Magyar Örökség Kupa: selejtezőt játszik a székely válogatott

Zátyi Tibor 2016. július 23., 09:34

Először szerveznek olyan futballtornát, amelyen egyszerre szerepel a Délvidék, Felvidék, Kárpátalja és Székelyföld válogatottja: a Magyar Örökség Kupa elnevezésű megmérettetést – amely egyben selejtező is a Független Labdarúgó-egyesületek Szövetségének (ConIFA) következő világeseményére – augusztus 1–3. között rendezik meg Szarvason. 

Fotó: Lukácsi Lehel

A Békés megyei településen rendezendő torna elődöntős mérkőzéseit augusztus elsején, rendezik, majd szünnap következik, másnap pedig a kisdöntő és a finálé. A mérkőzéseken nem lesz hosszabbítás, döntetlen esetén büntetők következnek. A torna végén a csapatok kupát és érmeket kapnak, továbbá díjazni fogják minden válogatott legjobb játékosát is. Az első helyezett ugyanakkor kijut a következő ConIFA Európa- vagy világbajnokságra (várhatóan 2018-ban). Az első Magyar Örökség Kupát a szarvasi önkormányzat és a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával rendezik.

„Igyekszünk a lehető legjobb csapattal részt venni a tornán, a lista össze van állítva, folyamatban van a játékosok megkeresése. Úgy néz ki, hogy Csíkszeredából és Sepsiszentgyörgyről is lesznek a keretben. A csapat nagyjából teljes, a hét végén tisztul le teljesen a kép” – mondta megkeresésünkre Jakab Zoltán, a Székelyföld válogatottjának szövetségi kapitánya.

A székelyek számára a Felvidék csapata mumusnak számít, hiszen eddig kétszer találkoztak egymással, és mindkétszer az ellenfél nyert. Kárpátalja első hivatalos mérkőzését Székelyföld ellen játszotta: 2014 augusztusában Székelyudvarhelyen a házigazda 5-0-ra nyert. A délvidéki válogatott egy éve alakult meg, és azóta legyőzte többek között a felvidéki csapatot is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat