Balkáni hangulat várható a Double Rise nagyszínpadán

Krónika 2017. május 09., 11:46 utolsó módosítás: 2017. május 09., 11:48

Igazi balkáni bulira számíthatnak a torockói Double Rise fesztivál idei résztvevői: a Boban Marković Orkestar és Lajkó Félix is fellép a Székelykő lábánál.

Fotó: Bethlendi Tamás/Double Rise Fesztivál

A Csík Zenekar, Quimby, Margaret Island, Kistehén, Mary Popkids, Ladánybene 27, ByAlex és a Slepp, Bagossy Brothers Company, The Biebers, Palma Hills, Parno Graszt, Buda Folk Band, Szalonna és bandája után a héten a nagyszínpad fellépőit jelenti be a zenei és összművészeti fesztivál szervezőcsapata.

Mint írják, július 2-án, vasárnap „debütál” a Double Rise Fesztivál első nemzetközi fellépője: a Boban Marković Orkestar zárja a Nagyszínpad fellépőinek sorát, és fújja a talp alá valót a napfelkelőknek. A magyar könnyűzenei vonalat sokak kérésére a fesztiválközönség örök kedvence, az Ocho Macho erősíti a nagyszínpadon.

A Székelykő lábánál a virtuóz hegedűsként és citerásként ismert Lajkó Félixet is láthatja a közönség, aki új formációval lép fel Torockón.

Lajkó Félix és az Óperentzia az elektronikus és az akusztikus, illetve a folk- és a partyzene eddig ismeretlen ötvözetével ismerteti meg a napfelkelőket.

A műfajnál maradva, a balkán-teatro-diszkó hazai (sőt műfaji) megteremtője, a sepsiszentgyörgyi sZempöl pörgeti fel a bulit, akik sajátos zenéjük mellett szédítő vizuállal teszik felejthetetlenné az élményt.

Igazi könnyűzenei ínyencséggel is találkozhatnak a táborlakók Torockón:

a Szabó Benedek és a Galaxisok olyan különleges magyar zenekar, melynek szövegeiben a huszonévesek kétségei, vágyai és félelmei jelennek meg,

zeneileg pedig Cseh Tamás, az Illés és a The Magnetic Fields hatása érezhető, írják a szervezők. Mivel tavaly felejthetetlen bulit csapott, DJ Shiver sajátos ütemeit idén is visszhangozatja majd a Székelykő. Az idei év elektronikus albuma Fonogram-díjat elnyerő fiatal, tehetséges duó, a Belau négy fős zenekari felállásban mutatkozik be.

A szervezők arra is felhívják a figyelmet, hogy elindult a jelentkezés a Double Rise első zenekari workshopjára, ahol Ferenczi György és a Rackajam a koncertszervezés, turnézás fortélyaiba enged bepillantást, és segít az előrelépésben az erdélyi zenekaroknak június 29-én délután, és június 30-án délelőtt.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat