten.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat