Székelyek csatlakoztak a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fórumához

Hírösszefoglaló 2019. április 12., 11:09

A Székely Gazdaszervezetek Egyesületével bővült a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fóruma (KEF), emellett a határon túli magyar gazdák egyre nagyobb számban élnek a kamarai pártoló tagság lehetőségével – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) csütörtökön, a szervezet orosházi tanácskozását követően az MTI-vel.

Győrffy Balázs (jobbra): egyre szorosabb az együttműködés a Kárpát-medencei magyar gazdálkodók között Fotó: NAK/Lévai Zsolt

A közlemény szerint a Székely Gazdaszervezetek Egyesületének 225 tagszervezete több mint 16 ezer magyar gazdát fog össze. Győrffy Balázs, a NAK elnöke a találkozón kiemelte, hogy a közösen elvégzett, hatéves munkának köszönhetően a Kárpát-medencei magyar gazdálkodók között egyre szorosabb az együttműködés. Ennek nagy jelentősége van, hiszen csak jól szervezett, összetartó, egymás tevékenységét segítő magyarság képes a jelen kihívások között talpon maradni. Közölték:

a találkozón a NAK pártoló tagjává vált 238 székelyföldi magyar gazdálkodó, így már közel 400, határon túli tagja van a köztestületnek, ez a szám a várakozások szerint a jövőben dinamikusan nő majd.

Az eseményen a gazdaszervezetek képviselői a Kárpát-medencét érintő gazdasági és működési kérdésekről tanácskoztak – tették hozzá.

A KEF 2013-ban alakult meg Orosházán a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) tagszervezete, az Orosházi Gazdakör kezdeményezésére. A KEF immár 23 – a magyarországi mellett szlovéniai, horvátországi, szerbiai, romániai, ukrajnai és szlovákiai – magyar agrárszervezetet tömörít. Többek között összefogja a Kárpát-medencében működő szervezeteket, képviseli azok közös érdekeit az európai uniós szervezeteknél az agrárgazdasági kamarán keresztül – írta a NAK.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat