Nem csak a fiataloknak boldogító az igen: kezd magához térni az esküvőszervezés

Bálint Eszter 2022. április 09., 08:38 utolsó módosítás: 2022. április 09., 11:14

Bár a lazításoknak köszönhetően sok fiatal tervezi élete nagy napját, és ezáltal az esküvőszervezésben és -lebonyolításban érdekelt cégek is levegőhöz jutnak, a Krónikának nyilatkozó vállalkozók szerint továbbra is nagy a bizonytalanság. A drágítás pedig a legtöbb érintett szerint elkerülhetetlen.

Nem csak a fiataloknak boldogító az igen: kezd magához térni az esküvőszervezés
galéria
Új kezdet. Ismét egyre többen állnak oltár vagy anyakönyvvezető elé, és szépen nő a lakodalmak száma is, de ez még nem a régi normalitás Fotó: 123RF

Amikor bő két évvel ezelőtt a koronavírus-világjárvány begyűrűzése miatt gyakorlatilag leállt a lagziszezon, a legpesszimistábbak sem gondoltak arra, hogy 2022 tavaszáig kell várni arra, hogy a legutolsó olyan korlátozást is feloldják, amely a fiatal párok boldogító igenjének útjában állt.

Rövidebb-hosszabb időszakokra ugyan volt „feloldozás”, de nagyon sok pár nem élt azzal a lehetőséggel, hogy szigorú szabályok mellett, esetleg a rokonok, ismerősök egészségének a kockáztatásával bevállalja a nagy nap megszervezését.

Miután sokan kivártak, hogy életük egyik legszebb pillanata olyan legyen, amilyennek megálmodták, vagy ahogyan a nagykönyvben meg van írva, joggal hihetik sokan azt, hogy a lazítások kihirdetése után berobbant az esküvőszervező ágazat, ám nem teljesen így történt.

Bár érezhető, hogy megnőtt a fiatalok kedve a lagzizáshoz, még korántsem beszélhetünk arról, hogy visszatért a pandémia előtti hangulat.

Sokaknak kedvét szegi az infláció, hiszen ma már lényegesen mélyebben a zsebükbe kell nyúlniuk a fiataloknak és/vagy szüleiknek, mint akár tavaly ilyenkor, és amiatt is aggódhatnak, hogy a vendégek közül sokan elvesztették állásukat, csökkent a fizetésük, vagy ha nem is zsugorodott, de ma már nem ér annyit, mint korábban.

Azt, hogy mennyire megsínylette az elmúlt két évet az esküvőszervező ágazat, mi sem jelzi jobban, hogy a Krónikának a lezárást követően rendszeresen nyilatkozó lagziszervező cég tulajdonosa időközben váltott, ma már egészen mással foglalkozik.

Két nehéz év után felszusszanás

És azoknak sem hozott egyelőre egyértelmű felszusszanást a korlátozások feloldása, akik túlélték az elmúlt két évet, mert egyfajta bizonytalanság még mindig jellemzi a házasodni vágyókat és a piaci szereplőket egyaránt, de már látszik a fény az alagút végén, szépen vannak foglalások, így él a remény, hogy minden visszatér a régi kerékvágásba.

Boldogság drágábban. A korlátozások után az infláció alakítja sok fiatal életének nagy napját Fotó: Pixabay

Szabó Tekla, a maroshévízi székhelyű Urmánczy Events tulajdonosa – akivel az elmúlt két évben szintén többször beszélgettünk az ágazat helyzetéről – kérdésünkre arról számolt be, hogy a szolgáltatók szempontjából nagyon nehéz volt ez a két év, sokan léptek új pályára, vagy időleges pályaelhagyók lettek.

Viszont a rövidebb-hosszabb lazítások idején – és mint kiderült, nem csak – igyekeztek a fiatal párokhoz hasonlóan minden lehetőséget megfogni.

„Azt lehet mondani, hogy bár korlátozva voltak, azért a pandémia idején is rendeztek esküvőket. Ez főleg 2021 nyarára érvényes, de 2020 szeptembere is jó volt ilyen szempontból. A pároknak a létszámkorlátozásokon kívül a fő gondot a pandémia előtt megkötött szerződések és a már kifizetett előlegek jelentették. Ezek mind komoly megkötésekkel jártak.

Ilyen szempontból az újonnan és gyorsan megszervezett esküvők voltak a sikeresebbek.

Azok a fiatalok, akik a teljes bizonytalanságra fittyet hányva, reménykedve a nyári lazításokban, vállalták az esetleges elmaradt esküvő kockázatát” – idézte fel a székelyföldi vállalkozó.

Hozzátette: „nem lehet elhallgatni azt sem, hogy 2021-ben már sok vendéglő nem tartotta be a korlátozásokat, például nem kértek koronavírus-igazolást, fű alatt voltak bőven rendezvények”.

Ugyanakkor sokan még a megengedett keretek között szervezett esküvőtől is ódzkodtak, hogy nehogy ők okozzák valamelyik családtagjuk betegségét.

A vállalkozó mérlege szerint megrendelések szempontjából 2021 nyara közepes volt, de a 2022-es esztendő már a pandémia előtti forgalmat hozhatja. „A megrendelések számának megugrása és a közeli háború viszont az árak emelkedését eredményezte” – jegyezte meg Szabó Tekla.

Mint mondta, a pillanatnyi állás szerint az idei nagyon zsúfolt év lesz, hiszen be kell pótolni az elmaradt esküvőket. „De ezek közül sokat már nem tartanak meg, hiszen a pandémia két éve alatt egy pár életében sok minden történhetett. Jó esetben már a keresztelő is megvolt” – jegyezte meg egyúttal.

Kérdésünkre ugyanakkor közölte: még vannak időpontok 2022 nyarára is, de ha valaki ragaszkodik egy bizonyos szolgáltatóhoz, annak sietnie kell.

„Az idei év nekünk úgy alakult, hogy a július zsúfoltabb. Más szolgáltatók viszont arról számolnak be, hogy az augusztusuk telt házas” – mondta a vállalkozó.

Fotó: 123RF

A fiatal pároknak pedig azt üzeni, még bőven van idő megszervezni az esküvőt, a tavalyi év tapasztalataiból elmondható, hogy a szervezésre egy hónap is elég, de ehhez rugalmasnak és kreatívnak kell lenni.

A beltéri rendezvényhelyszínek foglaltak, főleg a nagyvárosokban. Alternatív helyszínekben lehet gondolkodni.

Ilyen megoldás lehet például a kültéri sátras esküvő. Ebben tudunk mi segíteni. A pandémia megváltoztatta az esküvői ipart, sokan felfedezték a kis családias, lazább hangulatú esküvők szépségét, és nem utolsósorban a kültéri esküvők varázsát” – összegzett Szabó Tekla.

Lehetőség van, pénz viszont kevesebb

„Kemény és hosszú hónapok állnak az esküvői szolgáltatók mögött, hiszen a pandémia teljesen behúzta a kéziféket a rendezvények terén a 2020-as évben. A 2021-es szezon közel gondtalannak nézett ki, és aki kellően bátor volt megtartani az esküvőjét, vírus ide, vírus oda, annak szép emlékei maradhattak a nagy napról” – foglalta össze megkeresésünkre Lévai Dávid nagyváradi esküvői videós is a tapasztalatait.

A Levai David Wedding Movies vezetője szerint a teljes körű lazításoknak köszönhetően most már akár fel is szusszanhatnának, és pezsgőt bonthatnának, hiszen a párok végre ismét tervezhetnek, valamint a szolgáltatók talán újfent számíthatnak bevételekre idén, de ott van a de.

Sajnos néhány szempontot nem lehet ugyanis figyelmen kívül hagyni.

Egyrészt az orosz–ukrán háború miatt a közhangulat feldúlt. Úgy tűnik, hogy ennek nem lehet közvetlen hatása az esküvőkre, de mivel egy olyan szektorról beszélünk, ahol hónapokkal – sőt évekkel – előre szokás meghozni a döntést, ezért nehéz teljes bizalommal tervezni, hiszen nem tudhatjuk, mi vár ránk. Ezenfelül, amit talán még többen éreznek a saját bőrükön, az az infláció, amely az elmúlt hosszú években nem látott rekordokat dönt” – sorolta a vállalkozó az útjukba gördülő akadályokat.

Egy esetleges – sok esetben elkerülhetetlen – drágítás pedig „duplán negatív hozammal jár”. „Az emberek pénze kevesebbet ér, sőt, drágábban bérelhetnek fel egy fotóst vagy éppen egy zenekart. Sajnos további drágulások várhatók, és be kell látnunk, hogy sok ember csak épp annyiból él, hogy az alapvető szükségleteire jusson pénze, így a borítékba aligha marad egy csekély támogatás az ifjú pár részére.

Nincs tapasztalatunk arról, hogy ez a helyzet mennyire válhat drasztikussá, de két év csökkentett üzemmód után ez tényleg egy végleges pont lehet az i-n, ha egyszerű matematikai számításokból kifolyólag a fent említett okok miatt lecsökken a kereslet az esküvők iránt”

 – mutatott rá az esküvői videós. Egyelőre amúgy szerinte minden jel arra utal, hogy az idei szezon sikeres lesz, és a jövő évre is már foglalnak a párok, de sokkal nagyobb bizonytalanság figyelhető meg a párok részéről, ami meglátszik a megkeresések és a szerződéskötések számában is.

„Mindezek ellenére bizakodunk a legjobbakban, hiszen nagyon sokan kizárólag esküvői területen szolgáltatnak, és ez az egyetlen bevételi forrásuk, így ideje lenne most már annak, hogy stabilizálódjon a helyzet, és ismét működőképes legyen az ágazat” – fogalmazta meg Lévai Dávid.

A helyszíneken felemásak az eddigi tapasztalatok

Ami a lagziknak helyet biztosító vendéglátóipari egységeket illeti, felemás helyzettel találkoztunk. Volt, aki telt házról számolt be érdeklődésünkre, máshol viszont még mindig bőven akadnak szabad időpontok.

Fotó: Pál Árpád

A Székelyföldön nagy népszerűségnek örvendő szentegyházi Szépasszony rendezvénysátor üzemeltetője például érdeklődésünkre azt mondta, a foglalások terén majdnem teljesen le van fedve már az idei szezon, ami az ő esetükben április végétől október közepéig tart a sátor kialakítása miatt.

Függetlenül az általános drágulástól, az általunk kínált menücsomagok 10–15 százalékkal kerültek többe évente.

Idén sajnos ez már a 20 százalékot is elérte az energiahordozók drágulása miatt, de az alapanyagok közül a hús, a liszt vagy az olaj is szintén többe kerül. Emiatt eddig egyelőre egy pár mondta vissza a foglalást” – tudtuk meg.

A vállalkozó fontosnak tartotta kiemelni, hogy a minőségből nem szerettek volna veszíteni, így döntöttek a menüsorok drágítása mellett. „Sajnos van esély rá, hogy a gazdasági helyzet csak tovább fog romlani, ám örülünk, hogy legalább tudunk dolgozni” – fűzte hozzá megemlítve, már 2024-re is van foglalásuk.

A csíkszeredai Hunguest Hotel Fenyőnél szintén telt házas lakodalmi szezon lehet idén.

„Rengeteg eseményünk van idén, ezek között olyan rendezvény is van, amelyet két éve folyamatosan újradátumozunk. Olyan is van, hogy időközben megszületett a kisbaba, így az esküvő a keresztelővel együtt lesz megtartva” – számolt be Tódor Etelka igazgató.

Hozzátette, ugyan van még szabad időpontjuk idénre, de már csak nagyon kevés. A drágulásról elmondta, az alapanyagok árának növekedése miatt legalább 10–15 százalékot emelniük kellett azokon az árakon, amelyekről már korábban megegyeztek.

Ha a 2018, 2019-es éveket veszem alapul, akkor idénre 30–40 százalékos a foglalásaink aránya”

 – közölte viszont kérdésünkre Nagy Levente, a székelyudvarhelyi Park Étterem működtetője. Vannak olyanok, akik idén a tavalyi foglalásukat pótolják, mások jövőre tették át, ám összességében visszaesett a foglalások száma. Az üzemeltető legalább 25 százalékos drágulásra számít a rendezvények tekintetében.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Rádió GaGa - Hallgassa itt!
 
 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató

A Príma Press Kft. által üzemeltetett kronikaonline.ro domainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

A kronikaonline.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID kronikaonline.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs kronikaonline.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év Harmadik fél
_gat google.com 1 nap Harmadik fél
_gid google.com 1 nap Harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap Harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet Harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap Harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap Harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
newsvote_ kronikaonline.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet  harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1 nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1 nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
 urlgen   instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 csrftoken   instagram.com  1 év  harmadik fél
 ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
 ig_cb  instagram.com   1 nap  harmadik fél
 ig_did   instagram.com  10 év  harmadik fél
 mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
 rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
 sessionid   instagram.com  1 év  harmadik fél
 shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
 shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com  1 nap harmadik fél
SSID youtube.com  1 nap harmadik fél
SID youtube.com  1 nap harmadik fél
SIDCC youtube.com  1 nap harmadik fél
SAPISID youtube.com  1 nap harmadik fél
PREF youtube.com  1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com  1 nap harmadik fél
HSID youtube.com  1 nap harmadik fél
GPS youtube.com  1 nap harmadik fél
YSC youtube.com   munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com  1 nap harmadik fél
APISID youtube.com  1 nap harmadik fél
__Secure-xxx youtube.com  1 nap harmadik fél

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport