Szűkös a sztrádabüdzsé – várhatóan idén sem vesz lendületet az autópálya-építés

Bálint Eszter 2019. február 05., 19:04

A Pro Infrastruktúra Egyesület szerint távolról sem elég a kormány által sztrádaépítésre előirányzott pénzösszeg. A legoptimistább forgatókönyv szerint is alig több, mint 60 kilométerrel bővülhet az autópálya-hálózat.

Az ígéret szép szó, és semmi több. A jelek szerint az idei költségvetésből nem futja az Erdély-Moldva sztrádára Fotó: Facebook/Catalin Urtoi

Nem irányzott elő elegendő pénzt a kormány a 2019-es évi állami költségvetés tervezetében a megkezdett autópálya-építések folytatására – kongatta meg a vészharangot az infrastrukturális projekteket árgus szemekkel követő Pro Infrastruktúra Egyesület.

Mint a civilek Facebook-bejegyzésükben rámutatnak,

a szociálliberális kabinet „erősen lefaragott” az építés alatt álló A10-es jelzésű, Szászsebes–Torda-autópálya és az A3-as, vagyis az észak-erdélyi sztráda Aranyosgyéres és Marosvásárhely között épülő szakaszához szükséges összegekből

– az előbbi befejezéséhez szükséges pénz alig egyharmada áll szerintük rendelkezésre, míg utóbbinál csak az összeg negyede. Holott – teszik hozzá – a közúti infrastruktúrát kezelő országos vállalat (CNAIR) igazgatója, Narcis Neaga nemrég azt ígérte, hogy 2019-ben átadják a forgalomnak a Sebes–Torda-sztráda 1-es és 2-es szakaszát, és az észak-erdélyi autópályából is elkészül az Aranyosgyéres–Maroskece-, illetve a Maroskece–Radnót-szakasz.

„A CNAIR által közölt jelentésekből és a most közzétett büdzsé számait nézve azt látjuk, hogy az Aranyosgyéres–Maroskece–Radnót-szakaszra áfával együtt 462 millió lej szükséges, hogy mindkét szerződés 100 százalékban megvalósuljon. Mennyit utal ki a kormány? Alig 164,4 millió lejt (35,6%) az észak-erdélyi autópálya Marosvásárhely és Bors közötti teljes hosszára (még vannak más kisebb szakaszok, amelyek elméletileg pénzt fognak emészteni)” – irányítják rá a figyelmet az egyesület szakértői. Kitérnek a terepen tapasztalt „nyers valóságra” is, ami szerint a Straco által épített Gyéres–Kece-szakasz megvalósítása jelenleg 19 százalékos, úgy, hogy tavaly a munka alig 13 százalékát sikerült a vállalkozásnak elvégeznie. Az Astaldi valamivel jobban áll a Kece és Radnót közötti szakasszal, 58 százalékkal ugyanis végeztek. A szakemberek szerint a Szászsebes–Gyulafehérvár–Nagyenyed-sztrádához 660 millió lejre lenne szükség, ellenben csak 160 milliót utaltak ki.

A Pro Infrastruktúra Egyesület szerint

a reális forgatókönyv az idei évre 43,28 kilométer új autópálya lehet, az optimista verzió pedig 69,18 kilométer.

„A többi csak ígéret a naivoknak, ordas félretájékoztatás, óriási hazugság” – szögezik le.

Közben sokan azt róják fel a szociálliberális koalíciónak, hogy egyetlen lejt sem utalt ki a büdzsé tervezetében az Egyesülésről elnevezett, Marosvásárhely–Jászvásár-sztrádára. A kormány fő erejét képező Szociáldemokrata Párt (PSD) Iaşi megyei szervezetének tegnapi közleménye viszont biztosra veszi, hogy lesz pénz, csak ezt egy önálló cikkelybe foglalják bele a költségvetési törvényben, a beruházás ugyanis szerepel a CNAIR fejlesztési tervében.

A költségvetés tervezete amúgy továbbra is arra vár, hogy a kormány elfogadja, majd a parlament elé terjessze megvitatásra és elfogadásra, és úgy tűnik, a folyamat tovább nyúlik, kiszivárgott információk szerint ugyanis a Dăncilă-kabinet az előzetes bejelentésekkel ellentétesen nem kedden, hanem pénteken tűzi napirendre a jogszabályjavaslatot.

Licit a medgyesi körgyűrűre

A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) meghirdette a versenytárgyalást Medgyes 8,5 kilométeres körgyűrűjének megtervezésére és kivitelezésére a közbeszerzési online platformon (SICAP). A szerződés 30 hónapos futamidejű lesz, amiből 6 hónap a tervezés és 24 hónap az építkezés. A kivitelezőnek legalább 36 hónap garanciát kell vállalnia az elvégzett munkálatokért – közölte a CNAIR. A projekt becsült költsége áfa nélkül 125 739 114 lej.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat