Új fejezet elkezdődésére van kilátás a Marosvásárhelyi Nemzeti Színháznál, visszatérnének a „félretett” művészek

Szucher Ervin 2022. szeptember 07., 20:44 utolsó módosítás: 2022. szeptember 07., 23:31

Visszatérne művészeti igazgatói tisztségébe a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház mindkét társulatának vezetője, Keresztes Attila és Nicu Mihoc is. Mindketten azok után döntöttek így, hogy az intézmény vezérigazgatója, Gáspárik Attila – akivel már nem tudtak együtt dolgozni – a magyar tagozat nyomására kedden benyújtotta felmondását. Keresztessel és Mihockal együtt más művészek is szívesen visszatérnének eddigi munkahelyükre.

Új fejezet elkezdődésére van kilátás a Marosvásárhelyi Nemzeti Színháznál, visszatérnének a „félretett” művészek
galéria
Új korszak kezdődhet a vásárhelyi színház életében Gáspárik Attila vezérigazgató lemondásával

Visszaállhat a nyugodt munkalégkör, és visszatérhetnek a szélnek eresztett társulatvezetők, rendezők és színészek Gáspárik Attilának, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház vezérigazgatójának felmondása után. Mindezt az érintettek nyilatkozták a Krónikának, azok a művészek, akiknek a színi direktor arrogáns magatartásával és bosszúálló döntéseivel az utóbbi időben ellehetetlenítette a munkáját.

Egy nappal Gáspárik bejelentése után a kulisszák mögé visszatért a felszabadult hangulat. Az alkalmazottak többsége örült a várva várt távozásnak, és abbeli reményét fejezte ki, hogy

ennél rosszabb ember már úgysem jöhet”.

A két volt társulatvezető nyugalomra intett mindenkit, hiszen szerintük semmi szükség az indulatok további felkorbácsolására, a bosszúnak meg végképp nincs helye. Szerintük a magyar tagozat színészei által megfogalmazott távozási felszólítás, illetve a kedd délutántól tapasztalható reakcióhullám bőven elegendő, hogy ráébressze Gáspárik Attilát arra: valahol tévedett.

Visszatérnének a művészeti igazgatók

Lapunk megkeresésére mindkét művészeti igazgató, a Tompa Miklós Társulatot tíz éve vezető Keresztes Attila, valamint a Liviu Rebreanu Társulat élén álló Nicu Mihoc megerősítette, hogy egy Gáspárik nélküli színházba szívesen visszatérne. Mint ismert, a 2022/23-as idény kezdete előtt előbbinek a vezérigazgató ajtót mutatott, utóbbi meg szolidaritásból mondott fel.

Egyébként Mihoc felmondásának az az előzménye, hogy az állás nélkül maradt Keresztest alkalmazni szerette volna rendezőként a román tagozatra, de Gáspárik közbeszólt, és megtiltotta. Ugyanakkor arra próbálta kötelezni Mihocot, hogy hosszabbítson szerződést Radu Anastasszal, aki két év alatt nem igazán alkotott felejthetetlent Marosvásárhelyen.

Azt mondta, ha nem kell nekem a román tagozaton, akkor ő alkalmazza a magyar tagozatra. Csak azt nem magyarázta el, hogy milyen munkakörbe, hisz a Moldovai Köztársaságból érkező kolléga nem tud magyarul”

– mesélte Mihoc.

Szerinte azok után, hogy az első mandátumában kimondottan jó dolgokat tett a színházért és a közönségért, a következő öt évben Gáspárik megpróbálta átvenni mindkét társulat irányítását. Kérdésünkre, hogy ilyen körülmények közt a román tagozat szándékozott-e a magyar társulat tiltakozó leveléhez hasonlóval fordulni a vezérigazgatóhoz, a volt művészeti vezető úgy vélte, hogy amennyiben szükség lett volna erre, mindenképpen.

Micu Mihoc azonban megjegyezte, bár lépten-nyomon éreztette, hogy ki a főnök a színházban, Gáspárik viszonya nem romlott meg annyira a román tagozattal, mint a magyarral. „Sajnos a második mandátuma alatt Gáspárik Attila teljhatalmú kiskirályként viselkedett a színházban. Nem lehetett vele normálisan tárgyalni, vagy érvek mentén vitázni. Ő mindegyre kikelt a képéből, üvöltött, fenyegetőzött, mindenkit megalázott. Nem fogta fel, hogy egy vezérigazgató nem a színészek főnöke, akiket mindegyre kérdőre vonjon és letoljon. Ez egy színház, egy művelődési intézmény, nem a ciulniţai mezőgazdasági termelőszövetkezet! Most sem értem, hogy ott, ahol nincsenek gondok, miért kell gerjeszteni?! Nekem fáj, hogy minden, amit ez az ember épített – merthogy az első öt évben, igenis, épített –, később ő maga rombolta le” – hangsúlyozta Nicu Mihoc.

Hozzátette, az ő lelke tiszta, nem érez semmiféle bosszúvágyat, és a történtek ellenére is bármikor kezet tudna nyújtani egykori jó kollégájának.

„Szakítás” telefonos üzenetben

Megbízott igazgatói minőségében Gáspárik nemcsak a magyar társulatvezető szerződését nem volt hajlandó meghosszabbítani, hanem a szakma által rendkívül tehetségesnek tartott Adrian Iclenzan rendezőtől vagy a közönségkedvencnek számító Nagy Istvántól is megvált. A maga 63 esztendejével a magyar tagozat rangidősének számító művészt Messengeren értesítette, hogy társulattagként többé nem számít rá.

„Egy általam kieszközölt későbbi beszélgetésen elmondta, hogy fiatalítani szeretné a társulatot, ezért csak külsősként számít rám. Túl sok öreget nem láttam magam körül, ha csak én nem számítok annak, hisz az utánam következő Henn János és Sebestyén Aba is mindössze ötven körüliek. Mi tagadás, döntése meglepett, annál is inkább, mivel az éves kiértékelőn mindenből maximális pontszámot kaptam” – jegyezte meg keserű szájízzel Nagy István, aki a nyugdíjazás mellett döntött.

Gáspárik lemondása után viszont már arról beszélt, hogy szívesen folytatná az együttműködést a társulattal.

Az igazgató gesztusa az egyszerű nézők számára is megmagyarázhatatlan: a színházlátogatók jól emlékeznek arra az időszakra, amikor Nagy és Gáspárik számos kabaréjelenetet írt, rendezett és játszott együtt. Egy idő után útjaik szétváltak: előbbi a rádiózást volt kénytelen választani, utóbbi az RMDSZ hathatós segítségével hirtelenjében médiaszakemberré vált, és az Audiovizuális Tanács (CNA) tagjaként, majd alelnökeként tevékenykedett, később pedig a Művészeti Egyetem rektori székébe került. Közben egyikük sem szakadt el teljesen a színháztól, de útjaik ritkán keresztezték egymást.

Gáspárik soha többé nem tért vissza a Gruppen-Hecc kabarétársulatba, Nagy viszont igent mondott Keresztes Attila tavaly nyáron tett ajánlatára, és huszonkét év után felállt a Rádió GaGa mikrofonjától, és a színházhoz szerződött. Menesztése kapcsán a vezérigazgató azt hangoztatta a színházban, hogy

nem kell sajnálni, van miből megélnie, hiszen rengeteg pénzt kapott a rádiónál birtokolt résztulajdon eladásából”.

Gáspárik tizenegy éves igazgatósága alatt szinte egy teljes társulatra való magyar színész távozott Marosvásárhelyről, olyanok, akiknek (akár személyes) okokból nem hosszabbította meg a szerződését, vagy azok nem bírva a mindennapos megalázást, önként mondtak fel. A nyugdíjba vonultak közül olyan is akadt – például az azóta elhunyt Mende Gaby – aki megfogadta, hogy amíg nem történik változás az intézmény élén, nem lépi át a színház küszöbét.

A szülinapi felköszöntés visszaköszönt

A korábban vakvágányra helyezettek közül nem mindenki olyan kíméletes a távozó színi direktorral szemben, mint a két vakvágányra helyezett művészeti vezető. A nyolc évvel korábban menesztett Csíki Hajnal a Facebookra feltöltött és rengeteg lájkot kapott szatirikus versével üdvözölte Gáspárik Attila lemondását. A színésznő, aki a videóban emeli poharát az eseményre, említést tesz arról a 2014-es eseményről, amikor a Figaró előadást félbeszakítva, teljesen rendhagyó módon a színpadon köszöntötték fel Gáspárikot.

Amint arról annak idején beszámoltunk,

a színészeket arra kötelezték, hogy vonuljanak az elsötétült színpadra, és énekeljék el az Éljen sokáig! és Mulţi ani trăiască! magyar és román nyelvű köszöntőt.

A vezérigazgató, aki megjátszotta, hogy semmit nem tud a spontánnak tűnő eseményről, aznap töltötte a 49. életévét. Csíki megtagadta a vezérigazgató ajnározását, ezért állítása szerint rövid időn belül repülnie kellett a színháztól. Most a „Lemondott a diri, az überpojáca!” kezdetű verssel köszönt vissza az immár 58. életévébe lépett direktornak.

Épületfelújítás tettek és a hangzatos nyilatkozatok között

A Klaus Iohannisnak államfőnek címzett lemondó levelével Gáspárik Attila azt a látszatot próbálja kelteni, hogy nem a színészek nyomására áll fel a bársonyszékből, hanem a román állam nemtörődömsége miatt. Az elnöknek felrótta, hogy a színház épületét fél évszázaddal ezelőtt adták át, az intézmény fenntartója, a művelődési minisztérium azóta egyetlen átfogóbb korszerűsítési munkálatot sem végzett. Az elengedhetetlen renoválás a kormányprogram részét is képviseli, ennek dacára nem történt semmi. Az elmúlt időszakban számtalan ígéret született, legutóbb a nyár folyamán a Marosvásárhelyre látogató Lucian Romaşcanu miniszter szájából.

Demeter András államtitkár szerint azonban nem épp úgy állnak a dolgok, ahogyan az igazgató beállítja.

Egyrészt a kormány nemcsak ígérgetett, hanem pénzt is irányzott elő a javításokra, ennek elkezdését azonban néhány átugorhatatlan lépcső bejárásától tette függővé. Mint részletezte, a marosvásárhelyi színház vezetősége elmulasztotta megrendelni az előtanulmányok elkészítését, amely egy ilyen átfogó fejlesztési projekt megvalósításához elengedhetetlen, és amely nélkül a fenntartó nem utalhatja ki a szükséges pénzeket.

Demeter emlékeztetett, hogy államtitkári kinevezése után tárgyalóasztalhoz ült mind a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, mind a Kolozsvári Állami Magyar Színház igazgatójával, akiknek elmagyarázta, melyek a teendők. Tompa Gábor még a múlt év augusztusában benyújtotta a finanszírozásra vonatkozó dokumentációt és kérvényt, megkapta a pénzt, és december végén leadta az előtanulmányt. Ezt a minisztérium továbbította az Országos Befektetési Társasághoz (CNI), így a Szamos-partiak projektje lassan kezd célegyenesbe érni.

Ezzel szemben az államtitkár azt állítja, Gáspárik Attila egyetlen lépést sem tett az ügyben.

Lapunk megpróbálta szóra bírni az érintettet is, de ő csak egyetlen mondatot volt hajlandó nyilatkozni: „Szégyelld magad!” – ezt viszont háromszor is megismételte, majd bontotta a vonalat.

3 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport