Tudatos nevelés – Új gyerekfociklub indult Kolozsváron

Kiss Előd-Gergely 2015. március 20., 11:50

„A tudatosság a legfontosabb a fociban. Az, hogy ismerd meg önmagad, bízz önmagadban és légy büszke magadra” – jelentette ki a Krónikának Tatár Tamás, Kolozsvár legújabb gyermekfociklubjának alapítója.

Fotó: Portik Ágota

A Juniorul Labdarúgó Sportklubnál március másodikán kezdték meg a munkát, és az UEFA B licences edző elmondása alapján a tevékenységük teljes összhangban zajlik az oktatási és társadalmi intézmények tevékenységével.

„A klub neve tartalmazza az ifjúság – »juniorul« – szót, amely fő jellemzője egy olyan labdarúgó-egyesületnek, amelynek célja, hogy megismertesse a gyerekeket a labdarúgással és versenyképes játékosokat képezzen” – magyarázta Tatár.

Hozzáfűzte, modern, minden igényt kielégítő gyereknevelési modell kialakítására törekednek. „Kiváló edzéskörülmények, játékosközpontú szellemiség, az életkornak megfelelő képzési és versenyeztetési rendszer szerepel kínálatunkban, mindezt professzionális, az UEFA által elismert képesítésű szakmai stáb irányítja” – részletezte.

Meglátása szerint nagyon fontos ugyanakkor a család szerepe is, hiszen a szülőknek van a legnagyobb felelősségük abban, hogy a gyerek elkezdjen sportolni. Az edzésnek három fontos célja van: a gyermek jól érezze magát, tanuljon és fejlődjenek a képességei, ugyanakkor ennél is lényegesebb, hogy a mozgás révén fejlődjön a személyisége is.

Tatár Tamás sportegyesületete 12 éves korukig foglalkozik a gyermekekkel. Már elkezdte a munkát a Donát (Grigorescu) lakónegyed Cotton sporttelepén a 2003–2004-es születésű gyerekekből álló, 14-18 tagú csoporttal, a hét elejétől pedig már 2007–08-as korcsoportúak is pályára vonultak. Rövidesen az óvodás korú gyerek edzéseit is beindítják, ugyanakkor 15–18 fős csoportok folyamatosan indulnak. 

A klub különben magyarul és románul is kommunikál, ennek szellemében az edzéseken is két nyelvet használnak, honlapjuk is két nyelven érhető el a Fotbaljuniorul.ro oldalon.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat