Tűzoltók is kórházba kerültek a szebeni bevásárlóközpont evakuálása után

Hírösszefoglaló 2019. november 28., 10:29 utolsó módosítás: 2019. november 28., 10:36

Öt személy került összesen kórházba csütörtökre virradó éjszaka, miután szerda este szén-dioxid-szivárgás miatt evakuáltak egy nemrég megnyitott nagyszebeni kereskedelmi központot.

Fotó: ISU Szeben

A Szeben Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség csütörtök reggeli tájékoztatása szerint négy tűzoltóról és a kereskedelmi központ egy alkalmazottjáról van szó.

Mind az öten szédülésre és hányingerre panaszkodtak. Miután a helyszínen orvosi ellátásban részesítették őket, kórházba kerültek további kivizsgálásokra.

A katonai tűzoltók és a CBRN csapatok a helyszínen maradtak még a biztonság kedvéért – számolt be az Agerpres.

A kereskedelmi központot szerda este 10 óra körül evakuálták, miután egy személy az 112-es sürgősségi hívószámon jelentette, hogy erős szag terjeng a helyiségben. A helyszínre kiszálló katasztrófavédelmi csapatok megállapították, hogy

szén-dioxid-szivárgás történt, a központ egyik hipermarketének hűtőberendezése hibásodott meg.

A Szeben Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség szerint a kereskedelmi központot megelőző jelleggel evakuálták, majd ezt követően a kémiai, biológiai, radiológiai és nukleáris (CBRN) klaszter szakemberei átvizsgálták a helyiséget.

A november 14-én felavatott kereskedelmi központ tulajdonosait rögtön a megnyitás után 50 000 lejre bírságolták meg, mert

tűzvédelmi engedély hiányában nyitották meg az üzleteket

– tájékoztatott a Szeben Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat