Kínát sértő bejegyzést posztolt a magyar olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó, lemondott a vezetőedzője

Krónika 2019. december 03., 22:26 utolsó módosítás: 2019. december 03., 22:27

Burján Csaba olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó Kínát sértő magatartása miatt benyújtotta lemondását Csang Csing Lina, a válogatott vezetőedzője kedden.

Burján Csaba Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség közleményben számolt be az esetről, hozzátéve, hogy az elnökség a sportolóhoz méltatlan megnyilvánulásért elnézést kért, a vezetőedző lemondását nem fogadta el, és tárgyalásokat kezdeményez vele.

A kommüniké arra is kitér, hogy Burján is bocsánatot kért a vezetőedzőtől.

Bánhidi Ákos csapatvezető döntése értelmében Burján nem lép jégre a péntektől vasárnapig tartó sanghaji világkupa-versenyen, hazautazik. A MOKSZ elnöksége úgy határozott , hogy a csapatvezető kérésére Burján ellen fegyelmi eljárást indít – áll még az MTI által idézett közleményben.

A válogatott Nagojából utazott Sanghajba, a világkupa-sorozat következő állomására. A repülőtéri várakozás pillanatait és a tömeget örökítette meg Burján, majd mindezt egy Kínát sértő mondattal posztolta Instagram-oldalára. A sportoló bejegyzése már nem található a közösségi oldalon, ott azóta Burján Csaba angol nyelvű bocsánatkérése olvasható.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat