A sztrádaépítéssel kapcsolatos szerződések gyakorlatba ültetését sürgeti Rovana Plumb megbízott szállításügyi miniszter

Hírösszefoglaló 2019. január 10., 11:11

Ügyvivő szállításügyi miniszteri mandátumának legfőbb prioritása sokkal gyorsabb ütemben folytatni a sztrádaépítési szerződésekbe foglaltak gyakorlatba ültetését – jelentette ki szerdán Rovana Plumb.

Nem mondott újat. Rovana Plumb szerint gyorsabb ütemben kell haladnia az autópálya-építésnek Fotó: gov.ro

A szállításügyi tárca vezetésével ideiglenesen megbízott, európai alapokért felelős miniszter azt mondta, egyrészt folytatni kell azokat a munkálatokat, amelyeket 2017-2018-ban elindítottak, másrészt újabb projekteket kell elkezdeni, „hiszen van egy közlekedési mestertervünk, amelyet az Európai Bizottság is elfogadott, és amelyhez tartanunk kell magunkat, hogy legyenek autópályák Romániában”. Plumb hozzátette,

a sztrádák mellett vasútra, vonatokra, az utasok igényeinek megfelelő, modern vasúti kocsikra is szükség van,

az ilyen fejlesztésekről szóló szerződések is kivitelezésre várnak.

Rovana Plumb rámutatott, 5,8 milliárd euró áll Románia rendelkezésére a közúti, vasúti, valamint a vízi infrastruktúra fejlesztésére, az összeget már leszerződték, és mielőbb el kell kezdeni előkészíteni, majd kivitelezni a nagyszabású projekteket.

A szállításügyi tárca ügyvivő vezetője úgy véli, minden jelentős projektet, minőségi befektetést legalább hároméves felkészülési időszak előz meg. Ez érvényes az autósztrádákra és a regionális kórházakra is – mondta a miniszter, hozzátéve, utóbbiak felépítéséről nem mondtak le, de hosszú időt vesz igénybe a műszaki dokumentáció előkészítése.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat