Állásbörze: több ezer munkaajánlat, szemtől szemben (X) Pr-cikk

Állásbörze: több ezer munkaajánlat, szemtől szemben (X)

Négy online kiadás után az Állásbörze most hagyományos formájában, több ezer munkaajánlattal tér vissza Marosvásárhelyre, és ismét megteremti a munkáltatók és a munkát keresők közötti személyes interakció varázsát. A rendezvényre május 10-én, 11 és 19 óra között kerül sor a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban.

-- Külsős szerző --

2022. május 05., 12:452022. május 05., 12:45

Több mint harminc alkalmazó cég különböző tevékenységi körökből több ezer munkahelyet mutat be a rendezvényen résztvevőknek. A munkaadók új állásaik nagy részét itt hirdetik meg először. Az Állásbörze azonban nem csak erről szól.

Az Állásbörze az aktív munkaadók találkozóhelye a szakmai lehetőségek felfedezésére vágyókkal.

A „Târgul de Cariere” néven ismert legnagyobb állásbörze-szervező immár 31. kiadására kerül sor kedden. Már reggeltől várják a cégek az egyetemistákat, az álláskeresőket – pályakezdőket, tapasztalt szakembereket, munkahelyváltást tervezőket – az esemény standjainál. Az álláskereső itt átveheti a helyi szakmai környezet pulzusát, szemtől szemben beszélhet a csúcscégek képviselőivel, közvetlenül is jelentkezhet különböző állásokra, kérdéseket tehet fel és hasznos válaszokat kaphat, elindíthatja a folyamatot az álomszakma megszerzése felé, illetve értékes tippeket kaphat, amelyek a sikeres karrierhez vezetnek.

A szociális és személyes interakció iránti vágy a munkaadók szintjén is érezhető volt, ezért a meghívásunkra igenlő választ adó cégek már alig várják, hogy a jelentkezők megtegyék az első lépést az alkalmazás felé, és részt vegyenek a szemtől szemben történő ismerkedő interjúkon, átléphessék a hasznos információkkal felvértezett standok küszöbét, annál is inkább, mert a rendezvényen való részvételt már nem korlátozzák a járványhelyzetben hozott korlátozó intézkedések.

„A járvány két éve megszakította az általunk megszokott fizikai jelenléttel járó eseményeket, ez pedig kihívást jelentett nekünk és a munkaadóknak egyaránt. Új szolgáltatásokat, illetve megoldásokat kellett találnunk a távolról történő alkalmazási és toborzási folyamatok folytatásához.

Idézet
Ez az év azonban egy új kezdetet hoz, és ezt mi is érezzük. Újra szemtől szemben tehetjük meg az első lépéseket. A munkáltatók és az állásjelentkezők újból találkozhatnak, és megtehetik szakmai kapcsolatuk első lépéseit már az Állásbörze keretén belül”

– mondja Mihai Daniel Cotos, az Állásbörze és a Digital Crusade alapítója és vezérigazgatója.

Ha állást keresel, vagy egyszerűen csak szeretnéd megtudni, hogy mik a trendek a munkaerőpiacon, május 10-én 11 és 19 óra között lehetőséged nyílik arra, hogy értékesítsd a szakmai tapasztalataidat, jó tulajdonságaidat, és meghódítsd azokat a cégeket, amelyek már régóta foglalkoztatnak, valamint arra is, hogy olyan tanácsokat kapj, amelyek segítenek majd a szakmai fejlődésben.

Az olyan iparágak és munkaterületek jelentős szereplői, mint az autóipar, a mérnöki munka, az informatika, a programozás, a robotika, a számítástechnika és technológia, a turizmus, a termelés és mezőgazdaság, a nemzetközi ügyféltámogató központok, a gyógyszerészet, a szolgáltatások, az üzleti élet, a pénzügy és a biztosítás, a logisztika és szállítás, az építőipar és az ingatlan, az emberi erőforrások, illetve munkaerő-közvetítés, mind jelen lesznek az Állásbörzén.

Az eseményen részt vevő kiállítók között megtalálható a WebBeds is. A cég 2013 óta tevékenykedik a turizmusban, és a világ második legnagyobb szállodai hálózatával rendelkezik. Az autóipar fontos képviselői közül kiemelhető a Hirschmann Automotive, amely képviselői minél több önéletrajzot szeretnének összegyűjteni az Állásbörzén, és alig várják, hogy válaszoljanak a jelentkezők kérdéseire. A rendezvényen jelen lesz a Sykes, a világ egyik legnagyobb BPO szolgáltatója. A külföldi állás iránt érdeklődők sem maradnak ajánlatok nélkül, ugyanis az Állásbörzén bizonyos multinacionális cégek több száz lehetőséget kínálnak a külföldi elhelyezkedésre is.

Az eseményre a belépés díjtalan, a jelentkezőknek pedig lehetőségük lesz helyben összeállítani egy önéletrajzot, a CV2GO eJobs-applikációt használva.

„Ez a szezon bőkezűnek bizonyult a munkahelyek számát illetően. A munkaadók a két éve tartó világjárvány és az ukrajnai háború ellenére továbbra is optimisták és továbbra is aktívan toboroznak. Maros megye nem hagyja magát túlszárnyalni, áprilisban majdnem 3000 új állást regisztrált az eJobs.ro oldalon, ami 62%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Bízunk benne, hogy a toborzások és alkalmazások ebben a hónapban is ugyanolyan gyors ütemben folytatódnak, ami azt jelenti, hogy az álláskeresőknek minden okuk megvan az optimizmusra” – mondta Bogdan Badea, az Állásbörze rendezvényéhez idén is csatlakozó, a Románia-szerte vezető munkaerő-toborzási felület, az eJobs vezérigazgatója.

A toborzókkal folytatott személyes találkozókat a helyszíni mobilstúdióban készülő élő műsor egészíti ki, amely a rendelkezésre álló munkaajánlatok részleteit összegzi. Az Állásbörze műsorában több előadásra kerül sor, amelyekben a cég képviselői bemutatják a rendelkezésre álló munkahelyeket és különféle információkat az általuk kínált munkakörnyezetről. Ezeken betekinthetsz a kulisszák mögé: megismerheted az egyes vállalatok mindennapjait, jövőbeni kollégáidat és több felkészülési tanácsot is kaphatsz az állásinterjúra. Az élő adást számos csatornán közvetítik: Facebookon, LinkedIn-en, YouTube-on és a targuldecariere.ro oldalán is.

Az állásajánlatok kimondottan változatosak.

Keresettek az ügyfélkapcsolati szakemberek, adatfeldolgozó operátorok, szoftver- és hardvermérnökök, programozók, diszpécserek, hivatásos sofőrök, PR- és kommunikációs asszisztensek, közgazdászok, építőmérnökök, villanyszerelők, oktatók, könyvelők, toborzók, gyógyszerészek, értékesítők, különböző szakmai gyakorlatok hallgatói és sokan mások. A meglévő állásokra online is lehet jelentkezni a https://www.targuldecariere.ro/mures platformon.

A Târgul de Cariere ügynökség Románia és a Moldovai Köztársaság legismertebb és legjobban értékelt állásbörze-szervezője. Az Állásbörze 2006 óta kulcsszerepet játszik a munkaerőpiac pozitív alakításában. Minden alkalommal hozzájárul a szakmai képességek fejlesztéséhez, a tehetségek felfedezéséhez és az elhelyezkedési lehetőségek bővítéséhez.

Az idei tavaszi kiadás a lelkesedés, a személyes találkozások vágya, a lehetőségek felkínálása, az új távlatok megnyitása és a szép történetek kialakulása jegyében zajlik majd.

Használd ki ezt a lehetőséget, hogy egy napon belül több állást kínáló munkaadóval beszélgethess egy helyen, akinek az a célja, hogy mielőbb betöltse üres pozícióit ugyanúgy, mint ahogyan neked is az a vágyad, hogy betölthesd azt az egyet, amit kitűztél magadnak és megszerettél. Gondolj a jelenlegi szakmai igényeidre, tűzd ki a célodat, és gyere, mert vannak lehetőségek!

(X)

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2024. április 16., kedd

Befektetésre ajánlja Romániát a Standard&Poor's, de bőven akadnak tennivalók

Megerősítette a hosszú és rövid futamú román devizaadósság-állomány eddigi BBB-/A3 besorolását és változatlanul stabil kilátás mellett továbbra is befektetésre ajánlja Romániát a Standard&Poor's nemzetközi hitelminősítő – közölte a pénzügyminisztérium.

Befektetésre ajánlja Romániát a Standard&Poor's, de bőven akadnak tennivalók
2024. április 15., hétfő

Energiapiaci szereplőket bírságolt az ANRE a piac manipulálása miatt

Összesen 18 millió lejre bírságolt az Országos Energetikai Szabályozó Hatóság (ANRE) három vállalatot a villamosenergia-nagykereskedelmi piaci tranzakciók szabályainak megsértése miatt.

Energiapiaci szereplőket bírságolt az ANRE a piac manipulálása miatt
2024. április 15., hétfő

Történelmi mélypontra csökkent a romániai áramfogyasztás vasárnap

Történelmi mélypontra csökkent az áramfogyasztás Romániában – írta az economedia.ro a Transelectrica adatai alapján.

Történelmi mélypontra csökkent a romániai áramfogyasztás vasárnap
2024. április 14., vasárnap

Nagyobb fizetésért váltanának a legtöbben munkahelyet, de fontos a leendő munkáltató megítélése is

A következő időszakban munkahelyváltást tervezők körében a vezető ok a magasabb fizetés, a következő legfontosabb számukra az otthoni munkavégzés lehetősége – derül ki az eJobs munkaerő-közvetítő platform friss felméréséből.

Nagyobb fizetésért váltanának a legtöbben munkahelyet, de fontos a leendő munkáltató megítélése is
2024. április 13., szombat

A Genius további 300 városba terjeszkedik országszerte

Amikor egyre több ügyfél vásárol online, a Genius szolgáltatás, amely ingyenes kiszállítást, speciális ajánlatokat biztosít több mint 10 millió termék esetén, most kiterjeszkedik 300 új városba, elérhetővé téve az online vásárlást még több ember számára.

A Genius további 300 városba terjeszkedik országszerte
2024. április 12., péntek

Keveseknek emelkedett a bére, rengeteg romániai munkavállaló „állna eperszedőnek”

A romániai alkalmazottak alig 12 százaléka kapott legalább az infláció mértékének megfelelő béremelést 2023-ban, ugyanakkor 58 százalék azt tervezi, hogy külföldön vállal munkát idén.

Keveseknek emelkedett a bére, rengeteg romániai munkavállaló „állna eperszedőnek”
2024. április 12., péntek

Visszaesett a külföldi befektetések értéke az első két hónapban

Éves viszonylatban 8 százalékkal csökkent a külföldi befektetések értéke Romániában az év első két hónapjában – közölte pénteken a Román Nemzeti Bank (BNR).

Visszaesett a külföldi befektetések értéke az első két hónapban
2024. április 12., péntek

A magyar és a román piacnak köszönhetően nőtt egy osztrák cég árbevétele

A magyar és román piacnak köszönhetően nőtt az osztrák SW Umwelttechnik építőipari vállalat értékesítési árbevétele 2023-ban, üzemi eredménye és nyeresége azonban kissé csökkent – derül ki a cég honlapján pénteken publikált éves jelentésből.

A magyar és a román piacnak köszönhetően nőtt egy osztrák cég árbevétele
2024. április 12., péntek

Lejtmenetbe kapcsolt a román deviza, újabb csúcson az arany ára

Újabb rekordot döntött az arany ára: a Román Nemzeti Bank (BNR) árfolyama szerint pénteken a csütörtöki 347,0367 lejről 359,6861 lejre nőtt a hivatalos árfolyam.

Lejtmenetbe kapcsolt a román deviza, újabb csúcson az arany ára
2024. április 12., péntek

Egy hajszálnyival nőtt februárban az átlagbér, óriási a különbség egyes ágazatok között

Februárban januárhoz képest 17 lejjel (0,3 százalékkal) 4876 lejre nőtt a nettó átlagbér – közölte az Országos Statisztikai Intézet. A bruttó átlagbér 7990 lej volt az idei második hónapban, 14 lejjel (0,2 százalékkal) több, mint egy hónappal korábban.

Egy hajszálnyival nőtt februárban az átlagbér, óriási a különbség egyes ágazatok között